Vliegtuigpassagiers op internationale routes van Thaise luchtvaartmaatschappijen krijgen sinds donderdag een video te zien over over mensenhandel, prostitutie en het doen van aangiftes.

Minister Anantaporn zei, bij de introductie van de video op Suvarnabhumi airport, te hopen dat elke toerist oog heeft voor de mooie kant van het toerisme en de cultuur in Thailand, maar ook meewerkt om alle vormen van mensenhandel uit te bannen.

De hotline 1300 is 24 uur per etmaal bemand om informatie aan door te geven over zaken als prostitutie van minderjarige en mensenhandel.

De video zal ook vertoond worden op openbare plaatsen en een aantal mediakanalen.

Thailand staat internationaal slecht bekend als het gaat om de bestrijding van mensenhandel en komt daarom voor op de Tier 2 Watchlist van het Amerikaanse Trafficking in persons rapport.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Video voor vliegtuigpassagiers over mensenhandel en prostitutie in Thailand”

 1. Will Wokke zegt op

  Het is jammer dat etiket sex zo een stempel op Thailand drukt. Ik kom al 12 jaar in Thailand niet een week maar maanden per jaar. In de eerste jaren zag je wel eens een adult met een jonger meisje of jongen lopen. Ik heb dat de laatste 7 jaar niet meer gezien. Prostitutie dat is er en krijgt internationaal
  Veel negatieve aandacht. Gedwongen prostitutie is er zeker inderdaad dat moet met hand en tand worden bestreden. Voor mij is Thailand een geweldig land.

  • rob zegt op

   Het etiket sex is er dan wel maar wordt er voornamelijk opgeplakt door personen die nog nooit van hun leven in Thailand zijn geweest maar het weten van “horen zeggen” en de soms zeer negatieve en suggestieve berichtgeving in de Europese pers.

  • Ger zegt op

   Een volwassene met een kind is gewoon een ouder met zoon of dochter. In de jaren negentig was er al grote aandacht voor kindermisbruik in Thailand en een pedofiel zal toch echt niet in het openbaar ziijn geaardheid tonen.

 2. Wil van Riel zegt op

  Zolang de corrupte politie hier mede ‘n goede inkomstenbron uit heeft blijft dit
  gewoon altijd doorgaan alsmede de andere bekende praktijken!

 3. Rob zegt op

  Het is Dus niet het etiket sex dat zo,n stempel drukt, maar mensenhandel.Terecht zou ik zeggen, dat daar aandacht voor is.De vraag rijst Dus: hoe kunnen wij aan de bestrijding bijdragen, wat kunnen wij doen? Wat ik jammer vindt, is dat prostitutie , en daarmee ( het toerisme naar) Thailand zo per definitie in een kwaad daglicht komt te staan. Helaas moeilijk te vermijdn.

 4. Jacques zegt op

  Dat dit onderwerp altijd veel aandacht verdient zou toch als iets vanzelfsprekends moeten zijn. Hoe triest is echter de werkelijkheid. Veel mensen zijn hier niet mee bezig en feitelijk zal het ze een worst zijn denk ik wel eens. Met de mond wordt veel beleden maar er leven nog steeds veel mensen onder erbarmelijke omstandigheden. Regeringen die er onvoldoende aandacht aan besteden. Nochtans zijn er te veel mensen die alleen gaan voor het eigen gerief. Ze verzieken de maatschappij en slaan zich vaak nog op de borst ook in de gedachte dat ze goed bezig zijn. Ook in Thailand zien we de voorbeelden als we er voor open staan.
  Vaak uit armoede ingegeven staan ouders hun kinderen af aan crimineel tuig (of ze willen het niet weten en geloven de verhalen dat het kind goed wordt verzorgd) die wel raad weet met de situatie en ze exploiteert aan de zieke zielen met geld en gestoorde herseninhoud.
  Ook in Thailand wordt sex (gezien het grote aantal van sexwerkers) te veel verheerlijkt, maar voor bepaalde doelgroepen is dit ook een deel van het leed dat wordt veroorzaakt. Het is een complex gebeuren waarbij het verstand het vaak af laat weten van de verleiding. De moraal van het verhaal, zegt u het maar. Ik denk er zo het mijne van.

 5. Rob zegt op

  Tja, wat de moraal hiervan is , ontgaat mij…… Behalve de preek Dan, die aan niemand besteed is.Ik vertelde vrienden eens en verhwal ,wat ik hier geleden had, over vrouwelijke gevangenen, die een farang vragen mochten Stellen als taalverrijking. Zo vroeger ze: hebben farang inderdaad zulke Grote piemels? ” Ken je nagaan waar die daar Mee bezig zijn” was het commentaar. Met datgene waar de gezonde men’s Al eeuwen Mee bezig is, Alleen wij doen’ daar spastisch over. Dacht ik, want soms kun je better je Mond houden, zeker gezien de fysieke conditie van die vrienden. Calvinisme, ach het is de Islam gelukkig niet, je zal daar maar in gevangenen zitten. Nee Ik bewonder de thais, ook om Hun sexuele vrijheid, je ziet het eraan af, en ik zie geen aanleiding, daar ‘ adoratie’ van te maken. Maar, zouden we ze het zelf eens vragen, in plaats van hen te bevoogden? Dat doet de politiek Al genoeg zou ik zeggen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website