De Thaise spoorwegen, State Railway of Thailand (SRT), heeft forse schulden. Het plan is nu om grond te verkopen om zo de schulden te saneren.

Het gaat in totaal om drie stukken grond in Bangkok. De eerste van 277,5 rai (44,4 hectare) ligt bij station Mae Nam in Khlong Toey (zie foto), 270,57 rai in Chatuchak en 218 rai bij station Bang Sue.

Er is veel belangstelling voor de percelen bij Mae Nam aan de oever van de Chao Phraya, tegenover een groot groen gebied in Bang Kachao (Samut Prakan). Binnenlandse en buitenlandse investeerders zouden geïnteresseerd zijn in deze toplocatie. Er zijn plannen om er een zakencentrum en villawijk te bouwen. Het gaat om lap grond met een lengte van 1,16 km langs een bocht in de rivier en kost 13,32 miljard baht.

Het gebied was vroeger in gebruik voor de opslag van vracht en brandstof. Maar de opslagruimtes zijn inmiddels weg omdat het transport van olie nu via pijpleidingen gaat. Omdat de locatie niet meer gebruit wordt wil de SRT het verkopen. Het plan voor ontwikkeling van het gebied voorziet in vijf zones met onder andere kantoren, parken, woningen, hotels, een markt en en een jachthaven.

Het perceel in Chatuchak staat te koop voor 22,3 miljard baht. Hier moet een nieuw stadsdeel komen omdat het vlakbij station Bang Sue ligt, een station dat in de toekomst een belangrijk knooppunt wordt voor het openbaar vervoer. Voor de verbinding tussen station en stadsdeel wordt gedacht aan een monorail. Naar verluidt zou de BTS Skytrain belangstelling hebben voor beide locaties om daar hun hoofdkantoor neer te zetten.

De 218 rai bij Bang Sue krijgt een commerciële bestemming. Hier moeten kantoren, hotels, restuarants en winkels komen. Midden volgend jaar gaat de SRT op zoek naar investeerders voor de drie locaties.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Thaise spoorwegen wil grond verkopen om schulden weg te werken”

  1. henry zegt op

    Ook de gronden waarop de Chatuchal weekendmarkt gehouden word, zijn eigendom van de de SRT.

  2. Ruud zegt op

    Mooi verhaal maar de eerste vraag bij het lezen van het artikel was. Hoe deze forse schulden zijn ontstaan? Dure aankopen, exploitatie verlies? Het lijkt op een Thaise oplossing voor een probleem zoals het dakt lekt en we kopen maar een emmer.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website