Een 38-jarige pas getrouwde Thaise vrouw is zaterdag overleden nadat haar jaloerse man (50) zuur op haar gezicht en in haar mond had gegoten. De man is zondagochtend vroeg aangehouden in het huis van een vriend in Nakhon Sawan.

Na de zuuraanval in Bangkok begeleidde haar 12-jarige dochter de vrouw naar een ziekenhuis. Het slachtoffer vroeg de taxichauffeur naar het Bangmod ziekenhuis te rijden, maar in plaats daarvan ging hij naar het Praram 2 priveziekenhuis omdat deze dichterbij was. Ze stierf toen het particuliere ziekenhuis weigerde haar te behandelen en ze alsnog onderweg waren naar het Bangmod ziekenhuis.

Het priveziekenhuis heeft een andere verklaring voor het incident. Zij zeggen dat de vrouw per se in het Bangmod ziekenhuis behandeld wilde worden omdat haar ziektekostenverzekering dat ziekenhuis heeft toegewezen.

Het Department of Health Service Support stelt een onderzoek in.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Thaise vrouw (38) overlijdt na zuuraanval nadat priveziekenhuis haar weigerde”

 1. Rob V. zegt op

  Volgens het particulier ziekenhuis is de vrouw verzocht vrijwillig naar het staatsziekenhuis te gaan en gaf de mevrouw daar gehoor aan. Voorts geeft het ziekenhuis te kennen dat de verwondingen door kokend water waren veroorzaakt en haar vitale levenstekenen (hartritme, bloeddruk, ademhaling, …) in orde waren. De 12 jarige dochter weerspreekt dit en zegt dat ze smeekte te worden toegelaten maar dat de dienstdoende zuster aan gaf dat de nacht capaciteit reeds volledig voorzien was en ze dus naar het andere ziekenhuis moest. Wel gaf de verpleegster 100 baht mee voor de taxi.

  De echtgenoot geeft te kennen dat hij zijn daad uit liefde heeft gedaan. Hij hield zo veel van zijn vrouw dat hij jaloers was en in razernij ontstak… Ik geloof best dat hij van haar hield, maar jaloezie kan veel kapot maken. Ben zelf weleens achterna gezeten door iemand met een mes, ook het jaloers type.. nee, niet mijn eigen lief, bij zwaar jaloerse mensen, al helemaal als ze een woede aanval krijgen, zou het voor mij over en uit zijn, omdat zo iemand in blinde razernij onvergefelijke dingen kan doen. Ik vermoed dan ook dat dit niet de eerste keer is dat hij zijn wijlen vrouw heeft aangevallen.

  Bronnen:
  http://www.khaosodenglish.com/news/crimecourtscalamity/crime-crime/2018/11/13/hospital-says-acid-burn-victim-only-scalded-with-hot-water/
  http://www.khaosodenglish.com/news/crimecourtscalamity/crime-crime/2018/11/13/husband-says-love-motivated-him-to-murder-wife-with-acid/

 2. Henk zegt op

  Het Praram 2 privéziekenhuis gaat hier volledig de mist in. Elk ziekenhuis in Thailand moet eerste hulp verlenen. Ze hadden haar moeten vertellen dat ze kosteloos eerste hulp kan krijgen en daarna naar het Bangmod ziekenhuis kon gaan.
  Een arts zou dan hebben geconstateerd dat haar verwondingen levens bedreigend zijn, en zo er geen arts bij is geweest had een verpleegkundige een arts erbij moeten halen.
  Het argument dat zij dit zelf wilde houdt geen stand.
  Henk.

 3. Lung Heng zegt op

  Ik heb in andere media gelezen dat zowel de vrouw zelf als haar dochter voor dat andere ziekenhuis hadden gekozen en ze 40 baht hebben gekregen om de taxi daar naar toe te betalen. Laat onverlet dat sommige Thaise mannen hun (ex) partner behandelen als een beest. Ik hoop dat dit heerschap heel erg lang achter de tralies verdwijnt zodat de samenleving weer 1 zo’n typ minder heeft om zich zorgen over te maken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website