(PhotobyTawat / Shutterstock.com)

De Covid-19-vaccinatie zal worden verstrekt via drie kanalen met registratie ter plaatse in plaats van inloopdiensten, dat zegt regeringswoordvoerder Anucha Burapachaisri. Het gaat om de Mor prom app, registratie bij vaccinatiepunten en de “strategische” distributie van vaccins aan doelgroepen

Premier Prayut benadrukt dat de inentingscampagne die vanaf 1 juni door de regering zal worden gelanceerd, via de genoemde drie kanalen zal verlopen, aldus Anucha. Ongeveer 7,4 miljoen mensen, ouderen of patiënten met chronische ziekten, hebben zich al aangemeld bij het Mor Prom-platform, waaronder 800.000 in Bangkok. Het grote publiek onder de 60 jaar kan zich vanaf 31 mei inschrijven.

Volgens Anucha zal registratie ter plaatse de eerder gemelde inloopdiensten vervangen om misverstanden te voorkomen, sommige mensen dachten dat ze gewoon langs konden komen voor een prik, maar dat is niet zo. “In plaats daarvan kunnen mensen langskomen bij vaccinatiepunten, zich registreren en een afspraak maken. Dit is slechts een optie. In Bangkok zijn 231 vaccinatiepunten bij medische faciliteiten en 25 bij ziekenhuizen”, zei hij. Vier locaties – Central warenhuis in Lat Phrao, Samyan Mitrtown, The Mall Bangkapi shopping mall en Big C Bang Bon superstore – zijn al gestart met een proef voor deze opzet.

Anucha zegt dat het derde kanaal de “strategische” distributie van vaccins omvat aan doelgroepen of mensen met speciale behoeften, zoals medisch personeel, leraren en mensen in de dienstensector.

Het vaccinatie- en gezondheidscentrum in Bangrak, dat het vaccin van Sinovac zal toedienen, is van plan om 180 mensen per dag te vaccineren. In de eerste fase zal het vaccin voornamelijk worden gegeven aan 100.000 Chinezen in Thailand en Thaise studenten met een plan om in het buitenland te gaan studeren. Dit wordt later uitgebreid naar buitenlanders.

De Government Pharmaceutical Organization (GPO) heeft donderdag 1,5 miljoen extra doses Covid-19-vaccin ontvangen van het Chinese Sinovac Co. De GPO heeft sinds februari acht partijen van het Sinovac-vaccin ontvangen, voor een totaal van 6 miljoen doses. Sinovac zal in juni nog eens 3 miljoen doses leveren. De vaccins worden door de Chinese overheid geschonken aan Thailand.

Bron: Bangkok Post

3 reacties op “Vaccinatieregistratie Thailand via drie kanalen”

 1. klaas zegt op

  Volgens dit bericht komen de buitenlanders LATER aan de beurt. Eerder op dit blog werd gepleit voor een actief injectie beleid hier in Thailand van de home landen, dus voor de buitenlanders. Bijvoorbeeld een injectie halen bij de ambassades o.i.d. Volgens velen, ook op dit blog zou de Thaise overheid dit zien als inbreuk en gezichtsverlies.
  Warempel vandaag lees ik op yahoo news dat de Chinezen woonachtig in Thailand worden gevaccineerd via een door China wereldwijd opgezette organisatie. Dus de Chinezen bijvoorbeeld in Bankok worden door Chineese artsen en verpleegkundigen geholpen. Dat noem ik nog eens je eigen volk helpen!!
  Het kan dus WEL. Je moet alleen een grote mond opzetten tegen de Thaise regering en gewoon doen. Helaas blinken de westerse landen (ambassades) uit door veel praten en weinig doen en vooral de onmogelijkheden benadrukken. Maak een vuist tezamen met andere EU landen en neem er desnoods de USA bij mee. Power maakt macht en dat weten ze hier heus wel.

  • Jahris zegt op

   Wat een vreemde reactie. Allereerst is er geen enkel land dat landgenoten via ambassades inent. Logisch, want die hebben de kennis en kunde ook niet in huis. Dat China een organisatie heeft opgezet om landgenoten te vaccineren behoeft geen enkel applaus. Het vaccineren in China gaat zelf uitermate traag en dit soort acties lijken daarom meer publiciteitsstunts. Nog afgezien van het feit dat je dan het beduidend minder effectieve Sinovac ipv Pfizer/Moderna in je arm krijgt gespoten. Het vaccineren gaat in veel landen nou eenmaal traag, tot voor kort ook in Nederland.

   En een grote mond opzetten en een vuist maken, dus als Nederlanders richting de Thaise maatschappij?….waarom dan? Als je daar woont bent je daar toch juist bewust onderdeel van geworden? Waarom zou je dan voorrang moeten ‘eisen’ boven de Thaise bewoners?

   • Jacques zegt op

    Het is denk ik door de nodige mensen geopperd dat de ambassade een coördinerende rol kan of had kunnen spelen in de uitrol van vaccinaties voor hun landgenoten. Er is door niemand gezegd dat de ambassadeur of zijn medewerkers de vaccinaties zelf moeten doen. Daar hebben zij de kennis niet voor, dat klopt. Die kennis kan wel ingehuurd worden. Tevens hebben ze wel de ruimte om vaccinaties in ontvangst te nemen en weten van de meeste buitenlanders wel namen en adressen. Zo niet dan kan dit worden gevraagd en zullen diegene die nog niet bekend zijn bij hun en die ingeënt willen worden zelf wel reageren. Vervolgens zal men zich moeten bedienen van ter zake deskundigen die wel de vaccins kunnen en mogen toedienen. Hiervoor zal een netwerk moeten worden opgezet en dat vraagt het nodige, maar in gezamenlijkheid en met de wil en bereidheid om de landgenoten in deze precaire tijden te helpen, had dit mogelijk geweest. Nu is het te laat en zullen de meesten van ons wel hun injectie krijgen binnen twee maanden van nu. Ikzelf heb mij al ingeschreven bij met memorial ziekenhuis in Pattaya. De verwachting is dat daar in juli geprikt gaat worden en uitnodigingen de deur uit gaan.

    Als je in Thailand woont en onderdeel uitmaakt van die maatschappij mag je verwachten niet als tweederangs persoon te worden behandeld en twee maanden later misschien het vaccin te kunnen krijgen. Niet de Thai eerst dus maar in groepen van belangrijkheid (noodzakelijkheid) worden afgehandeld. Het reageren hiertegen is een juiste en natuurlijke reactie. Het gaat niet om voorrang eisen boven de Thaise bewoners, daar is niemand op uit, maar om gelijke rechten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website