Het Centrum voor Preventie en Reductie van Verkeersongevallen heeft onlangs het prestatierapport voor het Songkran festival 2024 gepubliceerd. Uit dit rapport blijkt dat er tijdens het festival 2.044 verkeersongevallen hebben plaatsgevonden, waarbij 2.060 personen gewond raakten en 287 mensen het leven lieten.

Vice-premier en minister van Binnenlandse Zaken Anutin Charnvirakul gaf aan dat de voornaamste oorzaken van deze ongelukken snelheidsoverschrijding, roekeloos rijgedrag en rijden onder invloed waren. Het rapport benadrukte verder dat motorfietsen vaak betrokken waren bij deze incidenten, vooral op rechte wegen en snelwegen.

Minister Anutin benadrukte het belang van het analyseren van deze gegevens en het leren van de ervaringen om toekomstige veiligheidsmaatregelen te verbeteren. Hij wees op de effectiviteit van het bestaande netwerk van controleposten, die bemand werden door alerte agenten ter bevordering van de verkeersveiligheid.

Tot slot verklaarde de minister dat de bevindingen van de festivalactiviteiten zullen worden geëvalueerd en gebruikt om uitgebreide nationale strategieën te ontwikkelen die gericht zijn op het voorkomen en verminderen van verkeersongevallen. Deze strategieën zullen verder worden besproken tijdens toekomstige bijeenkomsten van de verkeersveiligheid Operations Center en het kabinet.

10 reacties op “Verkeersveiligheid tijdens Songkran onder de loep: ook dit jaar weer aanzienlijk veel ongevallen en doden”

 1. Rob zegt op

  Is toch elk jaar hetzelfde liedje, maar feitelijk veranderd er niets omdat de regering meester is in het bedenken van maatregelen maar ze “vergeet” uit te voeren.

 2. Henk zegt op

  Ik kom nu al meer dan 18 jaar jaarlijks naar Thailand, woon er gedeeltelijk van het jaar, en lees bijna dagelijks Thaise media. Ik merk op dat elk jaar na Songkran, en ook elk jaar na de Jaarwisseling, gezegd wordt dat het aantal ongelukken, aantal doden, aantal gewonden, aantal bijdrage brommerrijders, aantal alcoholgerelateerd, enzovoorts, zorgen baren. Vervolgens wordt gezegd dat men de verkeers- en andere gegevens verder gaat evalueren en bestuderen, om er lessen uit te trekken, veiligheidsmaatregelen te treffen, en strategieën gaat bedenken. Ik kom al meer dan 18 jaar naar Thailand en na Songkran verandert er niets.

 3. GeertP zegt op

  Gelukkig, het probleem wordt serieus aangepakt,er zullen werkgroepen, stuurgroepen en evaluatiegroepen worden samengesteld die dan eindeloos gaan vergaderen om uiteindelijk tot de conclusie te komen dat het volgend jaar beter moet.
  Volgend jaar weer als vanouds want de eerste regering die het volk brood en spelen afpakt moet nog geboren worden.

 4. klaasje123 zegt op

  Vooral die zinsnede over de alerte agenten doet de deur dicht!!!

 5. Cornelis zegt op

  Zolang die 250.000 politiemensen niet van hun telefoon opkijken en pas van hun stoel komen als er wat te ‘verdienen’ valt, zal er aan de handhaving van zelfs de meest simpele regels niets terechtkomen.

 6. Willy zegt op

  En wij, de leden van dit blog, blijven maar mopperen dat er niets zal veranderen 😉

  Ik maak me al lang geen illusies meer in dit mooie land. Ik woon hier nu ongeveer 12 jaar en mag wel zeggen dat ik het reilen en zeilen een beetje ken.

  De Thai zijn een apart volkje waar je soms geen enkele logica kunt aan vast knopen. Zelfs na 20 jaar huwelijk met mijn lieve dame, kom ik nog altijd voor verrassingen te staan. Het enige wat ik weet is dat ze heel goed show kunnen verkopen, op allerhande vlakken. Dit topic is er een mooi voorbeeld van.

  Ik zou zeggen, mens erger je niet. Geniet van het leven, pluk de dag.

 7. Geertg zegt op

  Jaarlijks vallen er tussen de 22 en 24.000 doden in het verkeer in Thailand. Dat is gemiddeld 60 tot 65 doden per dag.
  Het aantal doden met Songkran is dus niet anders dan op andere dagen.

  • Atlas van Puffelen zegt op

   Ik denk dat er van je laatste zin weinig klopt beste Geertg.
   Als er op dag een 40 doden vallen en op dag twee 80 doden vallen is het gemiddelde 60 doden.
   Welke dag zou je kiezen voor verplaatsing indien verplicht?

  • Karel zegt op

   Uiteraard een waarheid als een koe.

   Er zijn dagen die onder het gemiddelde zullen vallen en wees er maar zeker van dat de Songkran periode een stuk boven dat gemiddelde zal liggen. Dat is juist de definitie van een gemiddelde.

   De feestdagen zorgen ervoor dat het gemiddelde naar boven gehaald wordt.

  • RonnyLatYa zegt op

   Gemiddelden zeggen ook allemaal niet zoveel.

   Zo is er ooit iemand verdronken omdat hij niet kon zwemmen en dit in water dat gemiddeld 30 cm diep was 😉


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website