(2p2play / Shutterstock.com)

De Thaise regering buigt zich binnenkort over de volgende versoepeling van de lockdownmaatregelen. Het gaat daarbij om een kortere avondklok, het toestaan van interprovinciaal reizen en de heropening van scholen.

Dit nadat eerder het Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) op vrijdag een aanbeveling heeft goedgekeurd om de noodtoestand met nog een maand te verlengen.

Minister van Cultuur, Itthiphol Kunplome, laat weten dat de volgende fase het inkorten van de avondklok zal zijn (van 00.00 tot 4.00 uur), het hervatten van interprovinciale reizen en het heropenen van scholen. De heer Itthiphol zei ook dat de NSC op 27 of 28 mei zal samenkomen om de details te bespreken.

Vanaf 1 juni mogen weer meer bedrijven hun deuren openen, welke bedrijven dat zijn wordt later bekendgemaakt.

Bron: Bangkok Post

12 reacties op “Versoepeling lockdown: Kortere avondklok, interprovinciaal reizen en heropening van scholen”

 1. Mike zegt op

  Interprovincial reizen hoort thuis in de vorige versoepeling, is namelijk nu al mogelijk. Zie dagelijks bergen verkeer tussen Bangkok en omliggende provincies.

 2. tooske zegt op

  Het zou inderdaad tijd worden voor verdere versoepelingem.
  Buitengrenzen dicht daar kan ik nog in komen, maar reizen binnen Thailand waar nauwelijks besmettingen zijn vind ik overbodig. Woon zelf in een provicie met zero gevallen.
  Ook vreemd vind ik dat bij bv de makro , big C en lotus nu ook nog persoonsregistratie wordt ingevoerd terwijl dat eerst niet het geval was. Het gaat van kwaad tot erger.

  Ben onderhand wel weer eens aan een intense massage toe.
  Heb last van kramp in mijn tenen, kuiten, dijbenen en hoger.

  • teun zegt op

   Dit is typisch een gevalletje “window dressing”. Net doen of je wat doet. Je moet (hier in Chiangmai) je bijvoorbeeld bij Promenada “registreren”. Men controleert vervolgens niet of je wel je eigen naam noteert. Dus kan er met de “informatie” ook niks anders worden gedaan dan opslaan in de map “zoek geraakte documenten”.
   Zo had ik opeens de oer-hollandse naam Jan Jansen!!

   Teun.

  • HarryN zegt op

   Tooske , klopt was ook verbaasd dit te zien in de Makro te Huahin, dacht dit zelfs hedenochtend ook bij de 7/11 te zien maar weet dat nog niet zeker. Op het hoogte punt van de pandemie is nog nauwelijks iets nodig behalve het meten van de temperatuur en nu het virus zo.n beetje op z,n einde loopt moet je je overal registreren. Las net op E.J.Bron dat in Frankrijk ook bijna iederen aan het mondkapje is terwijl ook daar het virus z,n beste tijd heeft gehad.totale waanzin dit heeft niets meer met het virus te maken maar de angst er in houden en mensen onder de duim te houden. En dan vele regeringslijders ( ja ja met lange ij) : nou mensen jullie hebben je goed gedragen hoor we kunnen nu ietsjes versoepelen.Potdomme we worden als kleuters behandeld.

   • HarryN zegt op

    Zie net van Leen en Mike hier de bevestiging over de 7/11. Dus ook daar.

 3. Leen zegt op

  Voeg daar vanaf vandaag 7-Eleven maar aan toe, te gek voor woorden

  • Mike zegt op

   Ja inderdaad, kleine 7-11 hier, temperatuur opnemen, hand gel, en graag je naam en telefoonnummer in een schrift. Totaal krankzinnig met zo goed als geen gevallen in thailand

   Wat willen ze hiermee bereiken, heeft iemand in de regering hier alweer een enorme opslagplaats gehuurd voor bergen papier waar niemand ooit in kijkt ? Stelletje clowns

   • Daniel CNX zegt op

    Om dan met zijn allen dezelfde pen en papier aan te raken…..(Thai) logica

 4. TH.NL zegt op

  Kan iemand mij uitleggen wat het nut is van een avondklok van 00.00 tot 4.00 uur? Wat heeft dit nog met het coronavirus te maken? Een avondklok gebruik je toch met bijvoorbeeld ernstige oproeren?

  • chris zegt op

   Niks, maar zo kun je proberen de nachtelijke races een beetje te verminderen. Maar ik hoor hier en daar dat ze er al weer mee begonnen zijn. Heeft de politie weer wat te doen ‘s nachts.

 5. rori zegt op

  Zaterdag geprobeert met de vrouw een busticket te scoren naar bangkok dit vanuit Uttaradit.

  Mogen GEEN Farang in de bus sorry. Dus toch maar vrijdag zelf met den automobiel

 6. Erwin Fleur zegt op

  Beste Redactie,

  Zoals ik al eerder vermelde lijken de maatregelen niets met het coronavirus te maken te hebben.
  Ik lees en hoor zo veel rare beperkingen dat je er van kunt uitgaan dat ‘onderdrukken’ genoemd kan worden.

  Wij zijn het een beetje zat dat er geen duidelijke lijn naar de ‘road to freedom’ of het versoepelen
  van de corona maatregelen zijn.
  Als Thailand niet snel open gaat is dit het einde van een mooi land.
  Rijken komen echt niet om dubbelle prijsen te gaan betalen om het verlies te compenseren.
  Met vriendelijke groet,

  Erwin


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website