Aan het pingpongen over de verhoging van de taxitarieven lijkt maar geen einde te komen. In tegenstelling tot eerdere berichten is wederom de verhoging van de taxitarieven met 5 procent uitgesteld. Premier Prayut heeft er persoonlijk voor gezorgd dat het niet door gaat. Het ministerie van transport moet er eerst maar voor zorgen dat taxichauffeurs stoppen met het oplichten van toeristen.

Prayut is niet blij met chauffeurs die passagiers te veel in rekening brengen, vooral chauffeurs die vanaf Suvarnabhumi opereren. Er zijn nog steeds klachten dat ze de meter niet aanzetten of halverwege de rit zetten ze de taximeter uit en vragen een absurd hoog bedrag.

Minister Arkhom van transport zegt dat de tariefsverhoging geschorst blijft zolang er geen eind komt aan de klachten van te veel rekenen voor een rit of het weigeren van passagiers, dat laatste komt ook nog veelvuldig voor. Er zijn daarnaast nog klachten van vrouwelijke passagiers over seksueel wangedrag van taxichauffeurs.

In 2014 ging het ministerie akkoord met een tariefsverhoging van 13 procent in twee fases. De tweede fase van 5 procent werd afhankelijk gesteld van verbetering van de dienstverlening en had in maart moeten ingaan, maar werd toen ook al uitgesteld.

Bron: Bangkok Post

3 reacties op “Verhoging taxitarieven toch weer uitgesteld”

 1. datzalwerken zegt op

  Met een eenmalige oplichting van pak hem beet 500 of wel 1000 THB ben je toch stukken beter af als met 5% meer inkomsten van de meter? En is ”oplichten” ook het enkel op afgesproken, dus veel te hoge prijs, rijden?
  Al is het wel een goed signaal van de generaal. Nu nog de ”farang you pay more” entreeprijzen aanpakken?

 2. John Chiang rai zegt op

  Wat voor de meeste passagiers ook erg lastig is,dat je af en toe verschillende taxi’s moet aanhouden,of ze überhaupt bereid zijn een bepaalde rit te maken. Vooral als in een bepaalde richting veel verkeer is,weigeren ze om in deze richting te rijden. Wij moesten 3 dagen geleden van Surawong naar Suvarnabhumi Airport,wij hadden onze bagage reeds ingeladen,toen de taxichaufeur vroeg,of wij accoord gingen met het feit dat hij niet op meter reed,maar voor een vaste prijs. Zowel mijn vrouw,(Thais) als ook ik spreken beide Thai,en hebben hem te verstaan gegeven dat hij op de meter moest rijden,en dat ik bij een grote verkeers opkomst niet karig zal zijn met een goede fooi,zodat hij in ieder geval zijn extra verloren tijd betaald zou krijgen. Helaas stelde hij zich stoer,en wilde niet rijden,zodat we onze koffers weer uit de taxi gehaald hebben. Nu zullen velen zeggen als hij weigert de meter aan te zetten,dan neem je toch gewoon een andere taxi,alleen als je aan een bepaalde tijd gebonden bent,is het erg lastig. De Thaise overheid zou niet alleen de meter als plicht moeten stellen,maar ook dat de chauffeur verplicht is een opdracht aan te nemen,en niet zoals het nu is dat ze alleen de filet stukjes kunnen accepteren. Een taxi chauffeur moet gewoon leren ,dat dit zijn werk is,en mocht hij zich voortdurend weigeren,lekker thuis blijven,en de vergunning intrekken. Dit alles moet uiteraard plaatsvinden onder redelijke betaling.

 3. Christina zegt op

  Vanaf het vliegveld nog niet veel verbeterd twee keer koffers er in vroeg een belachelijk bedrag naar de stad.
  Nu doen we het anders was verbaasd Rush taxi vraagt naar Pattaya 1200 baht inclusief tolweg.
  Als het bevalt gaan we ook terug met Rush dat is 1500. Bayoki tower crisis om terug te komen. Woeker prijzen 1000 baht door tussenkomst van een politie official die er stond en Ik het vroeg ging de meter aan.
  Uiteraard geven we altijd een fooi. Niet veel verbeterd maar geen meter dan stappen we uit ga niet meer in discussie.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website