De toeristische sector in Phuket is blij met het heropeningsplan van de regering om gevaccineerde buitenlandse toeristen, vanaf 1 juli, zonder quarantaine toe te staan ​​het vakantie-eiland te bezoeken.

Phuket zal de eerste provincie zijn die afziet van de quarantainevereiste voor buitenlandse bezoekers die zijn ingeënt tegen Covid-19.

Thanusak Phungdet, president van de Phuket Chamber of Commerce, zei dat toerisme de belangrijkste bron van inkomsten is voor Phuket. Voordat Covid-19 het land trof, arriveerden elke dag ongeveer 70.000-80.000 buitenlandse toeristen in Phuket. Momenteel zijn er slechts ongeveer 10.000 bezoekers, vooral Thai.

Toch zegt Thanusak dat hij volgende maand geen onmiddellijke toestroom van buitenlandse bezoekers naar Phuket verwacht. “We denken dat in de komende vijf maanden ongeveer 100.000 buitenlandse toeristen in Phuket zullen aankomen. Met de heropening voor buitenlandse toeristen kan het inkomen van de eilandbewoners met 20-30% toenemen, maar het zal tevens de nationale toeristenindustrie een boost geven omdat de buitenlandse toeristen in Phuket ook andere provincies zullen bezoeken”, aldus Thanusak.

Ondanks de quarantainevrijstelling zullen de reisactiviteiten van toeristen nog zeven dagen beperkt blijven tot “vastgestelde routes” in Phuket, alvorens ze andere locaties in Thailand mogen bezoeken. Daarnaast moeten toeristen een app installeren voor het traceren van contacten tijdens hun verblijf in Thailand.

Bron: Bangkok Post

4 reacties op “Toeristensector op Phuket blij met opstarten toerisme zonder quarantaine”

 1. Thaiaddict73 zegt op

  Dat is mooi?
  Maar als je aankomt op svurbinami airport. Kan je rechtstreeks doorvliegen naar Phuket! Of moet je als nog bij aankomst BKK in quarantine??
  Of kan je van uit Amsterdam rechtstreeks naar Phuket vliegen.

 2. john zegt op

  de vereiste is dat je vanuit het buitenland ( ’n buitenland) rechtstreeks , dus niet via bv bangkok of chiangmai op phuket vliegt.. Het artikel beschrijft de algemene regel en is dus niet toegespitst op nederland of belgie.

 3. Rene Wouters zegt op

  Volgens mij kun je met Qatar airlines via tussenstop in Doha naar Phuket.

 4. Willem zegt op

  Ik vlieg altijd met Singaporeair, tussenstop op Changi en door naar Phuket. Ik kan niet wachten. :-). Dus niet via BKK


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website