Sergei Sokolnikov / Shutterstock.com

De Thaise regering zal de noodtoestand tot oktober verlengen en het speciale toeristenvisum zal worden goedgekeurd, zodat er per 1 oktober weer toeristen naar Thailand kunnen.

Volgens vicepremier Wissanu Krea-ngam zal het Centre for Covid-19 Situation Administration, onder voorzitterschap van premier Prayut Chan-o-cha, maandag de verlenging van de noodtoestand tot en met 31 oktober goedkeuren. Het panel zal ook instemmen met de speciale toeristenvisum (STV) voor buitenlandse toeristen, aldus de minister van Toerisme en Sport Phiphat Ratchakitprakarn. Het kabinet geeft dinsdag waarschijnlijk het laatste groene licht.

De verlenging van de noodtoestand met één maand is de zesde sinds de instelling van de noodwet in maart. De noodwet stelt de overheid in staat om verplichte quarantaines af te dwingen en de coronamaatregelen te stroomlijnen zonder meerdere goedkeuringen van verschillende instanties.

Special Tourist Visa

Het opstarten van het toerisme is een belangrijk impuls voor de Thaise economie die zwaar te lijden heeft. Indien het de komende maanden goed gaat met het voorzichtig opstarten van het toerisme, zal Thailand de deur verder openzetten voor buitenlandse bezoekers.

Het land probeert een evenwicht te vinden tussen het minimaliseren van de risico’s op infecties en het opstarten van het buitenlandse toerisme, omdat toeristen nodig zijn voor de economie, die op instorten staat. Critici denken echter dat toeristen nu geen zin hebben om naar Thailand te reizen vanwege de vele regels en de hoge kosten.

Toerisme is een belangrijk onderdeel van de Thaise economie en draagt ​​bij tot ongeveer een vijfde van het bruto binnenlands product. De pandemie heeft de toeristische sector verwoest, die in 2019 meer dan 3 biljoen baht aan inkomsten opleverde (ongeveer 40 miljoen buitenlandse bezoekers).

Bron: Bangkok Post

Rating: 4.33/5. From 6 votes.
Please wait...

14 reacties op “Verlenging van noodtoestand in Thailand en nieuw toeristenvisum ‘goedgekeurd’”

 1. Rudolf.P zegt op

  Was van plan om eind oktober voor vier weken met vrouw naar Thailand te gaan, voor vakantie en familie bezoek. Sla wel over dit jaar en kijk eind volgend jaar wel of de coronawaan nog steeds aanwezig is.
  Ben echt niet van plan om 14 dagen in quarantaine te gaan, nog argezien van de overige maatregelen.
  Pas midden 2022 ga ik als de gekte nog steeds heerst, maar dan is het de moeite want dan blijven we voorgoed.

 2. Wil zegt op

  Ik wil het nogmaals vragen, ik heb een retirement O visum met multiply entry welke afloopt op
  10 februari 2021 en een huis op Koh Samui. Ik ben uiteraard bereid om alle door de overheid opgelegde
  maatregelen te accepteren maar moet ik nu toch een STV visum aanvragen terwijl mijn visum nog
  geldig is.

  • Ja

  • Rob zegt op

   Hallo Wil,

   Ik zit in dezelfde situatie. Ik heb voor het eerst een Non Immigrant O multiple Entry aangevraagd begin maart dit jaar en is geldig tot 11 maart 2021. Echter, het visum is ongebruikt omdat mijn vlucht 19 maart werd geannuleerd door SwissAir. Dit visum is ook elke periode van 90 dagen te verlengen met een nieuwe periode van 90 dagen. Het is zeer vreemd dat mensen die een geldig visum hebben gekregen vlak voor de corona uitbraak niet worden genoemd bij de voorwaarden om binnen te mogen komen vanaf 1 oktober a.s. Uiteraard wil ik aan alle voorwaarden voldoen incl. de quarantaine, maar het zou mooi zijn om mijn visum te mogen gebruiken i.p.v. weer een nieuw visum te moeten aanschaffen en deze weer waarschijnlijk met veel kosten te moeten verlengen.

   Vriendelijke groet,

   Rob

   • Peter zegt op

    Zoals peter(voorheen khun)zegt,visa ben je kwijt,is dan niet meer geldig ,
    Zoals je het bericht leest,wil je komen ,dan alleen met
    met een nieuwe visa , de stv visa

    • th-nl zegt op

     Peter mijn inziens klopt het als je visum verlopen is maar als je op tijd in thailand ben, kun je verlengen . Het stv visa moet je met de visa en re entry aanvragen om Thailand in te komen. Als het niet zo is waarom wil de ambassade de visum en re entry zien?

  • Ruud zegt op

   Wil ik zit in dezelfde situatie.
   Ik heb een Non Imm OA visum en zit sinds eind maart vast in Nederland, woon nood gedwongen in bij familie en woonkosten in Thailand lopen gewoon door. Ik ben niet getrouwd met een Thai en kan dus niet terug. Mijn visum loopt 15 januari af. Het is onacceptabel dat de Thaise immigratie dienst vindt dat wij maar een nieuwe visum procedure op moeten starten in plaats van verlengen. Ik kan simpelweg het land niet in om mijn visum te verlengen. Wat doet de Nederlandse Ambassade voor ons????
   Vervolgens denk ik dat het niet mogelijk is om twee soorten visa voor Thailand te hebben.

   • john zegt op

    ruud, zie hierboven. Je huidige visum kun je niet gebruiken. De regels zijn veranderd. Gewoon accepteren en volgens nieuwe regels STV visum aanvragen.

   • Pieter zegt op

    Ja, maar wat moet de Nederlandse Ambassade doen dan? Tegen Prayuth zeggen dat het afgelopen moet zijn met het tegenhouden van langverblijvers die niet in Thailand verkeren? Prayuth zal antwoorden dat Nederland er eerst maar eens voor zorgt dat Rutte en de Jonge de corona-uitbraak onder permanente controle krijgt. Want die onverschilligheid hunnerzijds: dat is onacceptabel en werkt absoluut tegen ons. Hoe dan ook: Thailand maakt zelf uit wie, wanneer en hoe terugkomen naar Thailand. Jammer, maar het is niet anders. Ik zou mijn energie daar niet meer aan willen verliezen. Maak je op voor een nog veel langere tijd in Nederland en wees blij als vanaf medio volgend jaar de instroom naar Thailand weer enigszins is genormaliseerd. Bedenk ook dat als landen als Nederland volgend jaar na het voorjaar nog oranje of zelfs rood kleuren, jij nog lang niet aan de beurt bent. Wil je een extra garantie op eerdere terugkeermogelijkheden voor het geval dat in de verre toekomst mondiaal weer een virusbedreiging optreedt: huw een thaise vrouw!

 3. teun zegt op

  Uit voorgaande reacties kom ik tot de conclusie, dat de Thaise toeristenindustrie gered is!!??!!

  Dit kan toch niet worden beschouwd als het echt weer opstarten van toerisme. Veel te veel haken en ogen. Bovendien zie ik met huidige Corona-ontwikkelingen in Europa en VS niet in, dat veel mensen voornemens zijn lange (vakantie)reizen te maken.

  • Je maakt een denkfout. De wereld bestaat niet aleen uit Europa en de VS. Toeristen uit Azië zijn voor Thailand ook interessant, wellicht zelfs veel interessanter.

 4. willem zegt op

  Mensen uit Nederland hoeven zich voorlopig niet blij te maken met de komst van de STV.
  De eerste tijd zal Thailand slechts charters uit China toestaan. De eerste vluchten zijn al bevestigd. De eerste vlucht met 120 passagiers vanuit Guangzhou, China zal 8 oktober op Phuket landen. daarna zijn ook al een aantal vluchten gepland. Met maximaal 300 personen per week en 1200 in een maand. In November schijnt er een eerste charter uit Scandinavië naar Thailand te gaan.

 5. John Slaman zegt op

  wij Gaan al 25 jaar 3 maanden naar Thailand we zouden wel lander willen Maar ons visum is altijd 3 maanden geldig en langer is een heel gedoe en Dan het land weer in en Uit Daar word je niet blij van dus Gaan we na 3 maanden naar Huis Maar mischien Kunnen we nu een visum krijgen voor langer Tijd zonder in en Uit reizen en van af het vliegveld gelijk naar jomtien we willen Dan wel een week je binnen blijven in ons apartment Als de Thai ons zo graag binnen wilt hebben zullen ze het wat Meer Hun best moeten doen nov gingen we ons thaise rijbewijs Verlegen alles ingevult en betaalt komen we Daar werd alles verschuurt het Kon pas Als het verliep in Augustus Maar we komen in November dus Kunnen we dat nu Zeker verge ten

  • Cornelis zegt op

   Wat je laatste vraag betreft: het Thaise rijbewijs kun je tot een jaar na het verlopen probleemloos verlengen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website