Alle reizigers die in Thailand arriveren, moeten een gezondheidsverklaring kunnen overleggen waaruit blijkt dat ze virusvrij zijn en ze moeten tegen ziektekosten verzekerd zijn, dat heeft premier Prayut gisteren bekend gemaakt. Ook Thaise burgers moeten een gezondheidscertificaat overleggen en een begeleidende brief van een Thaise ambassade, consulaat of het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Omdat het voor veel reizigers niet mogelijk is om zich te laten testen, vanwege hoge kosten en een tekort aan testkits, lijken de eisen van de Thaise regering op een inreisverbod. De regering ziet dat anders. “Deze maatregel heeft als doel het aantal aankomsten zoveel mogelijk te minimaliseren”, zegt regeringswoordvoerder Narumon.

Minister Anutin van volksgezondheid zegt dat deze strenge maatregelen buitenlanders zullen tegenhouden om naar Thailand te komen (Redactie: deze minister staat bekend om zijn racistische uitspraken richting westerse buitenlanders).

Overig nieuws over het Coronavirus

 • In Thailand is het aantal geregistreerde besmettingen in een dag gestegen met 60 naar 272. Het aantal aantal doden (1) en herstelde patiënten (42) is ongewijzigd.
 • Premier Prayut heeft gisteren overlegd met epidemiologen over gewenste maatregelen, want het aantal besmette personen is gisteren snel gestegen met 60 patiënten naar 272. Gebleken is dat veel mensen besmet zijn in boksstadions en uitgaansgelegenheden.
 • Phatthalung heeft zijn eerste besmetting met het Covid-19 virus gemeld. Het gaat om een  bokstrainer (56), die op 12 maart een bokswedstrijd in het Ratchadamnoen Boxing Stadium in Bangkok had bijgewoond en daar besmet moet zijn. De gouverneur van Phatthalung heeft bekend gemaakt dat twee populaire evenementen zijn afgelast, ook zijn de gebedsbijeenkomsten in alle moskeeën van de provincie vervallen.
 • Alle uitgaansgelegenheden in Chiang Mai, Nakhon Ratchasima, Chon Buri en Nonthaburi zijn veertien dagen gesloten om verspreiding van het Covid-19 virus te bestrijden. De provinciale gouverneurs hebben dit bevel gegeven als voorzitter van de provinciale ziekte controlecommissies. In Chon Buri en Nonthaburi duurt de sluiting tot 31 maart, in de andere twee provincies tot 1 april. Het verbod geldt voor bioscopen, fitnesscentra, spa’s, massagesalons, overdekte speeltuinen en sportstadions.
 • Arthit Yakaew, hoofd van de grenspost in Aranyaprathet (Sa Kaeo) ontkent de geruchten dat de grensposten Aranyaprathet en Ban Khao aan de grens met Cambodja gesloten gaan worden. De grensposten functioneren als normaal, de gezondheidsscreening is wel opgevoerd, zegt Arthit.
 • De Vietnamese regering heeft haar grenzen met Cambodja gesloten en een verbod van 1 maand ingesteld op de toegang voor reizigers uit Engeland en de Schengen landen, met uitzondering van diplomaten. Het verbod geldt ook voor alle reizigers die de genoemde landen hebben bezocht of waar ze in transit zijn geweest in de afgelopen veertien dagen. Vietnam telt inmiddels 76 bevestigde gevallen van het Covid-19 virus.
 • Premier Prayut laat weten dat hij het sluiten van de grenzen met buurlanden over laat aan de provinciale gouverneurs.
 • In Nederland zijn nu 2. 460 mensen positief getest op het virus en 76 mensen overleden. 210 mensen liggen met het coronavirus op de intensive care. In België zijn er momenteel 1.795 besmettingen vastgesteld. Zeker 634 mensen zijn gehospitaliseerd, waarvan 130 op intensieve zorgen. 21 Belgen zijn overleden.
 • Koning Willem-Alexander spreekt vanavond om 19.00 uur het land toe over de coronacrisis.
No votes yet.
Please wait...

12 reacties op “Update Coronavirus (22): Reizigers naar Thailand moeten virusvrij zijn”

 1. Kees van Leeuwen zegt op

  Geldt die verzekering verklaring ook voor transit passagiers?
  Mijn broer is in Laos en wil vanuit Vientiane via Bangkok terugreizen.

  De verzekering (zowel reis- als ziektekostenverzekering) willen een dergelijke verklaring niet afgeven, waardoor hij niet weg kan.

 2. Maarten Vasbinder zegt op

  Dit clownsregime denkt over de grenzen heen te kunnen regeren. Een “coronavrij” verklaring kan niemand afgeven. Dat kan pas na enkele weken quarantaine en ook dan kan iemand besmet raken tijdens de reis.
  Het lijkt me dat de ambassades hier een taak hebben, zeker ten aanzien van diegenen die het grootste deel va het jaar in Thailand wonen.

  Hoogstwaarschijnlijk echter wordt deze maatregel binnen de kortste keren weer ingetrokken. Het lijkt me verstandig voor de junta om minister Anutin te vervangen door iemand met kennis van zaken op gezondheidsgebied, als ze tenminste nog enige geloofwaardigheid wil overhouden.

 3. Leo Th. zegt op

  De conclusie van de redactie dat het feitelijk niet mogelijk is om zonder ziekteverschijnselen getest te worden op het coranavirus, deel ik uiteraard. Maar dat geldt natuurlijk ook voor Thaise burgers in o.a. Nederland en België, zodat die voorlopig ook niet naar Thailand kunnen afreizen. Overigens is Thai Airways al gestopt met hun vluchten vanaf Brussel en staakt EVA binnenkort met hun vluchten vanaf Amsterdam en zullen de overige maatschappijen dat waarschijnlijk ook wel doen zodat je sowieso niet naar Thailand kan gaan.

 4. Harry Romijn zegt op

  Aangezien het zo goed als onmogelijk is in NL ( en daarbuiten?) bij de zwaar overbelaste en veel te weinig aanwezige testkits) zo’n verklaring te krijgen, is reizen naar Thailand een onmogelijkheid geworden.
  Voordeel voor Minister Anutin van Volksgezondheid: zo goed als geen ai farang ( vieze buitenlanders) naar Thailand. Houden zo !

  • Ger-Korat zegt op

   Ja de meeste buitenlandse toeristen zijn straks verdwenen alsmede een grote aantal expats verblijft tijdelijk in het zorgland Nederland of Belgie. Blijven er in Thailand een miljoen of 4 werkloze Thaise mensen over zonder inkomen want 20 % van de economie drijft op het toerisme alsmede in vele andere sectoren in de industrie werken vaak leidinggevenden van buitenaf. 37 miljoen is het aantal werkenden x 20 % is misschien wel 7,5 miljoen Thaise zonder baan en inkomen. Kunnen ze in ieder geval nog ingezet worden om de plaatsen waar ooit buitenlanders verbleven eens een goede kuisbeurt te geven. Daarna iedereen terug naar hun huis en wachten tot de Thaise overheid ze een zakje met rijst komt brengen alsmede een armenkaart van 300 baht per maand.

  • teun zegt op

   Hier in Chiangmai sluiten vele hotels al hun deur door gebrek aan toeristen. De economische malaise zal binnenkort nog harder voelbaar zijn. En vangnetten? Die kent men alleen om vis te vangen. Dus volkswoede is een te verwachten volgende stap.

 5. Vigo zegt op

  Mijn thaise vriendin in nu in NL. Ze vliegt woensdag terug naar TH met Etihad. Nu heeft ze een health certificate / fit to fly document nodig (vanaf zaterdag 8.00u) om TH in te reizen. Dit heeft ze te horen gekregen van de Thaise Ambassade. Geen een dokter hier wil die verklaring afgeven. Heb contact gehad met verschillende huisartsen, ggd en Schiphol health center. Geen idee of ze nu Thailand in mag zonder verklaring.

 6. Lieke zegt op

  Volg via Facebook: Royal Thai Embassy The Haque. Nogmaals: via Facebook. Daar wordt in de Thaise taal melding gemaakt van 2 organisaties in Nederland die kunnen worden benaderd om een medische verklaring.
  Deze organisatie s zijn: http://medimare.nl/ en https://www.travelclinic.com/
  Laat via Thailandblog weten hoe de contacten verlopen.

  • Vigo zegt op

   Bedankt voor je reactie. Facebook van de ambassade volgt ze al. Maar wordt daar niet veel wijzer van. De meesten lukt het niet die verklaring te krijgen. Travel clinic is gesloten vanwege corona en Medimare kan ik pas maandag bereiken. Als ze daar al zo’n verklaring afgeven vraag ik mij af of dat lukt voor woensdag.

 7. Cillo zegt op

  In Nederland is het op dit moment bijna onmogelijk een preventieve corona test te krijgen. De GGD of de huisarts zal nooit zo’n test doen enkel op grond van een besluit van de Thaise regering. Er is een tekort en zelfs een deel van de zorgverleners komen enkel in aanmerking voor zo’n test wanneer er sprake is van beginnende symptomen plus een hoge koorts. Uiterst begrijpelijk want bij dit tekort kan men niet anders. Bovendien een test 72 uur voor vertrek zegt niets. Anutin slaat de plank wederom mis tenzij ( mijn eigen indruk) dit een maatregel is om de grenzen indirect te sluiten. Heel erg dat deze regering zelfs hun eigen landgenoten hiervan de dupe laat worden. Kijk naar de achtergrond van Anutin. Nergens enige medische achtergrond. Kortom geen kennis van zaken.

 8. cornelis zegt op

  Sinds 20 maart is de grensovergang bij Mae Sot voor alle niet Birmezen gesloten.
  Onbekend is hoe lang dit gaat duren.

  Gr. Cornelis

  • Cornelis zegt op

   Klopt, naamgenoot. Hetzelfde geldt ook voor de overgang Mae Sai – Tachilek in het uiterste noorden van de provincie Chiang Rai.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website