Voornamelijk Thaise toeristen zijn het slachtoffer geworden van oplichting door Phu Pranang Travel uit Krabi.

De politie ontving maar liefst 200 klachten van gedupeerden die beweerden te zijn opgelicht. Zij kochten een arrangement voor Phu Pranang Resort en Spa in Krabi bij Phu Pranang Travel. Deze pakketten werden verkocht op de Travel Expo in Bangkok september 2013. Phu Pranang Reizen stond als deelnemer op de Travel Expo beurs in september vorig jaar in het Queen Sirikit National Conference Centre in Bangkok.

Wanneer de  toeristen naar het hotel kwamen weigerde deze de deal te verzilveren, hoewel deze vooraf volledig betaald was. In totaal zijn er meer dan 5.000 hotelarrangementen verkocht door Phu Pranang Travel. Zowel het hotel als het reisbureau hebben dezelfde eigenaar.

Inmiddels is de politie een onderzoek gestart, maar deze gaf aan dat het vooral juridisch moeilijk zal zijn om de zaak voor de rechter te brengen, omdat het meer een civiel rechtelijk zaak is. In dat geval moeten de benadeelden individueel een rechtszaak beginnen tegen de fraudeurs.

Toeristen wordt geadviseerd om bij dergelijke aankopen niet het volledige bedrag vooruit te betalen of alleen rechtstreeks te boeken en te betalen bij het hotel.

Bron: TTRweekly

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website