In Thailand start men een proef om gedetineerde transgenders apart van de andere criminelen op te sluiten. Dat bevestigde een mensenrechtengroepering. Het programma start in de gevangenis in Min Buri bij Bangkok nadat Thaise en buitenlandse activisten daarvoor gelobbyd hadden.

“Het gaat niet om het relatief beperkte aantal transgenders in gevangenissen, maar om het beschermen van individuen voor misbruik”, aldus Jetsada Taesombat van de Thai Transgender Alliance. “Veroordeelde transgenders vrezen misbruikt te worden als ze opgesloten worden met mannelijke gedetineerden”, zei Kobkiat Kasiwiwat van het ministerie van Justitie bij de aankondiging van de proef.

Van de Thaise mannen kleedt, leeft of identificeert naar schatting 1,5% zich als vrouw, transgender of het derde geslacht, aldus de Thai Transgender Alliance.

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Veroordeelde Thaise transgenders krijgen aparte cellen”

  1. Rien van de Vorle zegt op

    Ik ken ‘n Thaise plattelands gevangenis waar een gescheiden vrouwenafdeling is binnen dezelfde muren als de mannen afdeling maar de transgenders verblijven bij de mannen als ze officieel nog man zijn en er wordt rekening gehouden met transgenders en zelfs geluisterd naar de ‘voorkeuren’ van transgenders. Dat was de ‘normaalste zaak’ en geen ‘experiment’. Ik kan een boek schrijven over het gedrag van de transgenders over b.v. het misbruiken door hun van hun voorkeuren en speciale behandeling. Ze zijn niet allemaal ‘zielig’ of hebben bescherming nodig. Er zijn er ook die de situatie gebruiken om leuk bij te verdienen. Er zijn er zelfs die het liefst slapen in de verblijven van zo veel mogelijk mannen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website