Toerist gebeten door haai in Hua Hin?

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: , , ,
16 april 2018

Op sociale media ging het gerucht dat een toerist zou zijn gebeten door een haai op een strand in Hua Hin. De video, die inmiddels is verwijderd, toonde een man die uit het water werd gehaald en meerdere verwondingen had opgelopen aan zijn voeten.

Het incident zou hebben plaatsgevonden op het strand van Sai Noi, in het zuiden van Hua Hin. De man werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Er ontstond een levendige discussie op o.a. Facebook. Sommigen beweerden dat de verwondingen vermoedelijk waren ontstaan door scherpe stenen op de zeebodem. Volgens anderen kon het gaan om de zwartepunt rifhaai.

Haaien komen wel voor in de wateren bij Hua Hin maar die zijn klein, schuw en vallen geen mensen aan.

Het verlossende woord kwam van het ziekenhuispersoneel. De verwondingen van de man waren niet consistent genoeg voor een haaienbeet. Ze zijn waarschijnlijk veroorzaakt door scherpe rotsen in zee.

Bron: The Nation – Foto: Zwarte punt rifhaai

7 reacties op “Toerist gebeten door haai in Hua Hin?”

 1. emel zegt op

  Moderator: Bedankt

 2. Driekes zegt op

  Ik heb die foto net gezien en is zeker niet van een rots, om de bovenkant van je voet zo erg open te halen moet er wel veel kracht zijn gebruikt en dat onder water???

  • Kees zegt op

   Klopt, de wond had ook nog eens het profiel van een halve cirkel…ben geen expert maar een haaienbeet is wel veel aannemelijker dan ‘rotsen’ op de wond foto gebaseerd. Maar ja, een rotsen verhaal is beter voor toerisme. Het ziekenhuis personeel beseft dat natuurlijk ook, eventueel gemotiveerd door deze en gene. De foto van de wond kun je hier zelf bekijken. https://news.thaivisa.com/article/19274/shark-alert-hua-hin-fisherman-says-not-a-question-of-if-but-what-kind-attacked-tourist

 3. Pat zegt op

  Haaienbeten zijn bijzonder zeldzaam in de Thaise wateren.

  De temperatuur van het water is veel te hoog voor die haaiensoorten die bekend staan dat ze (meestal niet bewust) mensen aanvallen.

  Daarom kon ik het moeilijk geloven dat de verwondingen van deze man gebeurde door een aanval van een haai.

 4. T zegt op

  En weer is de haai de gebeten hond, triest maar waar worden er jaarlijks honderdduizenden haaien gevangen en afgemaakt voor consumptie vnl. in Azië.
  Langzaam begint deze prachtige diersoort bedreigd te worden, en voor iedereen die bang is voor haaien 97% van de haaien is onschuldig voor mensen.
  Je zou bijna zeggen die haaien moeten nog heel wat mensen gaan bijten voor het leed goed is gemaakt wat we deze prachtige diersoort hebben aangedaan.

 5. Pieter zegt op

  Tja, vandaag wordt er toch wel door Thaise vissers bevestigd dat er veel haaien aanwezig zijn in de golf rond Hua-hin.
  Er is zelfs dit filmpje opgedoken op Facebook: https://www.facebook.com/ThaiVisaNews/videos/10157333809313012/

 6. Kees zegt op

  Toch een haai, inmiddels bevestigd


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website