(Giovanni Cancemi / Shutterstock.com)

Het Thaise Rode Kruis wil 1 miljoen doses van het Covid-19 Moderna-vaccin gaan kopen om zo gratis aan de bevolking te kunnen toedienen.

Dat heeft secretaris Tej Bunnag gemeld aan een panel van het Huis van Afgevaardigden, dat de begroting van het ministerie van Volksgezondheid voor 2022 beoordeeld. De onderhandelingen zijn al afgerond en de Government Pharmaceutical Organization (GPO) zal de import namens het Rode Kruis coördineren.

Het is nog niet duidelijk hoe snel het Moderna vaccin zal arriveren. Volgens Tej hangt dat af van het GPO. Mogelijk dat de door het rode Kruis bestelde vaccins op hetzelfde moment worden geleverd als de 5 miljoen doses die het GPO gaat bestellen namens de particuliere ziekenhuizen.

Bron: Bangkok Post

5 reacties op “Thaise Rode Kruis koopt 1 miljoen doses van Moderna vaccin”

 1. Johan(BE) zegt op

  Hartverwarmend om te lezen dat het Thaise Rode Kruis een belangrijke bijdrage levert voor de arme Thaise bevolking. Het gaat toch om forse bedragen voor een non-profit organisatie.

  • chris zegt op

   Dat geldt zeker als je weet wie er sinds een paar weken de scepter zwaait binnen deze organisatie.

   • Johnny BG zegt op

    @Chris,
    Ik weet niet wie de scepter zwaait maar als de familie erachter wat genereuzer qua donaties zou zijn dan hoeft er geen crisis te zijn.
    Mijn gevoel zegt dat men de crisis gebruikt zodat het probleem van de middle income trap niet meer bestaat. Lekker alles bij het oude en alles kabbelt als vanouds verder.

    • chris zegt op

     Als ALLE Thaise elite-families (zeg de Thaise Forbes 50: https://www.forbes.com/thailand-billionaires/list/) wat genereuzer zouden zijn, zou iedere werknemer minstens het dubbele verdienen, zou men meer belasting betalen om iedereen in dit land vooruit te helpen. Maar de elite denkt alleen aan zichzelf en houden de regering in gijzeling. Er worden echt woekerwinsten gemaakt en dat komt niet omdat men zo slim zakendoet. En de meesten zijn er in deze Covid tijden aanzienlijk op vooruit gegaan.

 2. Johnny BG zegt op

  Bedankt Chris,
  Een klant van ons is gelieerd aan nummer 18 op de lijst en laten zij nu juist hun activiteiten opzeggen. Als zij er al geen vertrouwen meer in hebben met hun zaken in shopping malls die trouwens nogmaals gesloten zijn dan is het maar de vraag wie er toch vertrouwen in houdt en de regie durft op te nemen. Gelekte communicatie kan helpen.
  MBK wordt voorlopig geofferd voor het grote doel…..750 miljoen euro voor de happy few en bevolking terug in hun hok of zoiets.
  Als bonus kunnen ze ook nog de titel krijgen om nummer 1 vanwege besmettingen op het wereldtoneel te worden. Het leven is maar een spel is inThailand wel heel zichtbaar.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website