De regering heeft in het hele land een avondklok van 22.00 tot 4.00 uur ingesteld, deze gaat vanavond in. Alle reizen naar Thailand, inclusief dat van Thai zijn gedurende twee weken verboden.

De avondklok blijft tot nader order van kracht. In provincies die al strengere maatregelen hebben genomen, gelden de provinciale regels. Voor een aantal diensten geldt de avondklok niet zoals de bevoorrading van sommige winkels, post en het vervoer van exportgoederen.

Premier Prayut vroeg gisteren in een landelijke TV uitzending de bevolking om kalm te blijven en niet te gaan hamsteren. Overdag mag je gewoon inkopen doen als je maar voldoende afstand van elkaar houden (social distancing).

Op overtredingen van de avondklok staat een maximale gevangenisstraf van 2 jaar en/of een boete van 40.000 baht.

Bron: Bangkok Post

5 reacties op “Toch Avondklok in Thailand: van 22.00 – 4.00 uur thuisblijven!”

 1. Oean Eng zegt op

  En als nou je nou, normaal wakker wordt, om 22:00 en naar bed gaat om 04:00? 🙂

  Zonder dollen…dat is nou net de tijd dat er weining mensen op straat/7 11 zijn. Dus de perfecte tijd om het corona virus te ontlopen. En dan binnen blijven? Slaat als een lul op een kutteltang, als je het mij vraagt. Iemand?

  Oean Eng

  • geert zegt op

   Ik begrijp je reactie.
   Volgens mij zijn er 2 redenen waarom nu van 22:00 – 04:00

   1) De voorbije dagen zijn er een aantal feestvierders betrapt die het tijdens de nacht bont gemaakt hebben, dat wil men vermijden.

   2) De regering is er op uit om de Thaise bevolking op een zachte manier te laten “wennen” aan de avondklok. Ik durf te wedden dat de curfew aangepast wordt binnen de week. Het zal dan ipv 6 uren misschien 8,10 uren worden of nog meer.

   Gegroet.

   • chris zegt op

    ad 1. een overreactie. Kan me nog herinneren dat er jaren geleden 1 grappenmaker was die op een vliegveld zei dat hij een bommetje in zijn schoen had en vervolgens moesten alle vliegtuigpassagiers over de hele wereld jarenlang hun schoenen uitdoen bij de safety check.
    ad 2. de Thais zijn al heel wat gewend als het gaat om het knechten van het volk……

    • Francois Nang Lae zegt op

     Ja, echt een grappenmaker,
     https://en.wikipedia.org/wiki/2001_shoe_bomb_attempt

 2. chris zegt op

  Las vanmorgen DE oplossing voor het vertragen van de besmettingscurve in Thailand. Niet maskers, social distancing, handen wassen en avondlklok of complete lockdown.

  Oplossing: De regering geeft elke Thai die op 15 Mei a.s. kan bewijzen dat hij/zij niet besmet is door het Corona-virus een eenmalig bedrag van 10.000 Baht.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website