Shan_shan / Shutterstock.com

Het Thaise ministerie van Volksgezondheid heeft China om meer informatie gevraagd over het vaccin dat het heeft besteld, na publicaties dat het vaccin mogelijk niet zo effectief is als eerst werd gedacht.

Braziliaanse functionarissen hebben gisteren onthuld dat het coronavirus-vaccin dat is ontwikkeld in samenwerking met Sinovac Biotech Ltd voor 50,4% effectief was. Dat is lager dan de het door Sinovac Biotech zelf aangekondigde cijfer van 78%.

Supakit Sirilak, hoofd van de afdeling Medische Wetenschappen, laat weten dat de Thaise regering nog steeds vasthoudt aan de bestelling van twee miljoen doses. Hij zei dat het verzoek om meer details over de werkzaamheid en veiligheid van het vaccin, naar Sinovac Biotech is gestuurd. Dit is onderdeel van een proces om het vaccin te laten keuren door de Thai Food and Drug Administration (FDA).

Sinovac Biotech heeft toegezegd de eerste twee miljoen injecties volgende maand te verzenden, zei hij, maar andere, mogelijk effectievere vaccins worden pas later in het jaar verzonden.

Surachok Tangwiwat, de plaatsvervangend secretaris-generaal van de FDA, laat weten dat tot nu toe alleen AstraZeneca en Sinovac Biotech een aanvraag hebben ingediend voor registratie van hun vaccins in Thailand. De FDA zal haar best doen om het goedkeuringsproces te versnellen.

Bron: Bangkok Post

14 reacties op “Twijfels over effectiviteit van Chinees vaccin van Sinovac Biotech”

 1. Johan(BE) zegt op

  De chinezen waren in het verleden al vaker niet betrouwbaar in hun informatieverstrekking. Men wist al langer dat hun vaccin misschien kwalitatief minder goed (en mogelijk minder veilig) zou zijn.
  Thailand is natuurlijk geen rijk land. Een groot gedeelte van de bevolking krijgt een minimum dagloon van 300 Thb, +/- 8€. Om dan peperdure westerse vaccins te kopen en gratis te distribueren is niet vanzelfsprekend. Ik hoop dat ze snel aan een goed en betaalbaar vaccin komen.

  • lomlalai zegt op

   Ik denk dat Thailand als land zijnde wel redelijk rijk is, ze investeren best wel veel in van alles en nog wat. En als je naar het BNP per hoofd van de bevolking kijkt staat Thailand zelfs nog boven China (bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_landen_naar_bbp_per_hoofd_van_de_bevolking). Dat er heel veel mensen erg arm zijn klopt natuurlijk helemaal, lage lonen in combinatie met hoge schulden zorgt er vaak voor dat men zelfs in een vicieuze cirkel naar beneden terecht komt.

  • john zegt op

   ik herhaal mijn eerdere opmerking
   In vrijwel alle landen wordt een besluit over de toelating van een geneesmiddel of aanverwante medische zaken, overgelaten aan een speciaal orgaan dat bestaat uit geneesmiddelendeskundigen. Het lijkt erop dat dit in Thailand anders is geregeld. Immers er wordt gemeld dat het ministerie volksgezondheid uitleg vraagt over het covidvaccin. Alle ruimte dus voor de politiek om een mening te geven , al of niet gestuurd ndoor minder oprechte overwegingen. Angstig !!

 2. Yan zegt op

  Houd u zo mogelijk aan het “Oxford Astra Zeneca” vaccin; het Chinese vaccin is onbetrouwbaar…het “Moderna” vaccin is instabiel gebleken….Het Pfizer vaccin is doeltreffend maar wie garandeert hier dat het zal bewaard worden op een temperatuur van minstens -75 °C.? De ziekenhuizen in Thailand hebben toestemming gekregen om vaccins te mogen aanbieden. Ik zou eventueel informeren bij enkele lokale ziekenhuizen of en wanneer zij het vaccin kunnen aanbieden. Om woekerprijzen te vermijden zou ik, indien mogelijk, een “groepsaankoop” samen met andere farangs bedingen aan een vastgestelde prijs. Om dit alles nog extra te controleren zou ik dit groepje een advokaat aanraden om alle documenten en toedieningen in goede banen te leiden. Zo blijft de verantwoordelijkheid duidelijk…en zal de ziekenhuisdirectie minder geneigd zijn om de farang een “kat in een zak” te verkopen.

  • chris zegt op

   Ik adviseer voorlopig geen vaccinatie te nemen. Zeker in Thailand is er – op basis van de cijfers – geen sprake van een Corona probleem. Er is veel angst maar niet veel om bang voor te zijn. (wel waakzaam)
   We hebben dit in het verleden vaker gezien. De angst voor kanker was enkele decennia geleden groter dan de kans om kanker te krjgen en er aan dood te gaan. Tegenwoordig zijn er nog maar weinig mensen bang voor kanker al was het alleen maar omdat velen er ook van genezen. Kijk met die ogen eens naar de cijfers van de mensen die van Corona genezen………………….
   En ja, ook van kanker kwamen in het begin allerlei varianten, die probeerden de afnemende angst weer op te peppen.

 3. Jochen Schmitz zegt op

  Beste Yan. Dit is een goede gedachte en laat via dit blok weten wanneer je iets weet. Ik denk dat vele van ons daar graag gebruik van zullen (willen) maken. Succes

 4. Joakim homberg zegt op

  Uitstekende discussie, ik zou ook geen Chinese auto kopen, Ha Ha.
  J.

 5. Michael Siam zegt op

  Ik heb twijfels over alle vaccins die binnen 12 maanden worden ontwikkeld,terwijl er nooit eerder een vaccin werd ontwikkeld binnen zelfs 12 jaar tijd. Daar komt nog bij dat de vaccins niet fatsoenlijk zijn getest en de fabrikant – in Europa- alle verantwoordelijkheid afwijst. En dat alles voor een dodental van ong.60 personen in Thailand,daar ga je een heel volk inenten en wss is het medicijn erger dan de kwaal. Waarom werd het middel hydroxychloriquine van de markt gehaald terwijl het bewezen effectief is tegen corona? Voor het heilige verdienmodel van het vaccin ? Ik zal geen enkel vaccin nemen wat op zo een korte tijd ontwikkeld werd. Ik wacht eerst een paar jaar om de bijwerkingen te onderzoeken,mits deze onderzoeken niet gecensureerd worden zoals “america’s front Line doctors”.

  • Yan zegt op

   Ter info, hydroxychloroquine is (terug) beschikbaar bij de apotheken, heb gisteren een doos aangekocht. Prijzen kunnen verschillen al naargelang de herkomst/fabrikant. Een doos “Hydroquin” van “Sun Pharma” (India) kost hier 505 Thb.( 50 tab.)

 6. Rob zegt op

  China is sws niet betrouwbaar. Hele wereldeconomie gaat naar de hel door die gasten. Overal sterven mensen aan het Chineze virus. Maar zij hebben al 8 maanden amper besmettingen en al helemaal geen doden. Ik vind het vreemd. Ondertussen draait hum economie weer op volle toeren. Wat een toeval.

  • Erik zegt op

   Wel Rob, of China te vertrouwen is? Denk van niet maar lees hier eens mee…

   https://www.rfa.org/english/news/china/crackdown-01132021105640.html

   In China mag je je mond niet opendoen over zaken de overheid aangaand. Vietnam, Cambodja, Laos, Myanmar en ook Thailand straffen mensen die waarschuwen voor misstanden. De hele regio heeft een eng eenpartijstelsel of een overheersende bestuurs-club die de knoet hanteert.

   Zo kan ik ook mooi weer spelen over coronadoden. Ik geloof geen barst van de Thaise corona-aantallen en na 30 jaar Thailand geloof ik de malaria- en denguecijfers ook al heel lang niet meer.

 7. JM zegt op

  ik denk dat de farangs in Thailand zich beter tot hun ambassades zouden wenden en daar uitleg vragen over het vaccin. De ambassadeur en zijn familie en zijn werkvolk moeten toch ook gevaccineerd worden.

 8. Marinus zegt op

  Wat ik lees over AstraZeneca is dat dit per injectie € 3 kost en daarbij behoorlijk effectief is. De bewaar temperatuur is ook geen probleem. Dus logistiek is dit een prima middel.

  • Ger-Korat zegt op

   En dat is een kwart van wat het Chinese vaccin kost, dit kost Euro 12 las ik in NRC. De marktprijs van het CoronaVac-vaccin uit China ligt op zo’n 12 euro per vaccinatie, maar onduidelijk is wat landen in de praktijk ervoor betalen. China biedt vaak zachte leningen aan om de vaccins mee te kunnen financieren. Naast de belabberde resultaten in vergelijking met de Westerse vaccins is de prijs dus ook nog 4x zo hoog als het AstraZeneca vaccin. Nou ik wil niemand meer horen over dat Thailand arm is nu ze grote aantallen van dit dure en beduidend minder effectieve vaccin aanschaffen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website