Don Mueang International Airport – Narin Nonthamand / Shutterstock.com

Er zullen voorlopig nog geen toeristen uit landen met weinig besmettingen naar Thailand komen. Er zal alleen een uitzondering worden gemaakt voor zakenreizigers.  

Generaal Somsak Roongsita, secretaris-generaal van de Nationale Veiligheidsraad laat weten dat het Centrum voor Covid-19 Situation Administration (CCSA) nog geen beslissing heeft genomen over inkomend toerisme.

Premier Prayut Chan-o-cha, artsen en veiligheidsfunctionarissen zijn bezorgd over de mogelijke implicaties, en benadrukte dat de volksgezondheid boven het toerisme gaat.

Somsak zegt dat er wel landen zijn die een bilaterale overeenkomt met Thaiuland willen aangaan om wederzijds toerisme toe te staan, maar die plannen moeten eerst bestudeerd worden. Mogelijk dat pas in augustus toeristen kunnen komen uit de zogenaamde veilige landen die geen Covid-29 besmettingen meer hebben, maar ook dat is nog onzeker.

De overheid wortelt ook met het probleem om teruggekeerde Thaise landgenoten verplichten 14 dagen in quarantaine te gaan en toeristen uit veilige landen wel toe te staan naar Thailand te komen zonder quarantaine.

Als er al een versoepeling van het inreisverbod komt zal deze gelden voor mensen die internationale vergaderingen en trainingen bijwonen, ingenieurs en technici en buitenlandse leraren die weer aan het werk gaan op internationale scholen in Thailand. Maar buitenlandse toeristen zijn vooralsnog nog niet welkom, aldus de regering.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Thaise regering: ‘Volksgezondheid belangrijker dan toerisme’”

 1. Eric zegt op

  Deze hele regering is wereldvreemd,ze willen niet zien welke miserie er ontstaan is zonder toerisme,een sputterende economie en een over gewaardeerde baht.
  Intussen met emergency decreet de tegenstanders kalm houden.
  Die andere in Duitsland die zal zakken rijst en een foto laten brengen aan de mensen die het moeilijk hebben en zo heeft die ook een goed geweten.

 2. wibar zegt op

  Oke dat zijn keuzes. Maar dan ook in Nederland geen Thaise Toeristen zolang Thailand dit niet toe staat. En aangezien Nederland onderdeel is van de Schengen staten geldt dat dan ook voor alle anderen Schengenstaten. Ik pleit ervoor dit op Europees niveau te regelen. Veel makkelijker om dan ook bi-lateraal af te spreken wanneer men aan beide kanten dan weer toeristen toelaat. Eens kijken hoe lang Thailand dit gaat volhouden. Mijn schatting pas na een anti serum voor Covid-19. Dus hopelijk begin volgend jaar. Financiële schade in Thailand zal door gemis aan toeristen inkomsten gigantisch zijn. Maar goed ze kiezen er zelf voor.

 3. peter zegt op

  Gezondheid bevolking, maar die gaan nu dood aan ondervoeding of depressie.
  Het is weer wat anders dan in het verkeer, wat ook en grote impact heeft op de gezondheid.

  Maar ok, geen tourisme. Dat is misschien wel beter, zoals in Nieuw Zeeland bleek.
  Engelsen op bezoek voor begrafenis, eerst in quarantaine, maar mochten uit sympathie door.
  Bleken corona geïnfecteerd te zijn en waren in contact geweest met 300 mensen.
  Zo is NZ weer terug bij af

 4. janbeute zegt op

  Als deze regering zo bezorgt is over de volks gezondheid zo als ze beweren, waarom gebeurt er dan nog steeds niks aan de GROTE aantallen doden dagelijks in het verkeer.
  Want elke dag sneuvelen er net zo veel in het verkeer als het totale aantal doden aan Covid sinds de uitbraak.
  Er zijn dus andere belangen in het spel lijkt me.

  Jan Beute.

  • chris zegt op

   beste Jan,
   Ik denk dat Thailand rijp moet worden gemaakt voor deze ontwikkeling (en niet alleen Thailand als ik alle verhalen over de volg-apps met geloven):
   https://www.thenational.ae/arts-culture/comment/china-s-social-credit-system-the-big-experiment-to-turn-real-life-into-a-video-game-1.793732

 5. gerrit zegt op

  Dat de gezondheid voor toerisme en dus voor economie gaat is natuurlijk flauwekul, kijk alleen maar hoe er wordt omgegaan met de bestrijdings middellen, jaren van uitstel en een hangend oor naar Amerikaanse wensen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website