‘Tijgertempel tevens slachthuis’

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags:
8 juni 2016

De beerput die Tijgertempel heet is open en er komen steeds meer duistere zaken aan het licht. Zo heeft de politie tijdens een inval in de buurt van de Tiger Temple een nieuwe lugubere vondst gedaan. Er is een soort ‘slachterij’ gevonden in een pand, die werd gebruikt om de tijgers in stukken te snijden. 

Zo vond men een enorme snijplank en een grote verzameling messen, nadat zij hierover getipt waren. Volgens politie kolonel Montri Pancharoen werden op deze plek tijgers vast gehouden, voordat ze werden geslacht.

De politie gaat er van uit dat de botten en het vlees werden geëxporteerd naar het buitenland of naar restaurants die tijgervlees op het menu hadden staan. Vooral de organen van een tijger kunnen veel geld opleveren omdat Chinezen geloven dat ze geneeskrachtig zijn. Inmiddels zijn twee aanwezige verzorgers opgepakt. De politie is nog op zoek naar de eigenaar van het pand.

Volgens de onderzoekers zijn er naast de Tiger Tempel nog meer ‘leveranciers’ die tijgers leveren aan het illegale circuit.

Al eerder werden er in de vrieskist in de keukens van de Tiger Temple veertig kadavers van tijgerwelpjes gevonden.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “‘Tijgertempel tevens slachthuis’”

 1. janbeute zegt op

  En dat allemaal is gebeurd onder het toeziend oog van zogenaamde Boedistische monniken .
  Deze beerput is alleen al als voorbeeld ,nog maar het topje van een gigantische ijsberg .
  Ik heb persoonlijk geen problemen hoor met het boedisme , maar monniken nee bedankt .

  Jan Beute .

  • Ger zegt op

   In een aantal eerdere berichten verdedigden bezoekers de tijgertempel nog . Vindt ze nu behoorlijk stil. Het was al heel lang bekend dat er misstanden waren. Zelfs de aan de tempel verbonden advocaat had een jaar geleden officieel melding gedaan van de misstanden, maar zoals gebruikelijk toen geen actie van wie dan ook.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website