Voor zover nu bij het ministerie van Buitenlandse Zaken bekend, zijn gisteren 4 Nederlanders gewond geraakt bij de bomexplosie in Hua Hin in Thailand. Het gaat om drie vrouwen, van 49, 23 en 18 jaar. Zij zijn nog in het ziekenhuis. De eerste twee zijn ernstig gewond, de 18-jarige is lichtgewond.

Eén Nederlandse man (72) heeft zich in het ziekenhuis laten behandelen en kon het ziekenhuis daarna weer verlaten.

‘Ons medeleven gaat uit naar de slachtoffers en hun dierbaren’, zegt minister Koenders. ‘De Nederlandse ambassade doet er alles aan om de Nederlandse betrokkenen te helpen en steun te bieden.’ Koenders veroordeelt de bomaanslagen in Thailand ten zeerste.

De Nederlandse ambassadeur in Thailand, Karel Hartogh, is met een consulaire medewerker van Bangkok naar Hua Hin gereisd om de Nederlandse gewonden te bezoeken en consulaire hulp te bieden.

Uit de andere Thaise plaatsen waar aanslagen waren, heeft Buitenlandse Zaken geen melding gekregen van Nederlandse getroffenen. Het ministerie krijgt op 24/7 BZ Contactcenter (+31247247247) vrijwel geen telefoontjes van verontruste familieleden en vrienden.

Bron: Buitenlandse Zaken

4 reacties op “Vier Nederlanders gewond bij aanslag in Thailand”

 1. Daniël M zegt op

  Veel sterkte aan de families van de slachtoffers en hopelijk wordt alles snel weer goed.

 2. Daniël M zegt op

  Ook veel sterkte aan de slachtoffers zelf.

 3. W.Kortleve zegt op

  De nog niet zo lang geleden aangestelde ambassadeur de Heer Karel Hartogh te Bangkok is in ieder geval een uitstekende ambassadeur die omddellijk initiatieven neemt als dat noodzakelijk is.Hij bezocht direct de gewonden in HUAHIN wat voor ons Nederlanders zeer prettig en gerustellend overkomt.

 4. Hans Bos zegt op

  Het tekent het onbenul van de Nederlandse media dat het NOS Journaal aan het ziekbed van de getroffen Nederlandse wél melding maakt van de Thaise minister van Toerisme, maar Karel Hartogh niet eens noemt. Ook andere media doen een duit in het zakje. Hua Hin ligt dan ineens 100 km ten zuiden van Bangkok, of het is nog geen twee uur rijden. Omroepen proberen je te bellen op een moment dat het hen uitkomt, maar wij al uren liggen te slapen. Elk land krijgt de media die het verdient. Media zijn ook meer geïnteresseerd in emoties van (verre) ooggetuigen dan in duiding van achtergrond. Je ziet de meest onbenullige verhalen de revue passeren.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website