De Thaise toeristenpolitie heeft een app gelanceerd “Tourist Police I Lert U” die er voor moet zorgen dat toeristen snel en gemakkelijk contact kunnen opnemen met de politie indien ze hulp nodig hebben.

De app is beschikbaar in het Engels en Thais en gratis te downloaden via Google Play voor Android en de App Store voor iOS. De applicatie is verbonden met het 1155 Emergency Response Center van de Toeristenpolitie, waar tolken en vertalers beschikbaar zijn om reizigers in andere talen te helpen.

Hulpbehoevenden kunnen de app gebruiken om een foto van een incident te maken en via de app te uploaden om contact op te nemen met de Toeristenpolitie, die onmiddellijk agenten ter plaatse kan sturen.

De Toeristenpolitie is een onderdeel van de Koninklijke Thaise Politie die belast is met het waarborgen van de veiligheid en het welzijn van toeristen. Het korps telt meer dan 1.900 agenten plus vrijwilligers en opereert in heel het land, inclusief alle belangrijke toeristische bestemmingen zoals Bangkok, Phuket, Samui en Chiang Mai.

4 reacties op “Toeristenpolitie komt met app voor toeristen”

 1. Philippe zegt op

  Men mag natuurlijk niet iedereen over dezelfde kam scheren maar ik zou zeggen “toeristenpolitie vermijden”, ze opereren inderdaad voor het welzijn van .., de vraag is “in het welzijn van wie ?”. De meeste lezers zullen mij wel begrijpen.
  Deze week zijn er nog een aantal door de “echte” politie (agenten) op een spectaculaire manier aangehouden.

 2. Kees 2 zegt op

  Hier het nieuws waarover Philippe hierboven schreef:

  https://www.bangkokpost.com/thailand/general/2342582/senior-tourist-police-and-fake-cop-nabbed-for-graft

  https://www.nationthailand.com/in-focus/40017507

  Terecht merkt Philippe op “men mag natuurlijk niet iedereen over dezelfde kam scheren”,
  maar zegt vervolgens “toeristenpolitie mijden”. Daar zit een kleine tegenstrijdigheid in.

  Tuurlijk, ik ken de scams met bijv de waterscooters die zgn beschadigd zijn door de toerist, die daarna mag dokken waarbij de politie samenspant met de oplichters. En ik weet hoe barren ‘afkoopgeld’ betalen aan de politie in Pattaya.

  Maar ik kan me niet voorstellen dat als een toerist problemen heeft hij/zij altijd het haasje is. Te veel toeristenscams zijn slecht voor het aanzien van Thailand en die agenten lopen bij opvallende en veelvuldig voorkomende scams toch uiteindelijk ook risico gearresteerd te worden en hun baan te verliezen, zoals uit het bericht hierboven blijkt (wie weet visten die beide ‘boeven’ in dezelfde vijver als de normale politie en zijn ze daarom gearresteerd, ha ha).

  Als ik denk de toeristenpolitie nodig te hebben, zal ik die inschakelen, maar tegelijkertijd blijf ik alert.

 3. ruud zegt op

  De toeristenpolitie via de applicatie lijkt me op zijn minst een stuk betrouwbaarder dan de toeristenpolitie op een klein kantoortje – voor zover die onbetrouwbaar zijn – en laten we inderdaad niet iedereen over een kam scheren.
  Er is een centrale registratie van de verzoeken om hulp, dus er is veel meer controle op hun doen en laten.
  Mogelijk zal er ook nog achteraf contact met u worden opgenomen, nadat uw verzoek om hulp is geboekt als afgehandeld.

 4. henk zegt op

  Het lijkt mij dat wij agenten bij dubieuze akties kunnen aanmelden.
  Ben benieuwd.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website