Tsjech aangehouden die Thaise vrouwen besmette met HIV

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: ,
19 januari 2017

Een 50-jarige Tsjech die gezocht werd wegens het bewust verspreiden van het HIV-virus is dinsdagavond in een appartement in Phuket aangehouden. De man vluchtte in 2015 naar Thailand nadat hij in het buitenland beschuldigd was van seksueel misbruik van een kind en het infecteren van een aantal vrouwen.

Zdenek P. werd opgepakt en voor ondervraging naar het Immigration Bureau gebracht. De man had een verlopen visum en verbleef sinds juni 2015 in Thailand.

De politie doet inmiddels onderzoek naar de beschuldiging dat hij bewust probeert Thaise vrouwen te besmetten door onbeschermde seks. Ook in het buitenland had hij zich daaraan schuldig gemaakt. De man zelf ontkend, hij zegt homoseksueel te zijn en alleen onbetaalde seks heeft met mannen.

De arrestatie van de man was op verzoek van Interpol die meldde dat Pfeifer sinds 2013 wist dat hij HIV had.

De directeur van het Bureau of Aids, Tuberculosis en Sexual Transmitted Infections adviseert zijn slachtoffers maar ook anderen die onbeschermde seks heeft gehad, zich op HIV te laten testen.

Thailand telt 430.000 mensen met de diagnose HIV/Aids. Elk jaar komen daar 7.000 personen bij, van wie 90 procent onbeschermde seks heeft gehad.

Foto: De verdachte in het midden zittend op een stoel.

Bron: Bangkok Post

5 reacties op “Tsjech aangehouden die Thaise vrouwen besmette met HIV”

 1. Wim zegt op

  PHUKET: — Police in Phuket have arrested a Czech man who was the subject of an international arrest warrant wanted for knowingly infecting at least 15 men and a 15 year old boy with HIV.
  Het zijn dus geen vrouwen zie Thai visa.com

 2. Leo Th. zegt op

  Oh, dus volgens hem seks met mannen in Thailand, lijkt mij sowieso sterk dat dat onbetaald zou zijn en als bewezen kan worden dat hij zijn slachtoffers (of dat nu vrouwen of mannen zijn) bewust heeft trachten te besmetten, hoop ik dat hij een fikse straf opgelegd krijgt!

 3. quillaume zegt op

  Als voor honderd procent is vastgesteld dat deze onbenul zich aan bovenstaande feiten heeft
  schuldig gemaakt dan wens ik hem een verrotting proces toe in een Thaise cel, en dan
  langdurig.
  Het willens en wetens anderen laten creperen, walgelijk!!!

 4. Fred zegt op

  Er loopt hier in Jomtien net zo iemand rond. Een 60 jarige Engelsman die, als je met hem in gesprek komt gelijk al begint te vertellen dat hij IEDERE dag sex heeft met de dames van de aangrenzende barretjes en het ZONDER condoom doet.
  Op mijn vraag ” waar ben je in godsnaam mee bezig ” antwoord hij dat hij al over de zestig was en dat het zeker 10 jaar zou duren eer er symptomen naar voren zouden komen.
  Dat hij tientallen levens zou verwoesten kon hem eerlijk gezegd weinig deren.
  Ik ben opgestaan en ben demonstratief weg gelopen uit onze conversatie. Helaas zie ik hem iedere keer als ik in soi White House ben weer zitten en gun heb een blik van verachting toe.

  Mvg. Fred R.

 5. jacques zegt op

  In mijn optiek zou het toch niet zo moeilijk moeten zijn om een persoon aan te geven bij de autoriteiten in Thailand, wetende dat deze hiv besmet is en onveilig sex heeft. Dit is crimineel gedrag en hoort niet ongestraft plaats te vinden. Dus mijn raad aan diegene die hier kennis van hebben is aangeven die handel (ook bij de personen van wie je weet dat daar door hem of haar sex is mee geweest) en dit natuurlijk ter bescherming van al die mensen die mogelijk door hem of haar besmet (kunnen) raken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website