Bron: Bangkok Post

Bars, pubs en andere uitgaansgelegenheden zijn niet blij met de strenge corona regels die de regering heeft bedacht. Vrijdag valt een besluit over de zogeheten vijfde fase van de lockdown versoepelingen. Exploitanten hopen dat zij per 1 juli open kunnen gaan, velen van hen zijn inmiddels in de financiële problemen geraakt.

Of de situatie beter wordt als ze deuren weer mogen openen is nog maar de vraag. De regering heeft maar liefst 22 regels bedacht waar zij zich aan moeten houden. zo mag er niet worden gedanst en mogen groepen bezoekers niet meer dan uit 5 personen bestaan.

Voorzitter Sanga van de Khao San Business Association zegt dat de regels voor het uitgaansleven strenger zijn dan die voor bijvoorbeeld  filmploegen. Daarnaast zullen mensen minder uitgaan vanwege de economische crisis door Covid-19.

Sanga geeft toe dat de uitbaters geen andere keuze hebben dan aan de regels te voldoen, maar hij hoopt dat ze een week nadat ze van kracht zijn geworden, alsnog versoepeld worden.

Bron: Bangkok Post

32 reacties op “Uitgaansgelegenheden ontevreden over strenge corona regels”

 1. kop zegt op

  Voor de volledigheid.

  De heropening van het beruchte Thaise nachtleven moet echter plaatsvinden onder strikte naleving van 22 regels om het risico op coronavirusinfectie te voorkomen – en ze hebben het allemaal:

  1. Constante monitoring van het aantal gasten om ervoor te zorgen dat de locaties niet druk zijn.

  2. Temperatuurscreening van alle gasten en medewerkers.

  3. Gratis verstrekking van alcoholhoudende handdesinfecterende gel bij alle ingangen van het pand en ook binnen de uitgaansgelegenheden zoals vereist.

  4. Ervoor zorgen dat de grootte van gastgroepen niet groter is dan 5 personen.

  5. Zorgen voor sociale afstand in wachtrijen.

  6. Zorg ervoor dat alle tafels op een minimale afstand van 2 meter van elkaar zijn opgesteld of van elkaar zijn gescheiden (bijv. Door scheidingswanden).

  7. Zorg ervoor dat er een minimale afstand van 1 meter is tussen alle stoelen.

  8. Zorg ervoor dat de locatie goed geventileerd is.

  9. Alleen eten en drinken is toegestaan.

  10. Drankjes kunnen alleen individueel verkocht worden, gedeelde containers (bv. Emmers) of ijsemmers voor gedeeld gebruik binnen uw eigen groep zijn verboden.

  11. Het bedienend personeel is verplicht te allen tijde een neus- en mondbeschermingsmasker of een gelaatsscherm te dragen.

  12. Het podium of het prestatiegebied van shows moet gescheiden zijn van het publiek, het publiek moet zitten of staan ​​op minstens 2 meter afstand van het podium of het prestatiegebied.

  13. Alle bezoekers of uitvoerende showartiesten (bijv. DJ’s, MC’s, muzikanten, A-Go-Go-dansers enz.) Zijn verplicht om te allen tijde gezichtsbescherming te dragen.

  14. Bezoekers mogen niet luidruchtig zijn of rondlopen in de zaal als dit niet nodig is.

  15. Als het delen van eten of drinken niet kan worden vermeden, moet iedereen aan tafel zijn uitgerust met een individuele opscheplepel of glas.

  16. De toiletten moeten elke 30 tot 60 minuten worden schoongemaakt.

  17. Alle tafels, stoelen en vaak aangeraakte oppervlakken moeten regelmatig worden schoongemaakt.

  18. Het is verboden sportcompetities of enige andere vorm van competities te organiseren die veel bezoekers trekken.

  19. Videospellen / speelautomaten en pubspellen zoals biljart / pool of darts zijn verboden.

  20. In rookruimtes gelden de regels voor sociale afstand.

  21. Servicepersoneel (bijv. Barmeisjes) of marketingvertegenwoordigers (bijv. Voor drankpromoties) mogen niet bij de gasten zitten.

  • chris zegt op

   wat een waanzin

 2. JM zegt op

  Over het geld dat die eigenaren verdient hebben over de jaren spreken ze niet.
  Alleen de kleintjes gaan er tussenuit en sluiten

 3. Eric zegt op

  Het is dan ook weer helemaal belachelijk.
  Er moet 1 m tussen iedere gast aan tafel zijn,terwijl je samen in dezelfde wagen komt of tesamen slapen mag.
  En zo kunnen we verder gaan net als het gesloten houden van de grenzen en luchthaven voor internationaal verkeer dat velen gijzeld binnen of buiten Thailand.

 4. ronald schutte zegt op

  Veel beklemmende regels, die in een land zonder corona sinds 30 dagen, geen serieuze grond hebben en dus daardoor ook niet begrijpelijk nog zinnig zijn. Erg verdrietig voor de uitbaters.

  1. Het aantal klanten moet steeds worden gecontroleerd, niet overvolle locaties. Een exact aantal capaciteitsniveaus werd niet gegeven.
  2. Temperatuurcontrole moet worden uitgevoerd voor alle klanten en personeel
  3. Zorg voor alcoholgel om handen te wassen bij de ingang, gel is overal beschikbaar en gemakkelijk toegankelijk om handen te wassen.
  4. Niet meer dan 5 personen in een groepje, per tafel of voor een podium voor een live entertainmentlocatie.
  5. Er moet een goed wachtrijsysteem zijn om de locatie te betreden voor grotere locaties en de wachtrij moet sociaal op afstand opgesteld staan.
  6. Tafels moeten minstens twee meter van elkaar verwijderd zijn of er moet een tussenschot of barrière tussen staan.
  7. Stoelen moeten aan elke tafel worden opgesteld. Mensen moeten zitten, en mogen niet staan. Stoelen mogen niet worden verplaatst en staan ​​een meter uit elkaar.
  8. Het bedrijf moet een goede ventilatie hebben.
  9. Alleen eten en drinken is toegestaan, er mag niet gezongen of gedanst worden.
  10. Geen flessenverkoop meer. Een fles kan worden gekocht, maar moet worden gegoten en ijs gegeven door de bediening en niet aan tafel worden bewaard, niet door een groep aan tafel, géén gemengd gebruik van glazen en emmers toegestaan.
  11. Wegwerpmenu’s gebruike / geen menu’s die iedereen continu kan aanraken.
  12. Alle medewerkers moeten een masker en een gelaatsscherm dragen.
  13. Podium of speelgebied moet een partitie hebben, zoals een plastic partitie, tussen het publiek en de artiest, inclusief DJ’s. Als er al een partitie aanwezig is, zou dat acceptabel zijn.
  14. Een zanger moet een gelaatsscherm dragen, maar heeft geen masker nodig. Iedereen die op het podium spreekt of een microfoon moet een gezichtsscherm dragen.
  15. Er moet iemand zijn, mogelijk beveiliging, die ervoor zorgt dat de regels worden nageleefd.
  16. Voedsel, indien opgediend, mag niet op gedeelde borden of bestek worden geserveerd. Eén maaltijd per persoon.
  17. Toilet moet minimaal één keer per uur worden schoongemaakt en volledig gedesinfecteerd.
  18. Minimaal één keer per dag moet het hele bedrijf en elke tastbare dienst volledig worden gedesinfecteerd en schoongemaakt.
  19. Er mogen géén wedstrijden zoals een danswedstrijd of dart wedstrijden worden georganiseerd.
  20. Geen gebruik van pooltafels, darts, spelkasten of andere soortgelijke items.
  21. Specifieke rookruimtes, waar van toepassing, moeten sociaal op afstand staan.
  22. Personeel mogen niet met klanten proosten.

  • niek zegt op

   En vooral verdrietig voor de enkele honderdduizenden vrouwen in de amusementsindustrie die zonder inkomen zitten en dus ook de families die van hen afhankelijk zijn.

 5. Gino zegt op

  Wat hadden ze gedacht?
  Dat er weer volop kon gefeest worden precies ofdat het Corona virus verdreven is en onbestaande.
  De ontevredenen gebruik toch eens Uw gezond verstand.

 6. Jacques zegt op

  Ik ben wel voorstander van het gefaseerd invoeren van bevrijdende maatregelen, maar overdrijven is ook een vak. Overleven is een tweede, maar minstens is het zo belangrijk om de economie weer op gang te krijgen. De levensvatbaarheid van vele bedrijven wordt hiermee ernstig bedreigd. Er zou moeten worden gestreefd naar enigszins reële verhoudingen, tussen veiligheid en levensvatbaarheid. Een bijdrage van het rijk voor de uitbaters in verband met het aanstellen van extra personeel om al deze eisen goed te kunnen laten verlopen is wel het minste wat er gedaan kan worden, anders dan het leegroven van de korf. Het zo kort mogelijk houden van de toetsingsmomenten. Na twee weken weet je al of er nieuwe besmettingen zijn en als die uitblijven drastisch gaan afbouwen tot normale proporties. Het leven zit vol met gevaren en zoals we weten zijn die zeker te vinden in Thailand, met ongedierte en in het verkeer en met alcohol misbruik om eens wat te noemen. Een mens heeft ook een eigen verantwoordelijkheid en als die bewust wordt genomen zal er geen aardverschuiving meer volgen. Dat zal ook inhouden dat de zwakkeren dan wel zieken onder ons bewust voorlopig de drukte moeten blijven mijden. Voor het overgrote deel van de bevolking gaat het wel loslopen in Thailand, maar voorlopig nog wel met inachtneming van beschermende maatregelen op plekken die er toe doen. Overdrijven dient achterwege te blijven en levert niet het gewenste resultaat op, maar wel ergernis en tegendraads gedrag. Draagvlak is en blijft van essentie.

 7. David H. zegt op

  Dit laat ik wel aan mij voorbijgaan , zo is het voor mij meer beklemmend dan een ontspannen uitje , ik hou het wel op binnenblijven en overdag fikse wandeling .

  Wel begrijpend voor maatregelen , maar dit ?

 8. Mike zegt op

  In een land wat potdicht zit en waar de afgelopen 4 weken niet 1 persoon van binnen de grenzen ziek geworden is, zijn de huidige maatregelen totaal buiten alle proporties. De 14 temperatuur controles, de 6x in en uitchecken bij de shopping mall en supermarkten, de mondkapjes op het strand en ga zo maar door, zijn een show die we opvoeren voor wat ?

  Laten we niet vergeten dat de hele corona crisis in Thailand minder doden heeft veroorzaakt in 4 maanden dan dat er in 1 dag slachtoffers in het verkeer vallen. Doen we alle wegen dicht, verbieden we motorfietsen en zetten we een wielklem op alle auto’s omdat die 124x (Echt reken het maar na) meer slachtoffers veroorzaken dan dit overdreven griepje ???

  • Hans Bos zegt op

   En nog steeds zijn er mensen die Covid-10 een overdreven griepje noemen. Ook vergelijkingen met doden in het verkeer of door malaria etc. zijn volkomen van een andere orde.
   Ga maar een praten in Brazilië: https://www.telegraaf.nl/nieuws/344410353/latijns-amerika-epicentrum-corona-meer-dan-100-000-doden

   • Op een bevolking van 210 miljoen inwoners valt dat nog wel mee. Vergeet niet dat de gezondheidszorg in Brazilië niet erg hoogstaand is. Het zou mij niet verbazen als er ook zoveel mensen sterven aan de jaarlijkse influenza.

    • Tino Kuis zegt op

     Sorry, Peter, dat valt heel erg tegen. Er zijn ongeveer 130.000 sterfgevallen per maand in Brazilië en nu 50.000 sterfgevallen per maand door Covid-19, en dat is 1/3 van het totaal aantal sterfgevallen in heel het land. Dat is heel veel. Als je dan plaatselijk gaat kijken in Brazilië zal dat een nog groter percentage zijn

     Ik vind het prima alle zaken te relativeren, of liever gezegd te nuanceren. Hoe verspreid het virus zich? Welke maatregelen zijn goed en welke niet? Moeten we niet meer lokale maatregelen nemen? Zijn de maatregelen in Thailand te streng gezien het lage aantal geïnfecteerden? etc.

     Maar het virusje is in geen enkel opzicht te vergelijken met de jaarlijkse influenza.

     • In deze grafiek zie je de cijfers. Als je kijkt naar het aantal doden per miljoen dan doet Brazilië het zelfs beter dan Nederland: https://www.worldometers.info/coronavirus/ Het zijn vooral de grote steden waar het raak is: https://www.nytimes.com/interactive/2020/world/americas/brazil-coronavirus-cases.html De sloppenwijken worden extra getroffen. Daar heersen vele ziektes en zijn de meesten ernstig ondervoed. In die wijken wonen tientallen miljoenen mensen (info geleend van mijn bron).

      Het is een bekend trucje van de onheilsprofeten om te wijzen naar landen waar een uitbraak is zonder de onderliggende redenen te vermelden.
      Dat geldt ook voor de cijfers in Nederland. Het RIVM heeft zelf laten weten dat 99% van de doden in NL boven de 50 jaar zijn. Trek daar nog de doden in de verzorgingshuizen vanaf, dat is 50%, dan blijft een klein groepje over van mensen met die vooral onderliggend lijden hadden en ook bij een normale griepgolf een risicofactor zijn. Conclusie voor iedereen onder 50 jaar is Covid-19 niet meer dan een griepje en voor sommigen een stevige griep.

      • Tino Kuis zegt op

       Alles goed en wel, Peter, en je kunt heel veel zeggen over de verschillende landen, gebieden etc. maar uit alle cijfers blijkt dat het sterftepercentage voor het coronavirusje een stuk hoger ligt dan voor een griepje. Daarna praten we verder.

       En je hebt gelijk dat het voor mensen onder de 50 jaar en mensen zonder onderliggende kwalen bijna gelijk is aan een griepje. So what? Is het daarom in het geheel minder ernstig? Dat vind ik nou manipuleren met cijfers. Doen die oudjes er niet toe dan? Mag jie die niet noptellen bij het sterftecijfer?

     • HarryN zegt op

      Ik weet niet waar U die 50000 doden per maand door. Covid(Corona virus) van daan haalt. Tot op heden dus vandaag 23 juni zijn er sinds de uitbraak begin april 52645 doden te betreuren er zijn in Brazilie nog 479916 actieve cases ( op een bevolking van 209 milj mensen)

      • Tino Kuis zegt op

       Je hebt gelijk, HarryN, dat moet zijn ‘in de afgelopen maand 30.000 sterfgevallen’. Sorry. Dat wil zeggen dat in de afgelopen maand niet 1/3 maar 1/4 van alle doden covid-19 gevallen waren. Over heel Brazilië gemeten. In de brandhaarden zal dat percentage veel groter zijn. Dat is niet iets om weg te wuiven.

    • Hans Bos zegt op

     Beste Peter, dan zou ik nog maar eens even Googlen. Tot 3 juni 199 doden door griep. Door Covid-19 tot nu toe 100.000. Het is moeilijk om de niet-gelovers van hun ongelijk te overtuigen.

     • Beste Hans, de mortaliteit van Covid-19 ligt zelfs lager dan bij influenza. Er zijn wel wat regionale verschillen omdat er ook inmiddels meerdere mutaties zijn van Covid-19. Maar het is zeker geen killervirus. Het is gewoon een stevige griep, niets meer en niets minder. Ik kan je deze video aanbevelen: https://youtu.be/zvqoQn7R-pE van professor experimentele immunologie Pierre Capel. Zeer verhelderend.

      • Hans Bos zegt op

       Als ik zeg dat God niet bestaat en jij blijft er in geloven, kunnen we elkaar nooit overtuigen. Je moet toch meer Googlen, dan zie je het licht.

       Common questions
       Is the coronavirus disease more severe than the flu?
       COVID-19 causes more severe disease than seasonal influenza.

       While many people globally have built up immunity to seasonal flu strains, COVID-19 is a new virus to which no one has immunity. That means more people are susceptible to infection, and some will suffer severe disease.

       Globally, about 3.4% of reported COVID-19 cases have died. By comparison, seasonal flu generally kills far fewer than 1% of those infected.

       • Ja, maar het is net zoals met andere discussies, iedereen kan er bronnen en deskundigen bij zoeken die nu net hun mening onderschrijven. Als Covid-19 echt zo erg is, had Thailandblog de helft minder lezers gehad want die lagen dan onder de groene zoden. Gelukkig is dat niet zo 😉

        • Tino Kuis zegt op

         OK, Peter, ALLE bronnen die ik raadpleegde zeggen dat het coronavirusje dodelijker is dan de gewone seizoengriep. Hoeveel dodelijker? Dat loopt dan weer uiteen van 10 (waarschijnlijk) tot 30 (onwaarschijnlijk) keer zo hoog. Verder is er tijdens een gewone griepepidemie nooit zo’n beroep gedaan op ziekenhuizen. En we weten nu ook dat chronische klachten na Covid-19 overleefd te hebben veel vaker voorkomen dan bij een griepje. Dat zijn de feiten. Daarna mag je meningen gaan vormen. Als je bovenstaande feiten ontkend dan in verdere discussie zinloos.

        • Het RIVM heeft zelf laten weten dat 99% van de doden in NL boven de 50 jaar zijn. Trek daar nog de doden in de verzorgingshuizen vanaf, dat is 50%, dan blijft een klein groepje over van mensen met die vooral onderliggend lijden hadden en ook bij een normale griepgolf een risicofactor zijn. Conclusie voor iedereen onder 50 jaar is Covid-19 niet meer dan een griepje en voor sommigen een stevige griep (uitzonderingen daargelaten).

        • HarryN zegt op

         Fout Tino Ik heb op mn smartphone nog een artikel van Omroep Brabant: Griepepidemie zorgt voor bomvolle ziekenhuizen en tekort aan bedden, dagelijks zijn er opnamestops. ( Omroep Brabant woensdag 21 februari 2018 11.10).Of Dagblad van het Noorden 10 april 2018 : Is de griep na ruim 8000 doden eindelijk op zijn retour?
         Ik weet derhalve niet welke bronnen U raadpleegd. WE zitten nu net op de 6000 en veel met onderliggende ziektes.

        • chris zegt op

         https://www.cdc.gov/flu/about/burden/preliminary-in-season-estimates.htm
         en
         https://www.worldometers.info/coronavirus/country/us/.

       • HarryN zegt op

        Dit is BS Hans die 3.4% komt van de WHO en is al een aantal keer bij Jensen uitgelegd
        dat die Tedros de zaak belazerde..
        Dan die immuniteit: hoe kan het dan dat mensen besmet raken maar er totaal geen last van hebben. Asymptomatisch zijn en enkelen er 2 of 3 dagen wat ongemak van vinden.
        Pierre Capal geeft ook nog aan dat kinderen tot 16 geen enkele kans lopen besmet te raken en dat scholen totaal niet dicht moesten gaan.

     • HarryN zegt op

      Hans waar is die bron van 199 doden door griep??? In nederland is dat plots nog niet bekend en komen die cijfers pas in het najaar (RIVM).

     • HarryN zegt op

      Nog even dit Hans Lees Opiniez.com het art. Stop de corona spoedwet: dd 23 juni daarin geeft het RIVM op 4 juni toe dat slecht 98% niet ziek of niet levensbedreigend ziek wordt. 2% komt in het ziekenhuis terecht en slecht 0,35% op de IC waarvan dan ong de helft van sterft. Het is dus niet zwaarder dan de gewone seizoensgriep. Ok zo als de auteur terecht opmerkt zou hij en ook ik niet graag tot die gevallen willen behoren maar zorgen maak ik mij echt niet.

   • HarryN zegt op

    Ja Hans het is toch echt een overdreven griepje. Heb net nog eens een keer naar Professor Pierre Capal gekeken.Ik kan je zo een aantal websites geven die dat toch echt zeggen. Dan de Telegraaf met z,n 100.00 doden. Het meest correcte cijfer op 23 juni 17.50 uur is 52645. DE telegraaf is een sensatie krant met koppen van : Brazilie meer dan 1 miljoen besmettingen!!!! Ik kan je vertellen dat dat aantal totaal irrelevant is. Het aantal doden is net als in Nederland: hoeveel zijn er overleden AAN het virus of MET het virus. Hoe oud zijn de overledenen en met welke onderliggende ziektes zijn ze overleden??? Daarbij zijn we nog lang niet aan het aantal doden vergeleken met 2018.
    Waar ben je bang voor Hans???

   • HarryN zegt op

    https://www.stopworldcontrol.com/nl/?fbclid=IwAR3Nca14YqsafnhtHuFRBp3DCbt7HVaoWtpwPcvyVEv21po-rA0jw2nDWfU
    Deze websites draag ik graag over aan Hans Bos en Tino Kruis.
    Ga er maar eens voor zitten misschien dat er dan een andere wereld voor U opengaat. Een wereld waarin we worden bedonderd door B.Gates de WHO en vele politici.

    • Tino Kuis zegt op

     Ik heb het gelezen, beste HarryN. Ja, er ging het nodige mis, wat had je anders verwacht? Er zitten heel veel persoonlijke ervaringen in die ik niet wil wegwuiven maar die weinig zeggen over het grote geheel. Ik geloof niet dat er opzet of duistere krachten achter zaten.
     Het laatste stukje gaat over vaccins en Billy. Ik beschouw dat als grote onzin. Zonder een vaccin was jij misschien dood gegaan aan de pokken.

 9. André Jacobs zegt op

  Beste,
  Ik kon mij in het verleden steeds voor 98% vinden in alle maatregelen. Soms wat absurd, maar toch, alle beetjes helpen. Maar vandaag de dag, nadat er al 4 weken geen nieuwe inlandse besmettingen zijn, is het totaal absurd om ook nog maar 1 enkele maatregel toe te passen in het land. Alle nieuwe besmettingen komen uit het buitenland !! Natuurlijk woedt buiten Thailand het virus lekker verder. Dus alle grote en kleine grensovergangen, grenssmokkelwegen, zeer streng bewaken. Er komt niemand meer in. Eens buiten, die blijft buiten. En voor iedereen die via eender welke luchthaven binnenkomt, verplicht 14 dagen in quarantaine . Geen uitzonderingen !! Officieel papier of niet !! 14 dagen binnen zitten. Geen toeristen, van nergens. Enkel een drastische versoepeling voor gehuwden, en indien mogelijk ook voor ongehuwde koppels mits bewijs van een duurzame relatie via foto’s en dergelijke. Maar ook hier geldt de 14 dagen quarantaine. Geen uitzonderingen !! Wat zijn nu 14 dagen als je achteraf weer verenigd bent met je geliefde. En als men deze strenge grens en luchthavenregels aanhoudt, dan is het binnenland safe en zijn alle andere regels overbodig. Dan kan Thailand herademen en verder roeien met de riemen die men heeft. Dan kan de binnenlandse economie herleven. Het is een overlevingsscenario, maar allicht beter dan wat er nu gebeurd. En als de staat dan nu eindelijk eens wat meer zou doen om hun eigen volk te voeden, om werkgelegenheid te bezorgen, dan zijn misschien vele verloren jobs gedeeltelijk opgevangen. Zelfs het toerisme zou gedeeltelijk kunnen herleven. Indien elke toerist bereid is om 14 dagen binnen te blijven, dan is hij welkom. Mijn Thaise stiefzoon komt in oktober op bezoek voor 4 weken en die beantwoordde mij nadat ik dit had opgemerkt :” Ok dat is goed, dan kan ik nog 2 weken met mijn vriendin en bij jullie verblijven!!”. Het zijn nu éénmaal andere tijden, wie zijn ogen sluit, nodig ik even uit om alle landen waar het virus nog volop heerst, om het dodental te gaan bezien. Ik had ook graag mijn verlof in België ddorgebracht van 18/06 tot 15/07 en mijn kinderen en kleinkinderen teruggezien. Mijn ouders van 84/85 jaar kunnen knuffelen, om mijn 4 kleinkinderen, waarvan er pas in maart ééntje is geboren, te kunnen weerzien!! Om mijn 60ste verjaardag op 07/07 te vieren tussen mijn broers en zussen en kinderen, maar al deze plannen gaan eveneens niet door !! De geplande vijfjaarlijkse klasreünie met 18 tot 20 oude schoolmakkers te moeten missen. We moeten allemaal offers brengen, ook als je achterblijft in Thailand of niet terug kunt komen naar Thailand of thuisland. Dit is een nieuwe wereld, en zolang er geen afdoende geneesmiddelen zijn, zal dit voorlopig het nieuwe wereldbeleid zijn. Ik wens iedereen een behouden rit doorheen dit tranendal en wens ieder sterkte om alle leed te doorstaan met hoop in het achterhoofd. Vriendelijke groeten André


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website