De staatsspoorwegen van Thailand (SRT) hebben een nieuwe dienstregeling gelanceerd voor toeristen die met de trein naar Pattaya willen reizen. Het gaat om een proef met een sprinter die alleen in het weekend zal rijden. Gisteren vertrok de eerste trein richting Pattaya en Sattahip.

Het doel is om de toerisme naar bestemmingen in de oostelijke economische corridor (EEC) in Thailand te bevorderen. De tweede klasse trein met airco heeft nummer 997 en vertrekt om 6.45 uur vanaf het treinstation van Bangkok en arriveert om 9.13 uur in Pattaya en om 9.59 uur in Plutaluang.

De trein stopt op de volgende stations: Makkasan, Klongtan, Hua Mark, Lat Krabang, Hua Takhe, Chachoengsao, Chon Buri, Sri Racha, Pattaya, Pattaya Floating Market), Yan Sangvararam, Nong Nooch Pattaya Garden en Plutaluang.

De terugreis is om 15.50 uur vanuit Plutaluang en je komt weer in Bangkok aan om 18.55 uur. Het treinkaartje voor de gehele route gaat ​​170 baht kosten.

Op het station van Pattaya is er een pick-up truck en een Tuk Tuk-service van het station naar het strand van Pattaya en naar de Bali Hai pier voor toeristen die de ferry naar naar het eiland Koh Larn willen nemen.

Reserveringen voor zitplaatsen kunnen tot 60 dagen van tevoren worden gemaakt.

Bron: ThaiPBS

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Trein met airconditioning vanaf 17 maart van Bangkok naar Pattaya”

 1. De Inquisiteur zegt op

  Ach zo spijtig.
  Ik vond dat boemeltje echt leuk.
  De vaart der volkeren he.

  • Fransamsterdam zegt op

   Die rijdt voorlopig ook nog hoor.
   De nieuwe trein rijdt alleen in het weekend en op feestdagen. Tot nu toe reed er op die dagen helemaal niets.
   De vertrektijd om 06.45 vanuit Bangkok lijkt me voor veel toeristen niet echt ideaal.
   Ik heb wel eens overwogen om het doordeweekse treintje vanaf Pattaya naar Bangkok te nemen, maar aangezien ik verder in Bangkok weinig te zoeken heb zit er dan niks anders op dan meteen maar weer een bus of taxi terug te nemen. Daar verandert deze extra trein helaas weinig aan.

 2. bob zegt op

  3 uren in de trein met onmogelijke tijden en dat noemt men een sprinter voor zeg 200 km? Thailand moet eens wakker worden. Toeristen om zeg maar 5 uur am laten opstaan en halverwege de middag weer terug te brengen.

  • Fransamsterdam zegt op

   Voor snelle verbindingen blijft het wachten tot de uitlopers van het Nieuwe Zijderoute-web zich tot in Thailand zullen hebben ontsponnen. Tot die tijd is het idd meer een authentiek-Thaise attractie waar niemand enige belangstelling voor heeft. Gelukkig maar, u heeft me over de streep getrokken, ik ga het lekker tòch doen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website