Wereldwijd is het coronavirus bij 110.000 mensen vastgesteld, waarvan 80.735 in China. Het aantal nieuwe besmettingen per dag is daar opnieuw gedaald van 44 naar 40. In Thailand is het aantal geregistreerde besmettingen gestegen naar 50. Nederland telt nu 265 besmettingen, Belgie 200.

De landen met de meeste besmettingen zijn:

 • 80.735 Mainland China
 • 7.382 South Korea
 • 7.375 Italy
 • 6.566 Iran

Thaise arbeidsmigranten uit Zuid-Korea

Zestig Thai, die zaterdagavond zijn teruggekeerd uit Zuid-Korea zijn ondergebracht op de marinebasis in Sattahip voor een quarantaine van 14 dagen. Ze maakten deel uit van een groep van 80, die gescreend was. De autoriteiten zijn nog op zoek naar 80 andere Thai die op dezelfde vlucht arriveerden, maar niet naar het quarantaine centrum zijn gebracht. Staatssecretaris Satit van volksgezondheid zegt dat deze personen zich binnen drie dagen moeten melden. Doen ze dat niet dan riskeren ze een boete van 200.000 baht en/of een gevangenisstraf van een jaar.

Overig nieuws over het Coronavirus

 • Thailand en Maleisië hebben het cruiseschip Costa Fortuna verboden af te meren in een van hun havens uit angst voor het coronavirus. Aan boord zijn 2.000 personen waaronder 63 Italianen. Het schip was al een keer geweigerd in Phuket, alhoewel er volgens de rederij geen besmettingen aan boord zijn. Thailand wil dat reizigers uit Italië 14 dagen in quarantaine gaan.
 • Quatar accepteert vanaf vandaag geen reizigers meer uit veertien landen, waaronder Thailand. Dit als voorzorgsmaatregel tegen de snelle verspreiding van het coronavirus. Het verbod geldt verder voor reizigers uit China, Egypte, India, Iran, Irak, Libanon, Bangladesh, Nepal, Pakistan, Filipijnen, Zuid Korea, Sri Lanka en Syrië. Quatar Airways had eerder al vluchten naar en van Italië geschorst. Het land telt 15 besmette patiënten.
 • De beurzen in Azië zijn vannacht fors gedaald. Handelaren zijn bezorgd over de gevolgen van het coronavirus en de dalende olieprijzen.In Tokio verloor de beurs 5,5 procent. In Seoul en Hongkong daalden de koersen met 4 en 3,6 procent. Op de beurs van Sydney is het verlies nog groter: 7,3 procent.
 • Ook als het coronavirus zich niet verder verspreidt, halveert de wereldwijde economische groei. Dat schrijven economen van de Rabobank in hun kwartaalbericht. Ze verwachten dat de economische groei zelfs helemaal verdwijnt als het coronavirus een pandemie wordt. China krijgt de hardste klappen. De economen verwachten daar ruim 3 procent minder groei en melden dat de groei lager is dan zij ooit hebben gemeten.
 • Het dodental als gevolg van het coronavirus in Italië is in één dag met 133 gestegen naar 366. Deze toename van 57 procent is verreweg de grootste dagelijkse stijging van het aantal doden sinds de virusuitbraak ongeveer twee weken geleden in Italië. Het aantal nieuwe besmettingen steeg met 25 procent van 5.883 gevallen op zaterdag naar 7.375 op zondag. Niet eerder nam het aantal infecties in Italië zo hard toe op één dag. Daarentegen zijn zondag 622 mensen genezen verklaard tegenover 589 een dag eerder. Ongeveer 650 patiënten liggen op de intensive care vanwege COVID-19.
 • De Italiaanse overheid kondigde in de nacht van zaterdag op zondag aan de regio Lombardije en veertien provincies in andere regio’s op slot te zetten om een verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ongeveer zestien miljoen mensen mogen de getroffen gebieden niet meer in- of uitreizen.
 • Dit weekend zijn nog eens twee patiënten in Nederland overleden aan de gevolgen van het coronavirus, waarmee het dodental in ons land is opgelopen tot drie. Het aantal personen dat positief is getest op het coronavirus steeg met 77 naar 264, meldde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zondag.
 • Het aantal besmettingen in Frankrijk is in één dag opgelopen naar 1.126. Bij onze zuiderburen liep het aantal ziektegevallen met 31 op naar 200. Het aantal besmettingen met het COVID-19-virus in het Verenigd Koninkrijk steeg van 209 naar 273. Duitsland telt nu ruim duizend infecties. De Duitse minister van Volksgezondheid pleitte daarom zondag voor het afgelasten van alle publieke evenementen met meer dan duizend toeschouwers of deelnemers in zijn land.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website