Het maximale metro tickettarief voor de gehele MRT Blue Line, inclusief nog twee uitbreidingen die volgend jaar en in 2020 plaatsvinden, blijft beperkt tot 42 baht, aldus een toezegging van Pakapong Sirikantaramas, gouverneur van de Mass Rapid Transit Authority of Thailand (MRTA).

 
De MRTA-baas liet dit weten nadat er geruchten waren ontstaan over een prijsverhoging van tickets om zo meer inkomsten te genereren. Het kabinet wees echter de verhoging af omdat het verzoek daartoe te laat was ingediend.

Volgens de contracten met de MRTA en Bangkok Expressway en Metro Plc (BEM), de concessiehouder van de MRT Blue en Purple Lines, kunnen tariefwijzigingen om de twee jaar worden overwogen, dit op basis van de indexcijfers van de consumptieprijzen en de inflatiecijfers.

De huidige 18 stations van Blue line worden naar 38. Het gaat om uitbreidingen van Hua Lamphong tot Bang Khae en Tao Poon tot Tha Phra. De uitbreiding van Tao Poon naar Tha Phra is gepland voor april 2020. Gecombineerd met de huidige Tao Poon – Hua Lamphong route is de Blue Line de eerste elektrische lijn in Thailand die rond gaat. Een overstapstation voor de lijn bevindt zich in het Tha Phra-station in het district Bangkok Yai. Het station zal vier platforms krijgen voor de Hua Lamphong – Bang Khae route en de route van Tha Phra naar Bang Sue op de derde en vierde verdieping.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website