Zeker 27 passagiers van een Aeroflot vlucht van Moskou naar Bangkok zijn gewond geraakt toen het toestel maandagochtend 40 minuten voor landing plotseling met hevige turbulentie te maken kreeg. De gewonden liepen meerdere botbreuken en kneuzingen op, onder de slachtoffers zijn zowel Russen als buitenlanders.

De passagiers van de Boeing 777 waren niet gewaarschuwd voor turbulentie, volgens een verklaring van de maatschappij omdat het gevaar niet verwacht werd vanwege de heldere hemel. Vijftien ernstig gewonde Russen zijn nog in het ziekenhuis. Op video is te zien dat er gewonde passagiers op de vloer liggen en toont een enorme ravage in het vliegtuig.

Deskundigen adviseren om voor je veiligheid altijd de stoelgordel te dragen. Door de klimaatverandering zal hevige turbulentie steeds vaker voorkomen.

Bron: Bangkok Post

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=yP2maQWzhmQ[/embedyt]


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Turbulentie op Aeroflot vlucht Moskou – Bangkok: 15 ernstig gewonden (video)”

 1. psm zegt op

  Waarschijnlijk clear air turbulence. Het is jammer te zien dat nog zoveel mensen hun gordel niet aanhouden tijdens de vlucht.

 2. Gerrit zegt op

  Tja,

  Ongelofelijk dat zoveel mensen “denken” dat de luchtdruk overal gelijk is. Dat is dus echt niet zo, de luchtdruk blijf ALTIJD in beweging. Van de week ben ik naar Amsterdam gevlogen, direct na de landing hoor je dat mensen de gordel los klikken, onbegrijpelijk het vliegtuig kan enorm remmen en dan klap je met je gezicht tegen de stoel voor je, of erger nog tegen de wand van de WC.

  • Pat zegt op

   Inderdaad, enorm ergerlijk dat losklikken van de gordel nog voor het vliegtuig stilstaat.

   Zo van “kijk eens, ik weet het allemaal beter, ik weet dat ik mijn gordel al kan losklikken ook al heeft men daar nog niet de toestemming voor gegeven”.

   Dat machogedrag, die eigengereidheid, die domheid, zou men moeten sanctioneren met een vliegverbod van 1 jaar (om te beginnen).

   Domme simpele mensen toch!

 3. Fransamsterdam zegt op

  Benieuwd wanneer in Nederland iemand op het idee komt om in het vliegtuig een helmplicht in te voeren.

  • Daniël M. zegt op

   Beste Fransamsterdam,

   Die helmplicht lijkt mij een logische maatregel. Ik ben een Vlaming die in het Brussels gewest woon – en toch is mijn naam niet Daniëlbrussel (grapje met een knipoog) – en dus weet ik dat er bevoegdheden zijn. Dat is in België een toponderwerp in de politiek (grapje met satirische toon).

   Die helmplicht zal volgens mij geen bevoegdheid zijn van een land, maar wel van een vliegtuigmaatschappij. Vliegtuigen overbruggen tijdens hun vlucht een hele reeks landen en de maatschappijen zijn dus – volgens mij – verantwoordelijk voor de veiligheid van de passagiers tijdens hun vlucht.

   Enkele praktische problemen:

   1: hoe neem je zo een helm mee in je bagage, rekening houdend dat veel passagiers al zoveel bagage meesleuren?

   2: mogelijke oplossing voor 1: de vliegtuigmaatschappijen stellen zelf helmen ter beschikking. Maar deze helmen moeten dan wel op maat zijn van de passagiers. Stel je een kind voor met een helm voor een passagier met groot hoofd…

   3: mogelijke oplossing voor 2: aan de check-in-balies worden de afmetingen van de hoofden genomen om een gepaste helm aan de passagier te geven voor tijdens de vlucht. Dat moet je daar wel een heel arsenaal aan helmen hebben, om er zeker van te zijn dat er geen tekort is van een bepaalde maat…

   4: hoeveel weegt zo een helm? stel dat er 300-500 passagiers in een vliegtuig zitten, dan is dat toch veel extra gewicht en dus extra branstofverbruik. Aan wie zullen die extra kosten dan doorgerekend worden???

   5: als je zelf een helm moet meenemen, maar je hebt er geen omdat je die nooit nodig hebt, dan moet je speciaal een helm kopen om 2 keer te gebruiken (H+T*)?

   6: als je zelf een helm moet meebrengen, dan moet je die tijdens je vakantie ook overal meesleuren… Die past trouwens vaak niet in je reiskoffer.

   7…: noem maar op!

   Dit om maar te zeggen dat zulke maatregel praktisch niet haalbaar is. Daarvoor zal er eerst een speciale bescherming van het hoofd ontwikkeld moeten worden, dat tegelijk flexibel en toch stevig is. Daarbij moet ook rekening gehouden worden, dat het geen andere letsels veroorzaakt, zoals aan de hals of nek en de ruggegraat, waarop het hoofd steunt…

   Ik begrijp het idee, dat extra bescherming nuttig kan zijn, zoals in het hierboven beschreven artikel. Maar in het artikel staat, dat de gewonde mensen kneuzingen en botbreuken opgelopen hebben. Ik zie niets staan over hoofdwonden. Misschien dan eerder een harnas dragen dan enkel een helm 🙂 ? In dat geval… veel sukses gewenst!

   * H+T = heen en terug 😉

 4. Peter arkenbosch zegt op

  Ik vlieg gemiddeld 6 tot 8 keer per jaar op Bangkok maar ik houd mijn gordel meerendeel van de vlucht om voor dit soort onvoorspelbare omstandigheden ik erger me vooral aan passagiers die tijdens het taxiën al beginnen opgestaan en door het vliegtuig beginnen te lopen maar een turbulentie is onvoorstelbaar

 5. Daniël M. zegt op

  Ik moet toegeven dat ik de gordel ook liever loslaat dan vastklik als ik in het vliegtuig zit.
  Wanneer het lichtje brandt, dan klik ik mijn gordel vast.

  De heenvlucht gebeurt meestal ‘s namiddags en ‘s avonds. Dan ben ik dus wakker. Ik slaap dan een paar uurtjes kort voordat het ontbijt opgediend en de landing ingezet worden.

  Maar de terugvlucht heeft meestal ‘s nachts plaats. Vertrek na middernacht. Soms eerst nog een maaltijd, maar daarna wil ik slapen, omdat ik dan echt moe ben. Daarvoor lig ik best op mijn zij en dat kan niet met de gordel vastgeklikt 🙁 De terugvlucht lijkt eindeloos te duren en als ik dan niet kan slapen, dan wordt ik daarboven ook nog eens zenuwachtig. Erg frustrerend. Al zittend slapen lukt bij mij absoluut niet.

 6. Daniël M. zegt op

  Als aanvulling moet ik er nog aan toevoegen, dat ik enorm verrast ben door dit artikel. Ik wist ook niet, dat die turbulentie zo hevig kon zijn. Ik zal hier in de toekomst rekening mee houden…

 7. Longin Albert zegt op

  Sorry mensen,het is steeds met Aeroflot dat er zich problemen voor doen.
  Ik vlieg steeds met Thai Airways of Singapore Airlines.
  Geef graag een paar honderd euros meer en dit reeds 38 jaar!
  Safety First.

  • NIcky zegt op

   Turbulentie heeft niks te maken met maatschappij. Zeker de onzichtbare turbullentie niet. IK zal ook niet snel met zulke maatschappijen vliegen, maar dit om andere redenen

 8. peter zegt op

  Met aeroflot is helemaal niets mis. Er word altijd geadviseerd je gordel om te houden tijdens de vlucht.
  Mijn dochter is first officer op een 777 en geeft me het advies je gordel altijd om te houden omdat ze turbolentie niet altijd kunnen zien aankomen.
  Maar veel mensen zijn eigenwijs en denken het altijd beter te weten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website