(artapartment / Shutterstock.com)

De Thaise regering heeft haar mandaat voor gezichtsmaskers vanaf vandaag opgeheven. Alleen kwetsbare en besmette mensen worden dringend geadviseerd om nog steeds mondmaskers te gebruiken in het belang van de persoonlijke veiligheid en volksgezondheid.

Het besluit is genomen vanwege de verbeterende Covid-19 situatie, met als bedoeling dat men weer het normale leven kan hervatten. Het bericht is vandaag in de Royal Gazette gepubliceerd.

Het gebruik van gezichtsmaskers is nu vrijwillig. Het ministerie van Volksgezondheid adviseert mensen om maskers te blijven dragen op drukke of slecht geventileerde plaatsen.

Bron: Bangkok Post

7 reacties op “Vanaf vandaag geen mondkapjes meer in Thailand”

 1. GeertP zegt op

  Het nieuws is hier in het dorp nog niet echt doorgedrongen, iedereen heeft nog steeds een mondkapje op,zal vanmiddag eens gaan kijken in Korat of het nieuws daar wel is doorgedrongen.

  • harm zegt op

   Gewoon in Thai vertaald en overal laten zien.
   Dat werkt goed.

  • polle zegt op

   gisteren in Central Udon Thani rondgelopen. Meer dan 90 % van de Thai draagt nog steeds het mondkapje in het shopping centrum.

 2. Adam zegt op

  Vanmorgen in de 7-eleven al weggewuifd door de schoonmaakster zonder mondkapje alsof ik een of andere zwerfhond was. Liep gewoon verder overigens. Dit gebeurde in een buitenwijk van Bangkok (Bang Khun Thian). Hier is het nieuws dus ook niet helemaal doorgedrongen.

  • Het zal wel een paar weken duren voordat het overal in Thailand is doorgedrongen. Ik denk dat het belangrijk is dat men op TV geen mondkapjes meer ziet en dan zal er een belletje gaan rinkelen.

  • RonnyLatYa zegt op

   De info die Richard Barrow geeft en dat blijkbaar in de brief staat gaat ook iets verder dan wat in o.a. de Bangkok Post staat

   “But please note, private property, like shops and and also public transport, have the right to continue with mask mandates if they want. Government buildings will probably also continue for now. So, at the moment, you don’t have to wear a mask outdoors and it is only recommended for crowded places. But if a shop or the skytrain says you must wear a mask to enter, then you have no choice.”

   In die zin kan bijvoorbeeld een 7-11 perfect eisen dat iemand een masker draagt om de winkel binnen te komen en wil het daarom niet zeggen dat het nog niet is doorgedrongen.
   https://www.facebook.com/photo?fbid=599062521580015&set=a.212825276870410

 3. ger hinssen zegt op

  Vandaag voor het eerst zonder mondkapje,verwonderde hier in Bangkok hoeveel geen mondkapje droegen je kon ze op een hand tellen


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website