Busstation in Trat (Narin Nonthamand / Shutterstock.com)

Ondanks de dagelijkse toename van het aantal besmettingen, gaat het land niet op slot. Het blijft bij een beperkt aantal maatregelen zoals een alcoholverbod in restaurants, sluitingstijd om elf uur, verbod op grote bijeenkomsten en het uitroepen van achttien provincies tot red zone.

Minister Anutin (Volksgezondheid) vindt een landelijke lockdown niet nodig, hij zegt daarover: “De huidige ziektecyclus duurt slechts twee weken en alle betrokkenen werken goed mee. Wel moet er minder gereisd worden. Als we dat doen, zal het aantal nieuwe besmettingen tegen volgende maand vast en zeker verminderen.”

De regering meldde vrijdag 1.582 nieuwe Covid-19 besmettingen in de afgelopen 24 uur, voor de derde opeenvolgende dag een record. Dr. Chawetsan Namwat, waarnemend directeur bij het Department of Disease Control, zei dat 1.577 gevallen lokale infecties waren (in 66 provincies) en dat er vijf besmettingen werden geïmporteerd.

Van de lokale infecties zijn er 921 bevestigd in ziekenhuizen en 656 gedetecteerd bij massatesten. Bangkok registreerde 312 nieuwe besmettingen, Chiang Mai 272, Chon Buri 111, Prachuap Khiri Khan 100, Songkhla 89 en Lampang 59.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


Rating: 4.50/5. From 2 votes.
Please wait...

12 reacties op “Thaise regering wil geen landelijke lockdown ondanks stijging besmettingen”

 1. Christiaan zegt op

  Wordt mijnheer Anutin nu ineens een optimist?
  Ik vrees, dat de besmettingen een beetje uit de hand gaan lopen. En waar blijven de vaccins, nu ze juist nu zo nodig zijn?

 2. Jacq zegt op

  Het is een ramp, maar dat is het over heel de wereld.
  Je kan een derde wereld land als thailand niets kwalijk nemen.
  Het tempo van de vaccinaties maakt me het meeste zorgen in Thailand. Een land dat zo afhankelijk is van toerisme zou je denken dat ze voor op lopen, maar het tegendeel is waar. Men zou beter geld aan vaccinaties kunnen besteden dan in het vernieuwen van snelwegen en andere duistere projecten. Ik heb het idee dat er nog te weinig smeergeld te verdienen valt voor de vaccinaties.

  • KhunTak zegt op

   Beste Jaq,
   laten we afwachten hoe het zich gaat ontwikkelen. Het kan nog alle kanten op gaan waaien.
   Een land als Zweden heeft gegokt op groeps-immuniteit evenals bv een staat als Texas.
   Men heeft daar tevens de “vrijheid” zich te laten prikken.
   Beide halen zeer goede resultaten.
   Als men bv besluit dat ook hier toe te passen is dat ook een optie.
   In Nederland is door al die bureaucratische rompslomp nog heel veel werk te verrichten qua vaccins, terwijl er zeer veel vaccins aanwezig zijn.

 3. Louvada zegt op

  Verbod van alcohol in de restaurants, ik kan me echt niet voorstellen wat dit te maken heeft met de Covid ?
  De alcohol die wordt geschonken is een hulp voor de winst die moet worden gemaakt. De regering zou zich beter toespitsen om de vaccinaties te versnellen, dat is een absolute noodzaak voor een land dat zo afhankelijk is van het toerisme.

  • Loe zegt op

   De meeste Falangs drinken omdat ze het lekker vinden, maar veel Thais drinken om dronken te worden. En laat het nu net zo zijn dat dronken mensen het niet zo nauw nemen met regeltjes ed. Dit zou dus wel eens een goede reden kunnen zijn.

  • fred zegt op

   Is de wijn in de man is de wijsheid in de kan. Het volstaat als nuchter mens een zaak binnen te stappen waar mensen zitten die nuchter zijn en direct erna een zaak binnen te stappen waar mensen zitten die 2 whisky’s op hebben.
   In de Isaan merk ik het verschil direct. Rijd ik met mijn scooter door het dorp wanneer nergens werd gedronken wordt heerst overal een stille rust. Hebben ze hier of daar wat op wordt me steevast Hello You How are you Thai Whisky very good nageroepen Niks mis mee en helemaal niet erg zelfs sympathiek maar het bewijst nogmaals dat Alcohol een mens zijn gedrag heel erg beïnvloedt.
   Nooit vergeten dat Alcohol een zware drug is. Met meer dan 3 miljoen doden per jaar kan men het moeilijk een onschuldig goedje blijven noemen.

  • chris zegt op

   ja, daar zeg je zo wat. Maar in dit land is er veel meer alcohol te verkrijgen dan prikken. Daar moet je nog een paar maanden voor wachten terwijl de alcohol elke dag te koop is. Wel oppassen nu want de 7Elevens zijn de komende 2 weken gesloten van 23.00 tot 04.00 uur. Maar er zijn nog altijd de papa en mama winkeltjes waar je in noodgevallen (het bier is op) altijd terecht kunt, ook via de achterdeur.
   Dat verbod op alcohol in restaurants moet je zien in combinatie met andere maatregelen. Normaal gesproken drink je als Thai een pilsje (of 2,3, 4) bij het eten en ga ja zeer laat, soms tegen sluitingstijd naar huis; zeker als het restaurant ook nog een karaoke-installatie heeft. En dat is niet goed want het virus houdt ook van zingen en blijft in deze ruimten rondzingen de hele avond. En het virus gaat volgens de Thaise doktoren ook overal op zitten: op de stoelen, op de tafels, op je bestek en op je bord, op het personeel. En kijkt en luistert dus gevaarlijk mee. En kan zomaar van de tafel in je neus springen en dan ben je natuurlijk wel de aap gelogeerd. Dat ‘springen’ is waarschijnlijk ook in bars in Thong Lor gebeurd. Niks met sexy dames. Belachelijk. Die ontsmetten zichzelf elke dag met flessen gel.
   Zonder alcohol in het restaurant ga je eerder naar huis, geen karaoke en dan kom je na 11 uur thuis en wat dan: zijn de supermarkten gesloten zodat je niet nog een afzakkertje kunt drinken thuis. Thuis is dat virus niet aanwezig: het huis wordt dagelijks ontsmet, maskers dragen de Thais dag en nacht en 1,5 meter afstand bewaren tot je echtgenoot is al jaren de dagelijkse praktijk sinds hij een gig heeft. Die ‘bezoekt’ hij minder omdat zij ook wel een glaasje lust en in huis niet welkom is. Zij riskeert haar leven daar. En dat is te zien aan het lage aantal covid-doden in dit land.
   Het verbod op alocohol in restaurants poogt ook het aantal zwangerschappen te verhogen. Eerder naar huis, niet dronken en met een volstrekt steriele slaapkamer kom je wellicht op het idee om ‘het’ te doen met je vrouw. Aan het eind van de zwangerschap lonkt de jarenlange premie van Prayut op een kind.
   Nee, het verbod op alcohol in restaurants is een sublieme en wel doordachte maatregel. Hulde.

   • Johnny BG zegt op

    De laatste dagen heb ik niet gemerkt dat de restaurants die wij bezochten zich ook maar enigszins aan de alcohol regel hebben gehouden. Eigenlijk geheel in lijn met de normale praktijk dat bepaalde regels er zijn om zeker niet te handhaven opdat het normale leven door kan gaan. Braziliaanse en Italiaanse toestanden zijn er niet meer te verwachten en is het nu een kwestie van de tijd uitzingen.

    Het westen laat trouwens momenteel perfect zien dat zij meer recht denken te hebben op een vaccin en ik kan mij niet voorstellen dat dit na de crisis niet door landen in Azië, Afrika en Zuid Amerika gebruikt gaat worden om het westen te wijzen op hun egoïstisch gedrag met China als grote winnaar.

 4. rentenier zegt op

  Men vind Thailand langzaam met het vaccineren. Ik ken veel landen waar ze snel aan het vaccineren sloeg en men tegen problemen aan liep en is moeten stoppen en waarom. Omdat de snel voor handen zijnde vaccins een goedkeuring hadden gekregen zonder de daarvoor vereiste tests te hebben doorlopen.
  Thailand heeft een eigen vaccin ontwikkeld en komt er laat mee omdat men het gedegen wil testen voordat men het massaal gaat gebruiken met alle risico’s van dien. Dat is juist goed en maakt duidelijk dat hier word nagedacht.
  Alcohol verandert het gedrag van mensen. Degene die drinken weten zelf niet dat ze zich anders gaan gedragen. Drinkers zeggen ook vaak dat ze maar een beetje drinken maar wie kan bepalen wat voor iemand veel- of weinig is? Dan is het juist om in de huidige situatie een verbod op te leggen. Bovendien word dat verbod met veel gemak omzeild.

  • Cornelis zegt op

   Thailand heeft natuurlijk een aantal van diezelfde vaccins ook goedgekeurd, met maar goed een half miljoen eerste vaccinaties loopt men wel degelijk achter en daarbij worden er ook vreemde prioriteiten gesteld, zoals hoge militairen, het kabinet en parlementsleden eerst. Ook las ik hier in een reactie dat een gemeente het gemeentepersoneel voorrang gaf. Dus voor de gewone Thai een prik kan halen, duurt het nog wel even.
   Thailand ontwikkelt m.i. Ook geen eigen vaccin, maar gaat het AstraZenica vaccin in Thailand produceren.
   Je bril is dus misschien iets te gekleurd….

 5. T zegt op

  Heel verstandig lockdowns werken niet het is even afremmen en opnieuw beginnen.
  Het leven gaar door en het aantal slachtoffers staan niet in verhouding met de gevolgen van deze maatregelen!

 6. Cornelis zegt op

  Geen landelijke lockdown, zegt de regering, maar intussen ‘verzoekt’ de gouverneur van Chiang Rai – dat géén rode zone is – wèl de bevolking de komende 14 dagen thuis te blijven……


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website