(Uskarp / Shutterstock.com)

De Vietnamese burgerluchtvaartautoriteit werkt aan een plan om een aantal internationale vluchten vanaf 15 september te hervatten. Passagiers moeten echter wel na aankomst in het land 14 dagen in quarantaine.

Volgens het plan gaan de eerste internationale vluchten naar Japan en Zuid-Korea, met vier vluchten per week op elke route, aldus het bericht. Het Vietnamese ministerie van Transport komt vandaag bijeen met de ministeries van Buitenlandse Zaken, Defensie, Volksgezondheid en Arbeid, om het plan te bespreken.

Vietnam stopte met internationale commerciële vluchten op 1 april te midden van de virusuitbraak, waardoor lokale luchtvaartmaatschappijen dit jaar naar schatting $ 4 miljard aan verliezen hebben geleden.

Bron: Bangkok Post

2 reacties op “Vietnam wil vanaf half september internationale commerciële vluchten hervatten”

 1. FrankyR zegt op

  Het lijkt wel of Vietnam naar Thailand heeft gekeken?
  Maar het is ook maar afwachten over het hoe en wat betreffende de quarantaine.

  Moeten reizigers ook verplicht in (te) dure hotels verblijven?

  Ik zie een “lokkertje” voor long-stay toerisme oftewel overwinteraars. Voor wie nauwelijks drie weken vakantie kan opnemen (moi) is het geen optie.

  Dat wordt dus afwachten tot de volgende vakantieperiode in 2021, voordat de gemiddelde reiziger weer die kant op kan gaan.

  Enig voordeel is dat je wat langer door kunt sparen voor een volgende bezoek aan ZO-Azië…

 2. Peter Yai zegt op

  Geachte lezer

  Zijn er lezers op thailand blog die iets meer weten over kosten van de regeling in Vietnam ?

  Vrolijke dag Peter Yai


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website