Uttama Savanayana (midden) – SPhotograph / Shutterstock.com

Het kabinet heeft dinsdag een aanvullend stimuleringspakket ter waarde van 5,8 miljard baht goedgekeurd en verwacht dat de economische groei dicht bij de doelstelling van 3% zal komen, aldus minister van Financiën Uttama Savanayana.

De Thaise economie kende het zwakste groei in vier jaar en groeide met slechts 2,3% in het tweede kwartaal. De reden hiervan is een daling van de export, toenemende handelsspanningen en een sterke baht.

Het aanvullende pakket maakt deel uit van een stimuleringsprogramma met een waarde van 316 miljard baht. De aangekondigde maatregelen omvatten een programma ter bevordering van de consumptie van 2 miljard baht, verlaging van de overdrachtskosten van 2,6 miljard baht en leningen met een lage rente van de Government Housing Bank, ter waarde van 1,2 miljard baht, aldus Uttama.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Tweede fase van economisch stimuleringspakket t.w.v. 5,8 miljard baht goedgekeurd”

  1. Rob V. zegt op

    Lijkt vooral op hier en daar wat geld uitgeven om de burger een beetje te paaien ipv structurele hervormingen in het onderwijs, de landbouw (herverkaveling e.d.). Korte termijn versus lange termijn gewin. Ik las elders het toepasselijke ‘geef een man en vis en hij heeft voeding voor een dag, leer hem vissen en hij heeft voeding voor de rest van zijn leven’.

  2. L.Burger zegt op

    In Europa begon men ook te stimuleren, door opkoping staatsobligaties en verlaging van de rente.
    Ik heb geen glazen bol maar dit zou het keerpunt voor de wisselkoers kunnen zijn.
    Waarschijnlijk broeit er meer achter de Thaise schermen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website