Tropische storm Washi in aantocht

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: ,
19 december 2011

De tropische storm Washi, die 650 slachtoffers op de Filippijnen maakte, wordt morgen in het zuiden van Thailand verwacht.

Alhoewel iets verzwakt, zal ze voor zware regens zorgen in de provincies Nakhon Si Thammarat, Songkhla en Phatthalung, en een onstuimige Golf van Thailand. De provincies lijden al dagen onder het slechte weer met overstromingen en grondverschuivingen tot gevolg.

– In Songkhla vonden zondag grondverschuivingen plaats in de districten Rattaphum en Krasae Sin. Er vielen daarbij geen slachtoffers.

– Tweehonderd gezinnen in het district Khuan Khanun (Phatthalung) zijn al vijf dagen gedupeerd door overstromingen.

– Zondag overstroomden delen van het district Muang (Trang). Elf gezinnen uit tambon Yong Tai zijn geëvacueerd omdat nog meer water wordt verwacht.

– De Meteorologische Dienst heeft eigenaren van kleine boten geadviseerd een paar dagen niet uit te varen. Vanaf Surat Thani en verder naar het zuiden worden zware regens verwacht.

www.dickvanderlugt.nl

2 reacties op “Tropische storm Washi in aantocht”

  1. Jan Nagelhout zegt op

    Alweer een depressie daar?
    Nou ophouden jongens en goed weer graag, want op oudejaarsavond vertrek ik weer, dit keer vanaf Brussel. Thailand,,,,, ik kom er weer aan!

  2. Hans van den Pitak zegt op

    Gelukkig is het nu winter en het zeewater niet zo warm, anders was dat kreng ook nog uitgegroeid tot een typhoon.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website