Het ministerie van Transport wil op vijf regionale luchthavens een systeem voor gezichtsherkenning installeren. Het systeem komt in de plaats van de handmatige paspoortcontrole. Er ontstaan nu vaak lange wachttijden voor luchtreizigers. 

Tot op heden moeten reizigers hun ID-kaart of paspoort driemaal tonen tijdens de vliegreis, zegt staatssecretaris Thaworn. Dat hoeft met een gezichtsherkenningsysteem maar eenmaal. Het gezicht van een passagier hoeft daarvoor alleen gescand te worden bij de check-in counter. Wanneer men dan bij de gate komt is zelfs het tonen van de boardingpass niet meer nodig.

Het nieuwe systeem komt niet alleen beschikbaar voor Thai maar ook voor buitenlanders die binnenlandse vluchten maken. De vijf luchthavens die er als eerste mee worden uitgerust zijn de luchthavens van Krabi, Surat Thani, Udon Thani, Ubon Ratchathani en Khon Kaen.

Een werkgroep bestaande uit vertegenwoordigers van het Department of Airports, de Royal Thai Police en het ministerie van Binnenlandse Zaken gaan het systeem op poten zetten.

Het gezichtsherkenningsysteem maakt deel uit van het ‘smart airport project’ dat tot doel heeft om vliegreizen gemakkelijker en comfortabeler te maken.

Bron: Bangkok Post

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website