KAMONWAN SIRIWAN / Shutterstock.com

Thaise ziekenhuizen melden een toename van geweldsincidenten. Vooral de spoedeisende hulp heeft vaker te maken met geweld zoals vechtpartijen en vernielingen, vaak door patiënten die onder invloed zijn van alcohol of drugs of door rivaliserende bendes die tegenstanders in het ziekenhuis opzoeken.

Een onderzoek van de Nursing and Midwifery Council of Thailand heeft tussen 2012 en 2020, zeker 66 gewelddadige incidenten in emergency rooms genoteerd. Recent waren er twee ernstige incidenten in een ziekenhuis in Samut Prakan, waarbij flinke schade werd aangericht en ziekenhuispersoneel is bedreigd.

De Medical Council of Thailand heeft donderdag een vergadering aan de problemen gewijd. Vertegenwoordigers van het ministerie van Volksgezondheid, de Nursing and Midwifery Council of Thailand, het kantoor van de procureur-generaal en de Royal Thai Police kijken gezamenlijk hoe ze dit probleem moeten aanpakken. De huidige maatregelen die bestaan uit het inzetten van bewakers, een alarmknop voor personeel, veiligheidsoefeningen en zelfverdedigingstrainingen, blijken onvoldoende.

De overheid denkt aan een andere inrichting van kamers, dubbele deuren met gecontroleerde toegang, meer CCTV camera’s en een nieuwe wet ter bescherming van medisch personeel.

Bron: Bangkok Post

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website