Thaise touroperators in Phuket schreeuwen moord en brand over de concurrentie van Russische rivalen. Ze hebben het Department of Special Investigation (DSI, de Thaise FBI) gevraagd na te gaan of ze illegaal opereren via Thaise stromannen. 

De DSI heeft de zaak in onderzoek, maar weet nog niet of de wet is overtreden. Paspoorten en werkvergunningen worden momenteel gecontroleerd en financiële transacties van sommige lokale bedrijven worden nagegaan om te zien of ze als stroman voor Russische investeerders fungeren. Volgens de Thaise wet is buitenlands eigendom of deelname in toeristische bedrijven verboden.

Thaise lokale bedrijven klagen al langer over illegale concurrentie van Zuid-Koreaanse, Chinese en Russische touroperators. Maar ze zijn vooral bezorgd over de Russen en denken dat die hun werkveld hebben verlegd van Pattaya naar Phuket. Ze zouden hotels, restaurants, souvenirsshops en reisbureaus exploiteren.

Volgens een Thaise restauranteigenaar in Karon hebben Russische touroperators zo’n twintig lokale hotels voor een periode van zes maanden afgehuurd. Russen hebben ook taxidiensten opgezet, die Thaise taxichauffeurs tegenhouden om op het vliegveld van Phuket Russische toeristen op te pikken. De man zegt dat die situatie al jaren bestaat, maar de politie en andere overheidsdiensten zoals het ministerie van Toerisme en Sport knijpen een oogje dicht.

(Bron: Bangkok Post, 11 maart 2013)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Thaise toerismesector in Phuket schreeuwt moord en brand over Russische concurrenten”

 1. andy zegt op

  Niet alleen in phuket zijn de russen met duistere miljoenen aan land gekomen maar ook op het eilandje koh samed. Nog even doorgaan en ze hebben heel thailand opgekocht.

 2. kara zegt op

  In het toerisme geldt en theorie: bad money drives out good money, oftewel: slecht geld jaagt goed geld weg. Dat was al lang zo aan de Spaanse kust (zie de Russische invloed in Marbella), het is nu gaande in Thailand.

 3. Rene H. zegt op

  Ik ben niet zo dol op die Russen in Phuket, maar het wordt de hoogste dat die extreem [***] die in Phuket de tuk-tuks tegen woekerprijzen bedienen wakker geschud worden. Als de Thais het niet doen, dan de Russen maar. [***]

 4. Fluminis zegt op

  Dit stukje in de Bangkok post riekt naar nationalistische propaganda.
  Het klopt niet dat buitenlanders geen aandeel mogen hebben in toeristische bedrijven, volgens de Thaise wetgeving is het net als in de meeste gevallen de 49/51 verhouding waaraan voldaan moet worden.

  Daarbij is er natuurlijk een enorme potentieel om geld te verdienen als je net onder die belachelijke prijzen van de lokalen gaat zitten qua vervoer, eten, andere service. 300 Baht voor 2 minuten tuc tuc, malotten zijn het.

  Maar toen de Thai de markt monopoliseerden en extreem verdienden was alles koek en ei maar nu buitenlanders achter bedrijven staan die geld verdienen is de wereld te klein voor deze lui.

  Russen zijn doorgaasn geen fijne lui maar dit is gewoon kleinzerig doen van de Thai.

 5. HansNL zegt op

  Dat vind ik eigenlijk het beste stukje tekst: de politie & autoriteiten knijpen een oogje dicht.
  Echt?
  .
  Waarschijnlijk bedoelen de autoriteiten dat met kwaiteitstoeristen.
  Chinezen, Russen en Koreanen die de lokale bevolking NIETS gunnen, en al hun geld daar stoppen waar het voor hen het meeste opbrengt.

  Droevig!

 6. jan jansen zegt op

  Moderator: deze discussie is al gevoerd. Alleen inhoudelijk reageren op het artikel svp.

 7. teeuwen zegt op

  Moderator: deze discussie is al gevoerd. Alleen inhoudelijk reageren op het artikel svp.

 8. mr.henk zegt op

  Ik heb altijd geleerd: Wie kaatst kan de bal verwachten. M.a.w. zolang de verschillen betr. buitenlanders en Thai-people nog steeds aanwezig zijn, zullen andere landen gebruikmaken van de toenemende hebzucht betr. Thaise zakenlui. Het begint ‘n beetje te lijken op de situatie in Spanje ong. 40 jaar geleden.

 9. colin de Jong zegt op

  De Thais worden terecht afgestraft voor hun hebzucht en trucjes met toeristen, en heb diezelfde taferelen jarenlang meegemaakt in Spanje, en loop al jaren te verkondigen dat Thailand Spanje in nagenoeg alle opzichten snel achterna gaat. Laten we maar blij wezen met die Russen ondanks hun vaak slechte manieren, want Phuket en Pattaya zonder Russen, zijn zonder hen niet meer dan spooksteden.We moeten hiermee leren leven,net als het probleem dat men geen personeel meer kan krijgen. Leve de Asean Community in 2015 dat daar een einde aan brengt,want de Cambodjanen, Birmezen en Philipino’s zijn allen zeer harde werkers en geliefde arbeidskrachten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website