In Thailand zijn nu 147 geregistreerde besmettingen (redactie: het aantal ongeregistreerde besmettingen zal waarschijnlijk een veelvoud zijn). Deze stijging van 33 personen heeft o.a. te maken met een bokswedstrijd in Lumpini Boxing stadion waar 7 personen zijn besmet. Drie andere nieuwe besmette personen zijn in een bar geweest. Weer zes anderen hadden contact gehad met reeds besmette patiënten.

Zes nieuwe patienten waren uit het buitenland teruggekeerd, zes hadden met buitenlandse toeristen gewerkt, verder nog drie Denen en als laatste twee moslims die begin deze maand een bijeenkomst in een moskee in het Zuiden hebben bijgewoond.

Gouverneur Thatchakorn laat weten dat de provincie Buriram grotendeels op slot gaat. Hij heeft maandag het bevel voor de lockdown gegeven om de verspreiding van het Covid-19 virus tegen te gaan. Dat is opmerkelijk omdat provincie tot nu toe geen gevallen van infectie heeft gemeld. De lockdown gaat met onmiddellijke ingang in. Gezondheidsautoriteiten mogen elke beslissing nemen om de verspreiding van het virus te voorkomen. Iedereen die de provincie binnen komt, zowel buitenlanders als bewoners, worden gescreend en moeten 14 dagen in zelf-quarantaine gaan. De autoriteiten en vrijwilligers controleren dit. Degenen met koorts worden opgenomen in het ziekenhuis.
Alle activiteiten met meer dan 50 personen, inclusief seminars, entertainment evenementen, religieuze ceremonies, zomercursussen en markten zijn 30 dagen verboden.

Het Thaise kabinet heeft vandaag besloten om de Songkran Nieuwjaarsvakantie van volgende maand uit te stellen en scholen te sluiten om de verspreiding van het coronavirus te beperken.

Overig nieuws over het Coronavirus

 • Premier Prayut, gekleed in uniform, beloofde gisteren in een TV-uitzending dat Thailand het gevecht met het corinavirus zal winnen.
 • Vice-premier Wissanu maakte gisteren na een vergadering van het zogeheten Covid-19 Administration Centre bekend dat naast de sluiting van o.a. scholen, universiteiten en sportscholen, sommige gelegenheden open mogen blijven. Maar het aantal personen dat wordt toegelaten, zal bepaald moeten worden om er zeker van te zijn dat het veilig is. Die beperking geldt niet voor restaurants en winkels. Restaurants en winkels moeten wel maatregelen nemen, zoals de temperatuur van klanten opnemen, ze een meter uit elkaar zetten en voorzien van handontsmettingsmiddelen. Overtreding van deze regels is strafbaar op grond van de Communicable Diseases Control Act, aldus Wissanu.
 • Bijeenkomsten met meer dan 50 personen in Thailand zijn de komende 30 dagen verboden. De autoriteiten dringen er ook bij de bewoners op aan met Songkran niet op bezoek te gaan bij vrienden en familieleden.
 • Het ministerie van Volksgezondheid heeft 30.000 medische stafleden klaar staan en 100.000 bedden in gereedheid gebracht om patiënten op te vangen. Van de 147 bevestigde gevallen zijn 108 nog in het ziekenhuis. Nog eens 27 personen zijn in afwachting van hun restresultaat. De 83 studenten die uit Italië zijn teruggekeerd, zijn op de marinebasis in Sattahip in quarantaine geplaatst, 6 worden extra scherp in de gaten gehouden.
 • De Chulalongkorn en Mahidol universiteit, elk met een bevestigd geval van besmetting, zijn gisteren begonnen alle colleges te schorsen. De Kasetsart universiteit doet hetzelfde er zijn geen besmettingen van studenten of staf. Mahidol heeft zijn Salaya campus in Nakhon Pathom tot vrijdag gesloten. Wie contact heeft gehad met de besmette student, wordt gescreend en de campus wordt gedesinfecteerd. In Chula gaat het om een docent van de faculteit Rechten, die zegt niet recent in het buitenland te zijn geweest. Iedereen die contact heeft gehad met de docent, wordt gescreend.
 • In Nederland heeft premier Rutte gezegd dat een groot deel van de Nederlanders besmet zal raken met het coronavirus. Alle maatregelen van het kabinet zijn bedoeld om de verspreiding van het virus uit te smeren over een langere periode. In totaal zijn 1.413 mensen in Nederland positief getest op het virus, 24 mensen zijn overleden.
 • In België zijn 185 nieuwe corona-besmettingen vastgesteld. Er zijn nu 1.243 mensen die het coronavirus hebben. In werkelijkheid ligt het aantal besmettingen hoger, want niet iedereen wordt getest. Er liggen 79 mensen op intensieve verzorging, 51 patiënten worden beademd. Opvallend is het grote aantal veertigers bij de besmette mensen, zegt een viroloog. 14 mensen zijn intussen genezen en 10 mensen zijn gestorven aan de gevolgen van het coronavirus.
 • In Iran zijn 85.000 gevangenen tijdelijk op vrije voeten gesteld om verdere verspreiding van het coronavirus in te dammen. Onder hen zijn ook veel politieke gevangenen.
 • De meeste bestemmingen buiten China zijn nu in Italië: 27.980. Er zijn 2.158 doden waarvan de grote meerderheid ouderen zijn. Al 2.749 Italiaanse patiënten zijn hersteld.
 • Het Amerikaanse farmaceutische concern Pfizer gaat samenwerken met de grote Duitse medicijnproducent BioNTech voor de ontwikkeling van een vaccin tegen het coronavirus.Wereldwijd zetten zo’n 35 farmaceutische bedrijven en academische instellingen alles op alles om zo spoedig mogelijk een vaccin tegen COVID-19 te ontwikkelen. Naar wordt aangenomen duurt het nog zeker anderhalf jaar voordat er een vaccin tegen het coronavirus klaar is voor het grote publiek.
 • In Israël, een land met een van de modernste gezondheidszorgindustrieën ter wereld, wordt hard gewerkt aan een veelbelovend vaccin wat zowel werkt voor de gewone griep als de coronavariant. De eerste testen zijn hoopvol. Het ontwikkelingsproces vereist echter een reeks tests en experimenten die vele maanden kan duren voordat de vaccinatie als effectief of veilig wordt beschouwd.
 • De Europese Unie steekt 80 miljoen euro in CureVac, een Duits biotechbedrijf dat aan een vaccin tegen COVID-19 werkt en waarvan de afgelopen week werd gezegd dat de Amerikanen het zouden willen overnemen.
 • In Pakistan is de eerste persoon overleden aan de gevolgen van het coronavirus. In het land zijn tot nu toe 195 mensen positief getest.
 • De komende twee weken annuleert Sri Lanka alle inkomende vluchten.
 • De Filipijnen hebben 45 nieuwe besmettingen met het coronavirus bevestigd. In totaal zijn nu 197 coronagevallen in het land bekend.
 • Duitsland verwacht dat de coronacrisis in het land aanhoudt tot het einde van april.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website