(Photo Juon 19 / Shutterstock.com)

Het Thaise ministerie van volksgezondheid laat vandaag weten dat er nog eens 3 personen zijn overleden aan het coronavirus, daarmee komt het aantal geregistreerde doden op 4. Er zijn 106 nieuwe infecties gemeld, waardoor het totale aantal infecties in Thailand stijgt tot 827. Het aantal nieuwe bevestigde gevallen is lager dan de 122 die op maandag werden geregistreerd.

“Blijf thuis en zorg voor een sociale afstand! Of Thailand gaat dezelfde kant op als Italië met patiënten die een groot beroep doen op gezondheidsvoorzieningen en medisch personeel, dat moet beslissen wie wel en wie niet te behandelen”, dat zegt dokter Prasit Watana van het Siriraj ziekenhuis. Hij zegt dat het aantal patiënten in Thailand een enorme sprong neemt. Prasit wijt de toename aan mensen die plaatsen bezoeken waar het virus wordt verspreid, zoals boksstadions en pubs, en weigeren in zelf-isolatie te gaan. “Als we nu geen strenge maatregelen nemen, worden we een land dat niet in staat is de ziekte onder controle te krijgen. Met alle gevolgen van dien.””

Dr. Taweesin Wisanuyothin, woordvoerder van het ministerie van volksgezondheid, vraagt iedereen om een onderlinge afstand te houden van 1-2 meter, om de ziekte onder controle te houden.

Dr. Walailak Chaifu, directeur epidemiologie van de afdeling ziektebestrijding, zei dat Covid-19 zich nu naar 47 provincies heeft verspreid, met Bangkok – vooral de boksstadions – als het epicentrum. De verhouding tussen mannelijke en vrouwelijke patiënten was 2:1. De transmissiesnelheid van het virus wordt in Bangkok geschat op 1:3 – elke besmette persoon, besmet drie anderen – terwijl de snelheid in andere provincies wordt geschat op 1:2, wat overeenkomt met de gemiddelde wereldwijde transmissiesnelheid.

Het kabinet komt later vandaag bijeen om aanvullende maatregelen te bespreken tegen de pandemie.

Overig nieuws over het Coronavirus

 • Airports of Thailand, de beheerder van zes grote luchthavens, is hard getroffen is doordat veel luchtvaartmaatschappijen hun vluchten hebben geannuleerd. Sinds 24 januari zijn 32.991 vluchten vervallen, waarvan 26.648 internationale vluchten.
 • Singapore Airlines (SLA) heeft maandag bekend gemaakt dat ze haar capaciteit met 96 procent zal verminderen omdat de vraag naar vliegreizen sterk is gedaald als gevolg van reisbeperkingen. Van de vloot van 147 toestellen worden 138 aan de grond gehouden.
 • Net als Thai AirAsia, Bangkok Airways, Thai Lion Air en Vietjet heef THAI Smile met ingang van maandag alle internationale vluchten geannuleerd. Binnenlandse vluchten gaan wel door. Passagiers met een ticket voor een internationale vlucht krijgen de ticketprijs terug.
 • Het aantal toeristen dat in februari in Thailand arriveerde, is met 42,78 procent afgenomen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, heeft het ministerie van Toerisme bekend gemaakt. Het aantal Chinezen, Thailand’s grootste toeristenmarkt, ging met bijna 85 procent naar beneden. Het Toerisme is een belangrijke bron van de Thaise economische groei, vorig jaar goed voor 11 procent van het GDP (bruto binnenlands product). De totale toeristenindustrie wordt geschat op 20 procent van het GDP.
 • Het Department of Disease Control doet een dringend beroep op Thais die op 24 locaties in zeven provincies zijn geweest om zich te melden en 14 dagen in zelf-quarantaine te gaan. Het gaat om uitgaansgelegenheden in Khon Kaen en Ubon Ratchathani, boksstadions in Lumpini en Ratchadamnoen (BKK), busstations in Songkhla, een hanengevecht arena in Nakhon Ratchasima, een examenhal in Nonthaburi en een tempel in Surin die begrafenis- en inwijdingsrites heeft gehouden.
 • De gouverneur van Bangkok, Aswin Khwanmuang vroeg gisteren de inwoners om de stad niet te verlaten vanwege de verspreiding van het coronavirus. Hij vraagt bewoners om in zelf-isolatie te gaan, ga naar het ziekenhuis zodra je symptomen van het virus hebt. Ook vroeg hij het openbaar vervoer om het aantal passagiers te beperken.
 • De handel op de Thaise effectenbeurs is maandagmiddag 25 minuten stilgelegd, nadat de SET 8 procent duikelde (90.19 punten naar 1.037,05 punten) en de circuit-breaker ingreep. Het was de zesde keer in de geschiedenis van de beurs en de derde keer dit jaar dat de handel werd stilgelegd wegens extreem grote koersschommelingen.
No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Update Coronavirus (23): Arts zegt ‘blijf thuis of we krijgen Italiaanse toestanden in Thailand’”

 1. Jaap Olthof zegt op

  Waarom horen de Thai niet:
  – Afstand houden van minimaal 1.5 meter!
  – Geen bijeenkomsten meer of samenscholingen van meer dan 3 mensen
  – Binnen blijven, alleen bij hoge noodzaak naar buiten

  Deze simpele regels zie ik niet gecommuniceerd worden

 2. Harry Romijn zegt op

  In feite zou iedereen, die naar een ander gebied reist, daar zichzelf 14 dg quarantaine moeten opleggen.
  Wat denkt u, dochter Lek, zoon Pichai, terug uit Bangkok in eigen dorp….eerste wat er gebeurt is pa en ma knuffelen en direct daarna oma en opa.

 3. Ronny zegt op

  Ik zag het al gebeuren enkele weken zei ik nog dat komt niet goed. thaise vriendin zei nog tegen me ,we hebben alles onder controle en de Chinese helpen ons,jullie weten altijd alles beter . De enigste die ik zo haat is de minister van gezondheid, hij zegt dat de schuld is van de vuile farangs en niet van de Chinese.
  Sorry dat ik dit moet zeggen maar dit gaat nog erger worden dan Italië.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website