Covid-19 testlocatie in Da Nang (Lusin_da_ra / Shutterstock.com)

In Vietnam is een bijzondere variant van het coronavirus aangetroffen. Het gaat om een combinatie van de Indiase en Britse variant. De gemuteerde varianten zouden aanzienlijk besmettelijker zijn en verspreiden zich gemakkelijk via de lucht, dat heeft de Vietnamese minister van Volksgezondheid Nguyen Thanh Long zaterdag bekendgemaakt. 

Vietnam melde deze maand al een toename van het dagelijkse aantal vastgestelde Covid-19 besmettingen. In de laatste week van april kwam het daggemiddelde niet boven de 10 nieuwe besmettingen uit. Deze week ligt het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen per dag al boven de 200.

Naast de Britse en de Indiase variant zijn er in Vietnam nog vijf andere varianten aangetroffen. De nieuwe hybride variant is volgens minister Long een variant die zich zeer snel vermenigvuldigt en daarom ook sneller overgedragen wordt. Dat verklaart volgens de gezondheidsminister dan ook de snelle toename van het aantal besmettingen in Vietnam.

Vietnam kwam tot nu toe goed weg tijdens de pandemie en rapporteerde relatief weinig besmettingen.

Bron: VnExpress

1 reactie op “Vietnam ontdekt zeer besmettelijke combinatie van Indiase en Britse mutatie”

  1. Piet zegt op

    Bij berichten over besmettingen als deze is het oppassen voor overreacties. In Brazilië en nadien India hebben we uitbraken gezien met torenhoge besmettingsgraden, veel overlijdens en vervolgens afname van alle aantallen. Zowel in Brazilië als in India was en is er een tekort aan hulpmiddelen en vaccins. Mogen we concluderen dat algemene hygiëne even goed een prima manier van omgaan met de besmetting inhoudt? Wellicht gecombineerd met het gedrag van virussen zoals die van griep: een krachtige opkomst en een langzame uitdoving? Natuurlijk- zij die getroffen worden zijn te betreuren maar mensen kunnen de dood nou een maal niet ontlopen: https://www.youtube.com/watch?v=33ssIyEVRvQ


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website