Taxibestuurders op Koh Samui zijn door de autoriteiten op de vingers getikt. Zij moeten voortaan hun meter gebruiken en niet vaste tarieven rekenen in dollars of euro’s.

Het bestuur van de provincie dreigt met intrekking van de taxivergunning als ze met deze praktijken doorgaan die veel op oplichting lijken. Vooral buitenlandse toeristen die met een duur jacht aankomen, worden op deze manier slachtoffer van misleiding.

Daarnaast wordt er gerotzooid met de wisselkoers want een ritje van 100 dollar zou 87 euro moeten kosten, maar de chauffeurs rekenen 100 euro.

Vrijdag vergaderden de autoriteiten naar aanleiding van klachten.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Toeristen op Koh Samui worden opgelicht met dure taxiritten”

 1. l.lagemaat zegt op

  Het is te hopen dat dit een uitzondering is.

  Anders hebben ze naast de problematiek van de grote onbeheersbare vervuiling op bepaalde delen van Samui er een nieuw probleem bij.

  Wat te doen als je alleen in baht wilt betalen?

  Vertel de betreffende chauffeur dat dit op Face Book geplaatst wordt!

 2. Leo Th. zegt op

  Het eiland heeft een omtrek van zo’n 70 km dus om daar voor een round trip € 150,= te rekenen, ongeveer 5600 Baht, is een ‘pittige’ prijs. In een uurtje heb je heel het eiland doorkruist. Nu zal de taxi best wel onderweg één of meerdere tussenstops inlassen maar als je het bijvoorbeeld vergelijkt met een taxirit vanaf Suvarnabhumi-airport naar Pattaya, een kleine 2 uur voor de 125 km met een prijs van rond de 40 euro, dus 1500 Thb., dan kan je m.i. inderdaad spreken van een zéér duur ritje op Koh Samui. Prijs vanaf het vliegveld op Koh Samui naar het dichtbij gelegen Chaweng Beach met een van te voren geboekte taxi is 400 Thb. en naar Lamai Beach 700 Thb. Voor een zitplaats in een gedeelde minivan respectievelijk 100 en 150 Thb. p/p. Denk niet dat chauffeurs onder de indruk zijn van het dreigement om de taxivergunning in te trekken wanneer zij vaste tarieven blijven hanteren maar de toekomst zal het leren. Ons kent ons op Koh Samui, de chauffeurs/taxibedrijven hebben onderlinge prijsafspraken en concurrentie wordt niet geduld.

 3. Kareltje zegt op

  Het is al lang aan de gang in Koh Samui, wij zijn er een jaar of 5 geleden geweest en nooit meer.
  Van de Tesco Lotas tot ons hotel rekende men 500 Bhat een ritje waar men in Bangkok ongeveer 180 voor rekende, ook toen werdt de meter niet aangezet, want men rekende alleen vaste tarieven, stelletje oplichters.

 4. John Chiang rai zegt op

  Vaak hebben deze Chauffeurs onder elkaar duidelijke afspraken waardoor ze haast een monopool positie innemen.
  Hoewel iedere toerist natuurlijk duidelijk weet dat de onderlinge koersen ook niet kloppen,zal hem bij een duidelijk verbod en controle, haast niets anders overblijven zich te buigen.
  Een haast vergelijkbaar systeem heerst reeds jaren op Patong (Phuket) waar de,, rode tuk tuk maffia” vaak ongestoord veelste hoge prijzen verlangt.
  Voor een enkel ritje van hooguit 10 a 15 min vragen ze rustig net zoveel als de dag verdienst van een rijstbouwer uit het Noord-Oosten van het land.
  Na verhouding wordt deze rijstboer natuurlijk zwaar onderbetaald,en is de tuk tuk Chauffeur in vergelijk behoorlijk aan het woekeren.
  Een eigenaar van een groot hotel op Patong wist mij te vertellen,dat deze maffia zoveel macht heeft,dat ze zelfs grote hotels dreigen geen gratis of goedkopere shuttle service aan te bieden.

 5. Jack zegt op

  Dit gebeurd in de hele wereld hele beroepen leven van onwetendheid, makelaars advocaten etc,etc,
  Denk maar aan ritje schiphol amsterdam.
  Dit is dus niet typisch Thais.

  Onze hoofdstad is een super voorbeeld van dit onderwep.

 6. Nicky zegt op

  In Bangkok gebeurt het ook hoor. Begin november komen we aan met 4 volwassenen. Nemen een grote taxi met meter naar Sukhumvit. 350 baht excl. Highway maar met ruime fooi en incl. airportfee.
  2 dagen later van hetzelfde hotel weer met een grote taxi, deze wil alleen vastgestelde prijs rijden, want dat hoorde zo bij de grote taxi’s. Wij weigerden, want op de heenweg ging het ook. De taxi chauffeur hield voet bij stuk, dus hij kon leeg wegrijden. Wij zijn met de airtportlink gegaan.
  Indien mogelijk doen wij niet mee aan oplichterspraktijken.

 7. Loe zegt op

  Ik zal niet ontkennen, dat het over het algemeen boeven zijn op Koh Samui en dat er geweigerd wordt om op de meter te rijden.
  Dit bord stond bij de aanlegplek voor passagiers van cruise schepen, die geen bahts op zak hebben en
  waarschijnlijk wel dollars of euro’s. Het blijven oplichterspraktijken, natuurlijk, maar het is niet zo, dat alle
  Chauffeurs zich hier aan schuldig maken.
  De gouverneur van suratthani heeft er schande van gesproken en eist, dat chauffeurs voortaan de meter
  gebruiken. Dat gaat niet gebeuren natuurlijk.
  Een aantal jaren geleden was er een afspraak met het eiland bestuur, dat ze 100 baht boven op de
  meterprijs mochten rekenen, als ze de meter gebruikten. Dat werd groot aangekondigd met grote
  stickers op de deuren van de auto’s. Die afspraken zijn verwaterd en langzamerhand weer vergeten.
  Ik zie die stickers nergens meer.
  Maar het is duidelijk, dat ze vinden, dat ze te weinig verdienen, als ze verplicht op de meter rijden.
  Het probleem zal dus wel voort duren. Beetje goed onderhandelen dus maar

 8. Peter Yai zegt op

  Geachte lezer

  Gebruik Grab of Uber

  In Bali was het bij mij een super succes en in Thailand hoor ik ook goede berichten over Grab wie heeft er ook goede berichten ?

  Vrolijk uiteinde Peter Yai


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website