Foto: Archief

De 26-jarige Ampika Patitang uit de provincie Nong Khai is gisteren tot levenslange gevangenisstraf veroordeeld wegens het smokkelen van 5.731 XTC-pillen uit Nederland, twee andere verdachten werden vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.

De vrouw werd op 8 maart 2018 op Suvarnabhumi Airport aangehouden, met 2,6 kg aan pillen in hun bagage. Tijdens het politie-verhoor gaf Ampita toe dat zij en de twee andere verdachten de XTC-pillen in Nederland hadden gekocht voor verkoop in Thailand. Zij hadden daarvoor 280.000 baht geïnvesteerd.

De rechtbank achtte Ampika schuldig aan het smokkelen van de drugs naar Thailand en het hebben van drugs in haar bezit met de intentie om deze te verkopen. In eerste instantie werd de doodvonnis uitgesproken, dat is omgezet in levenslang omdat ze heeft bekend.

Bron: Bangkok Post

30 reacties op “Thaise vrouw (26) krijgt levenslang voor smokkel van ruim 5.000 XTC pillen uit Nederland”

 1. Tja, Nederland heeft inmiddels de naam een narcostaat te zijn. Bijna alle synthetische drugs die wereldwijd wordt verkocht komt uit Nederland. Maar kennelijk interesseert het niemand, want zelden hoor je er iets over. De politiek grijpt niet in en rechters geven zware drugcriminelen taakstraffen en enkelbandjes die je zo door kan knippen. En zo glijdt ons land steeds verder af naar een bedenkelijk niveau. Bron: https://www.ad.nl/binnenland/nederland-narcostaat-achter-xtc-pilletje-zit-miljardenindustrie~af7ebc37/

  • Leo Th. zegt op

   Nou, dat gaat niet op voor Yaba dat voornamelijk in Thailand zelf, Laos en Birma wordt vervaardigd en helaas heel veel Thaise verslaafden op zijn geweten heeft. En ondanks het feit dat Thailand met zijn straffen wegens drugsdelicten en drugsbezit tot de hoogste van de wereld behoren, schijnt dat toch niet afschrikwekkend genoeg te zijn om gebruik en handel te verminderen. Die afschrikking lijkt ook niet genoeg te zijn voor de Nederlanders in buitenlandse gevangenissen, waarvan de meesten vanwege drugs hun straf moeten ondergaan.

   • Marcel zegt op

    Het verschil is, dat Yaba zeer verslavend is. XTC is dat niet.

  • erik zegt op

   Peter voorheen Khun, ‘..Bijna alle synthetische drugs die wereldwijd wordt verkocht komt uit Nederland…’ .

   Nou, was het maar waar dan was Thailand van de massale doorvoer van meth af. De ‘wereldleider’ in meth is nog steeds Myanmar (ook producent nummer 2 van opium na Afghanistan) en vanuit Laos komen in de regio Nakhon Phanom dagelijks enorme hoeveelheden methamfetamine Thailand binnen die tot aan down under verkocht worden.

   Voor de liefhebber: https://tinyurl.com/y3zdmu3g

   Maar waar die rommel ook vandaan komt, het zal je kind maar zijn die aan dat spul zijn of haar leven vergooit. Helaas worden slechts de kleine boodschappers opgepakt zoals J hierna terecht opmerkt.

  • Mister BP zegt op

   Allereerst doet de overheid er alles aan om de productie van synthetische drugs tegen te gaan maar het is alles behalve een makkelijke taak. Daarnaast zijn de straffen inderdaad aan de lage kant maar het grootste probleem is, dat er in veel landen veel voor betaald wordt. Hierdoor blijft productie aantrekkelijk. De laatste zin: “en zo glijdt ons land verder af naar een bedenkelijk niveau” is wel zo’n belachelijke zin, dat je daarmee jezelf volkomen ongeloofwaardig maakt, afgezien van het feit dat het niets met het onderwerp heeft te maken.

  • Dennis zegt op

   Maar je bron wijst niet naar je bewering dat zware criminelen taakstraffen krijgen en/ of enkelbandjes. Die populistische uitspraak wordt ook niet door feiten onderstreept. Als je op http://www.rechtspraak.nl kijkt, dan zie je genoeg veroordelingen (voor dergelijke misdrijven) met gevangenisstraffen van 4 tot 8 jaar.

   Ook hier op het blog is er veel steun voor de heer van Laarhoven als het gaat om zijn gevangenisstraf. Maar “victory begins at home”; Personen als van Laarhoven komen ermee weg (in Nederland deels), omdat wij een idioot systeem hebben opgetuigd, waarin gebruik en handel (tot op zekere hoogte) wel is toegestaan, maar de kweek niet. Daarnaast mag er bijv. 500 gram worden verkocht, maar is de “vraag” meer en dat gaat dan “zwart” (en dat is waar van Laarhoven zich aan heeft schuldig gemaakt, want als ‘ie zich aan de regels had gehouden, had ‘ie nooit en te nimmer miljoenen kunnen verdienen. Een beproefde aanpak van de FIOD en ook waarvoor Al Capone ooit op is gepakt; niet op z’n moorden en handel in illegale drank, maar aan belastingontduiking).

   Kortom, we roepen moord en brand over drugs, maar vinden het ook zielig als er mensen het gevang voor in gaan. Dat is natuurlijk onvermijdelijk en we huilen krokodillentranen. Al moet ik wel zeggen dat levenslang ook wel een heel erg lange straf is.

   • Ik denk dat een drugscrimineel die zich bezighoudt met een miljardenbusiness, een gevangenisstraf van 4 tot 8 jaar bijna ziet al een taakstraf. Daar gaat toch geen enkele afschrikwekkende werking van uit? Stel je wordt gepakt en moet 5 jaar brommen. Kom je bak uit dan ben je multimiljonair. Nou dan is die 5 jaar ook nog wel uit te houden.
    Ik zeg niet dat ze levenslang moeten hebben, maar een minimumstaf van 15 jaar zou toch moeten.

   • erik zegt op

    Nou Dennis, ik lees dat je expert bent of helderziende misschien?

    Want wat je schrijft ‘..en dat is waar van Laarhoven zich aan heeft schuldig gemaakt, want als ‘ie zich aan de regels had gehouden, had ‘ie nooit en te nimmer miljoenen kunnen verdienen…’ is wel erg voorbarig want de man heeft nog niet eens een dagvaarding voor zijn strafzaak in Nederland gehad! Dus je praat vanuit jouw onderbuikgevoel.

   • Marcel zegt op

    V Laarhoven heeft niets met XTC van doen.
    V Laarhoven heeft zich in NLD keurig aan de wet gehouden met de legale verkoop van Weed.

    • Kanchanaburi zegt op

     Het lijkt er op dat van Laarhoven nogal wat zogenaamde fans heeft, die moord en brand roepen hoe slecht deze man behandeld wordt.
     Als crimineel word je bijna op een voetstuk geplaatst in NL.
     Niets misdaan? Geloof je het zelf Marcel en al die andere volgelingen.
     Wake up en lees het complete verhaal van deze man eens, ipv alleen te benoemen waar de justitie heeft gefaald

     • erik zegt op

      Heren Kanchanaburi en Lagemaat, van L is in Nederland nergens voor veroordeeld dus het gebruik van het woord crimineel is misplaatst. In het Nederlandse recht ben je pas crimineel als de rechter dat uitspreekt.

      En wat witwassen betreft, Thailand beschouwt ALLE drugsgeld als illegaal en daarmee een onroerende zaak kopen is in de Thaise wetgeving witwassen. Of Thailand bij die procedures terecht ‘over de grens heen kijkt’ zal de uitkomst van de lopende beroepszaak leren.

    • l.lagemaat zegt op

     Dan had hij dat ” legale” geld in Thailand kunnen gebruiken om een huis te kopen.

     Hoezo geld witwassen?

  • GeertP zegt op

   Nou niet inmiddels maar als sinds de 16de eeuw is Nederland marktleider in drugs.

   https://isgeschiedenis.nl/nieuws/opiumhandel-van-de-voc

   Daarna zakte het iets in maar gelukkig bracht WO-1 uitkomst.

   https://www.nrc.nl/nieuws/2015/11/27/nederland-was-in-wo-i-grootste-producent-van-coca-1559818-a273975

   Dat er nu een ezel is gepakt,die waarschijnlijk uit geldnood heeft gehandeld is voor mij geen wereldnieuws,waarschijnlijk is ze opgeofferd om een veelvoud binnen te smokkelen.

   De vergelijking met van Laarhoven raakt kant nog wal,van Laarhoven is bewust genaaid door het OM,ik mag hopen dat de waarheid nog een keer aan het licht komt,en de schuldigen ter verantwoording worden geroepen.

   De namen die je tegen komt in het boek van de VOC zijn overigens heel interessant,zelfs de Oranjes hebben fortuin gemaakt in de opiumhandel.

   • Tino Kuis zegt op

    GeertP,

    Tot 1957 was de productie, handel en gebruik van opium in Thailand ook wettig. Het werd van de ene op de andere dag strafbaar.
    Ook in Thailand zijn heel veel fortuinen gebouwd op opium. Tot in de allerhoogste kringen.

 2. J zegt op

  Weer een slachtoffer van de onderwereld

  • Rob zegt op

   Je ziet het verkeerd .
   Een slachtoffer van hebzucht

 3. Willem zegt op

  Nederland is veel te soft in al zijn optreden je schaamt je haast om te zeggen dat je Nederlander bent zie het drugsbeleid en het wit wassen van crimineel geld en zo is er nog meer.

  • Rob V. zegt op

   Ja harder straffen: biertje (is drugs!) op achter t stuur = levenslang. Slachtoffer maken = vuurpeloton. Harder straffen helpt. Voor 10+ jaren de bak bij drugshandel in en je crimineel vermogen plukken via PlukZeWet is slappe hap… (sarcasme).

   Softdrugs vooral niet van A tot Z legaliseren ook al er een grote vraag naar. Inmiddels lopen andere landen ons voorbij met wél een legaal softdrugs circuit.

   Ben zelf niet van de softdrugs (geen joints, paddo of xtc voor mij), drink wel per week enkele glazen van de legale harddrug alcohol.

 4. Jacques zegt op

  Het geeft je te denken over het moraal van velen die we aantreffen in Nederland. Handelsland bij uitstek in dit soort pillen en het doorgeslagen gedoogbeleid is er mede debet aan dat er zoveel troep gemaakt wordt voor de handel en rijkdom van hen die dit beogen. Overigens wordt er wel veel aandacht besteed aan de bestrijding van fabricage van harddrugs in Nederland door de politie en justitie. Ik kan hiervan getuigen. Het is echter dweilen met de kraan open, want het slikken van die pilletjes is kennelijk het walhalla voor velen die dit afnemen. Big business en basis voor mogelijk meer mensen die hun geld willen witwassen in de wereldse paradijzen. Dat er in Thailand anders over wordt gedacht en wordt gestraft moet voor een Thai toch niet vreemd in de oren klinken. Wat drijft deze personen dan alsnog om dit te gaan doen. Berouw komt na de zonde, maar je leven lang vastzitten in een smerige plek voor deze pillen en het gewin. Ik geef het haar te doen. Ja gedane zaken nemen geen keer. Op naar de volgende, want armoede en verleiding zijn o.a., drijfveren tot het plegen van allerhande zaken die het daglicht niet kunnen velen en vast wel ergens in een boekwerk als strafbare feiten worden getypeerd en waar je de neus aan kunt branden.

  • Marcel zegt op

   Indien men illegaliteit van wat dan ook (XTC, Weed, Cocaine, etc.) op zou willen heffen, is de enige oplossing dat men het legaliseert, controleert, en belasting gaat heffen. De USA inversteert enorme sommen geld in Colombia en Peru om de produktie van cocaine tegen te gaan, maar dat werkt niet. De boeren die daar Coca verbouwen, doen dat legaal omdat ze vandaag en morgen ook iets willen eten. Produktie van XTC blijft doorgaan, hoe hard men het ook gaat bestrijden. De prijs zal slechts stijgen, niets meer en niets minder. Hetzelfde geldt voor Weed. Het is overal, over de wereld verkrijgbaar. Uitroeien gaat niet en zou het doel ook niet moeten zijn.

 5. Stefaan zegt op

  Wat ik me afvraag : waarom doet die vrouw dit ? Wetende dat de straffen zo hoog zijn in Thailand (en zowat alle Aziatische landen). Geldnood? Schulden? Verkeerd inschatten van de risico’s ?

  • Maryse zegt op

   Ja, dat vraag ik mij ook af. Iedere keer dat ik op Suvarnabhumi aankom zie ik bij de douane dat steevast de Thai (man of vrouw) wordt gevraagd zijn / haar koffer te laten checken.

 6. Rob zegt op

  Tja het wordt hier in Nederland zo normaal gevonden dat als je uitgaat je ook een pilletje slikt, je kan ze zelfs op festivals vaak laten testen of ze wel ‘goed’ zijn, ik vind dat te belachelijk voor woorden, gewoon in beslag nemen en een forse boete als je ze bij je hebt.
  Ik weet dat je daar de grote jongens nog niet mee pakt, maar nu maakt de vraag het aanbod omdat veel het heel normaal vinden.

  • Marcel zegt op

   Beste Rob. Wat een onzin. Het is goed dat je het e.e.a. in NLD kan laten testen, zo zijn er al veel foute (slechte) pillen bekend geworden en uit de handel gehaald. Dat is goed, want anders vallen er slachtoffer. Mocht je ze af gaan nemen of straffen uit gaan delen, dan laat niemand ze nog testen (en vallen er doden).

  • Maryse zegt op

   Heb jij zeker in je verre jeugd nooit een jointje gerookt? De pillen van tegenwoordig zijn voor de jeugd gelijk aan de jointjes van ons (om maar over alcoholgebruik te zwijgen…)

 7. l.lagemaat zegt op

  Hoe lek is de controle in Nederland op Schiphol op drugs! Zelfs met drugshonden!

  Bewust doorlaten want Thailand weet daar wel raad mee en een voorbeeld stellen voor
  andere Thaise mensen met een zelfde plan!

  • fred zegt op

   Terwijl wetenschappelijk al duizend maal is bewezen dat XTC zijnde MDMA minder schadelijk gevaarlijk en verslavend is dan Alcohol.
   Maar niets zo hypocriet als drugsbeleid. Dus laten we maar verder ganse flessen Whisky zuipen ….die dealers mogen nog reclame maken voor hun harddrugs.
   XTC staat op plaats 12 en Alcohol op plaats 4 in de ranking over schadelijkheid van drugs.

   https://www.jellinek.nl/vraag-antwoord/welke-drug-is-de-gevaarlijkste/

 8. Henk zegt op

  Een van de grootste oorzaken zijn de absurde prijzen maar dat is met alles wat volgens de wet niet of gedeeltelijk is toegestaan .De werkelijke kostprijzen zijn maar een fractie van de gevraagde verkoopsprijs .Conclusie en tevens oplossing :: Maak het legaal en leg het gewoon in de schappen bij de winkels tussen de andere producten .Het voorkomt veel criminaliteit en overlast door de dealers .

 9. Marijke. zegt op

  Ze kunnen geen gezellig feest meer hebben tegenwoordig zonder pillen.Of ben ik ouderwets.Het schijnt dat er veel drugs naar nederland en madrid gesmokkeld worden vanuit colombia.Wij hadden een paar jaar geleden een man voor ons in het vliegtuig zitten.Hij werd kwaad toen een andere passagier zijn handbagage wilde plaatsen.Hij heeft de hele weg niets gegeten gedronken.Ook geen enkel toilet bezoek.Ik vond het best vreemd en vroeg me af of hij ook iets vervoerde.Maar misschien zag ik het helemaal verkeerd.

 10. Rob V. zegt op

  De war on drugs is vrij zinloos. Dat zagen we met de grootste drugsoorlog: de alcohol drooglegging in Amerika. XTC is minder schadelijk of gevaarlijk dan een biertje. Ik zou zelf de minder gevaarlijke drugs ziaks cannabis en XTC legaliseren. Met name zolang het gevaarlijkere/slechtere drug, de harddrug alcohol wél legaal is. Maar die drug is sociaal geaccepteerd…

  Wat die dame betreft: beetje dom. Doodstraf of levenslang? Voor menig ernstige misdaad sta je binnen 10-20 jaar weer buiten. Of ik heb wat gemist en sluit Thailand dronken bestuurders (met of zonder slachtoffers) nu ook levenslang op??

  Maar we zien dus ook dat streng straffen niet echt helpt. Gokje: pakkans vergroten helpt meer. En als relatief minder schadelijke drugs legaal (goedkoper, veiliger) maakt is er ook weinig reden dure drugs in steegjes te dealen.

  https://eenvandaag.avrotros.nl/item/gebruik-van-xtc-is-gezonder-dan-een-biertje/


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website