(isawiriya / Shutterstock.com)

Touroperators dringen er bij de regering op aan om het land in juli weer open te stellen voor internationale toeristen. Dat kan door eerst coronavrije landen toe te staan, ​​zonder de verplichte 14-daagse quarantaine. In plaatst daarvan moet een gezondheidscertificaat en een gratis corona sneltest bij aankomst volstaan.

Vichit Prakobgosol, president van de Association of Thai Travel Agents (ATTA), zegt dat het dan mogelijk moet zijn om dit jaar nog 16 miljoen internationale toeristen (waarvan 4 miljoen Chinezen) binnen te halen, dat is de bijgestelde target van de Tourism Authority of Thailand (TAT).

Als Thailand bij aankomst op de luchthaven een gratis corona sneltest kan aanbieden, zal het vertrouwen om naar het land te willen reizen, toenemen. Vichit benadrukt dat China en Zuid-Korea, door Thailand al zijn aangewezen als veilige landen. Ook kunnen er toeristen uit relatief veilige gebieden zoals Hong Kong, Taiwan, Zuid-Korea en Vietnam naar Thailand reizen.

Zodra het toerisme is toegestaan, hebben reisorganisaties in Thailand nog twee maanden nodig om de markt te stimuleren door verkoop- en marketingcampagnes te lanceren.

“Er zijn inmiddels zes maanden verstreken sinds de touroperators de meest verwoestende crisis in 60 jaar Thaise toeristische geschiedenis doormaakten”, aldus Vichit.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Touroperators vragen de regering om toeristen in juli weer toe te staan”

 1. Hendrik zegt op

  Het is nog niet eens juni, kortom -wat kan gezegd worden over de situatie in juli as? Zuid-Korea wordt bestempeld als corona-vrij bestempeld, maar het land zelf maakt zich zorgen over uitbraken in een fitnesscentrum en vandaag werd bekend dat een uitbraak in een distributiecentrum buiten Seoul aan de orde bleek. Mij lijkt dat het devies nog maar even afwachten meer aan de orde is.
  https://nos.nl/artikel/2335197-grote-corona-uitbraak-in-zuid-korea-gelinkt-aan-fitnessclubs.html

 2. teun zegt op

  En waar denken de touroperators toeristen vandaan te halen? Uit EU en VS zal het animo zeer beperkt zijn.
  Ik verwacht, dat toerisme in Thailand nog lange tijd op een laag pitje zal blijven.

  • Bernold zegt op

   Ik heb 1 reden..
   Ik wil weer naar mijn vrouw…

 3. Ben Janssens zegt op

  Veel mensen uit Europa, waaronder wij, hebben al een vliegticket naar Bangkok voor dit jaar. Dus wij gaan wel als Thailand ons binnen laat in oktober 2020. Tickets allemaal al gekocht voor de Corona crisis.

  • teun zegt op

   Ben,
   Jullie hebben dus al vorig jaar ergens geboekt. En er zullen vast nog wel enkele mensen meer zijn.
   Dus jullie hebben geen keus.
   Maar de grote massa, die nog niet heeft geboekt, zal toch liever de kat uit de boom kijken. Vooral ook omdat er mogelijk een 2e corona kan komen na september as. En dan wil je liever niet ver van huis zitten.

   Kortom: er zal rond die tijd wel wat toerisme zijn, maar niet in die mate waar Thailand op hoopt.

 4. Marre zegt op

  Interessant artikel. Thailand is ontzettend populair onder studenten, ook wij hadden een vliegticket gekocht voor vier personen voor corona-tijd. Onze vlucht gaat nog steeds door op 10 juli, we moeten maar afwachten.

 5. Jeroen zegt op

  Wij hebben in december geboekt voor 2 juli met vier personen.
  We gaan er toch langzaam van uit dat we niet gaan.
  Mocht de vlucht wel doorgaan, dan nog 2 weken quarantaine, en verplicht met mondkapjes, zien we niet zitten.

  • Marc zegt op

   Hier ook. Zien we niet zitten. Plus als er wel een uitbraak komt en je kan niet meer terug wat dan? Of als je ziek wordt daar. Met welke maatschappij gaan jullie? Ik vraag me af of je nu kosteloos kan omboeken. En als het vliegtuig wel vliegt of je dan nog vouchers krijgt als je besluit het risico niet te willen nemen. Enig idee hoe dit zit?

   Marc

 6. Jeroen zegt op

  Hoi Marc,

  Ik zie dat ik de verkeerde datum heb in getoetst, we vliegen 4 juli met Eva air, en hebben geboekt via Kras.
  Op de website van Kras staat dat je tot 7 dagen voor vertrek kosteloos kan om boeken.
  Maar waar kan je wel heen, ik wacht tot er meer duidelijkheid is, en verwacht dat Kras zelf zal annuleren.

  Jeroen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website