De door het leger gesteunde regering heeft de noodtoestand van Thailand voor de tweede keer verlengd, nu tot eind juni. Dat is zeer tegen de zin van de oppositie die had opgeroepen om de noodtoestand op te heffen nu het aantal nieuwe besmettingen met coronavirus sterk is afgenomen.

Volgens de regering is dit nodig om het risico van een tweede golf te minimaliseren omdat de lockdown inmiddels is versoepeld. De noodtoestand die eind maart is ingevoerd, geeft premier Prayut Chan-o-cha extra bevoegdheden, waaronder een verbod op bijeenkomsten waaronder anti-regeringsprotesten.

“De nieuwste verlenging van de noodtoestand is een consolidatie van de macht en een onnodig gebruik daarvan”, zegt Anusorn Iamsa-ard, de woordvoerder van Pheu Thai, de grootste oppositiepartij in Thailand.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

23 reacties op “Thaise regering verlengt noodtoestand ondanks kritiek van oppositie”

 1. mat zegt op

  Betekent dit dan ook dat de avondklok blijft bestaan?? dat de stranden, bars en andere gelegenheden gesloten blijven?? in dat geval is deze maatregel maar op een manier uit te leggen, en wel als onderdrukking van de bevolking en de oppositie, kapot maken van wat nog over is van de economie en het einde van Thailand als vakantie bestemming!!!!! De prijzen hier in Thailand zijn al lang niet meer de reden dat mensen hier heen komen, blijft nog het weer en de smile en vriendelijkheid van de bevolking, die smile is er al een tijdje niet meer en die was toch al fake, en als je alles moet geloven wat er gezegd wordt is die vriendelijkheid door toedoen van de politieke partij van de minister van gezondheid ook al flink aan het af brokkelen,,,,,de avondklok heeft totaal geen rechtvaardiging meer gezien het uiterst kleine aantal nieuwe meldingen, dus is er iets anders aan de hand, en iedereen kan dat zelf invullen!!!!

  • Hendrik zegt op

   Klopt helemaal. “Men” heeft het over de “mob” die toch wel komt. Is het niet komende zomer, dan wel in de hete herfst.

   • chris zegt op

    Is niet zoveel bangmakertij als voor het Corona-virus.

 2. Constantijn van Ruitenburg zegt op

  De Thaise regering staat gewoon onder druk van dat corrupte leger en heeft in feite geen moer te vertellen. Het leger beslist en dan heb je maar ja en amen te zeggen. Savadee khappie….

 3. JM zegt op

  De Thaise regering is het leger met Prayut als baas!!!

 4. Jan S zegt op

  De noodtoestand heeft geen invloed op het versoepelen van de nu opgelegde beperkingen. Het geeft de regering wel extra macht tegen betogingen en indien de avondklok blijft bestaan om daar flinke straffen op te zetten. Ook andere landen waaronder Frankrijk hebben de noodtoestand verlengd om de gele hesjes binnen de deur te houden.

 5. Marc965 zegt op

  Haha….deze regering is het leger.
  Maar het zegt wel veel over de “schrik” die ze hebben voor de protesten die er nog gaan komen.
  Het land is enkel nog dieper aan het zinken.

 6. JM zegt op

  Prayut en Prasit buiten, Yingluck terug binnen.
  Dat was een vrouw met ballen en die tenminste Engels kon praten.

  • chris zegt op

   hahahahahah
   Ja, ze praatte Engels als een bargirl. Misschien is dat het enige Engels dat jij van Thaise vrouwen hebt gehoord.
   https://www.youtube.com/watch?v=0o6q5HvQGfw

   • Tino Kuis zegt op

    ‘Ja, ze praatte Engels als een bargirl. Misschien is dat het enige Engels dat jij van Thaise vrouwen hebt gehoord.’

    Wat een respectloze opmerking naar Yingluck, de bargirls en JM toe.

    Heb je nog een videootje van het Engels van Prayut en Prawit?

    • chris zegt op

     Mag hopen dat je niet denkt dat de kwailiteit van een minister-president afhangt van zijn vaardigheid in de Engelse taal…….
     Misschien wordt het tijd dat je een oranje bril koopt. Je weet: rood en geel maken samen oranje. Ik vind dat je verontwaardiging wel erg selectief is.
     Yingluck heeft een MBA gehaald in Kentucky State University. Zo’n MBA duurt 5 semesters full-time (2,5 jaar) of 8 semester part-time (4 jaar, voor studenten die een baan hebben). In deze periode moet ook stage worden gelopen in Kentucky. Naast de toelatingseisen op het gebied van Engelse vaardigheid heeft Yingluck in 5 of 8 maanden in de USA blijkbaar zo weinig Engels geleerd als te horen is in de interviews als PM. Of zouden de geruchten toch waar zijn dat zij er eigenlijk nooit wasa en haar MBA-papiertje gewoon gekocht heeft? Misschien een aardige opdrahct vor ene van de Thais dissidenten in cambodia of Japan om naar Kentucky te verhuzien en de klasgenoten van Yingluck eens te vragen of ze haar wel kennen. Informatie uit de eerste hand…….
     https://kysu.edu/academics/college-of-public-service/public-administration/

     ps. er gaan ook hardnekkige geruchten hoe de dochters van Thaksin hun BBA papiertje gehaald hebben….Je zou er bijna geel van gaan kijken als je niet wist dat de gele elite niet beter is dan de rode elite.

     • Tino Kuis zegt op

      Dit is niet leuk, chris. Yingluck studeerde af in Chiang Mai in 1988 en op Kentucky State University in 1991. Ik las ooit eens een interview met docenten van die laatste universiteit waar ze vrij lovend over Yingluck spraken. Ik kan het interview niet meer vinden.

      Ik vind het erg vervelend dat je zulke suggesties doet op basis van je eigen wantrouwen en hardnekkige geruchten.

      Moet je niet doen.

     • Tino Kuis zegt op

      En nog iets, chris. In de huidige regering zit een minister met een bewezen vals diploma. Is het niet beter daar iets over te zeggen?

 7. yy zegt op

  Betekend dit ook dat de internationale vluchten nog langer uitgesteld zullen worden?
  Op dit moment staat de deadline op 31 juni, wij vliegen 1 juli…

  • chris zegt op

   31 juni is hetzelfde als 1 juli…(wink)

 8. jozef zegt op

  zowiezo is het belangrijk voor deze regering om de mensen om het plat te zeggen lomp te houden dit blijft niet duren er is nu een belangrijke generatie aan het komen van twintigers en dertigers die veel kontakten hebben met “farang” en echt wel iets meer nadenken en hun kinderen ook wel anders opvoeden . Dit scenario is een gevaar voor hen .

 9. chris zegt op

  Er was al geen reden om de noodtoestand uit te roepen; er is ook/zeker geen reden om de noodtoestand te verlengen.

 10. Hans zegt op

  allemaal slimme nederlanders en belgen hier en blijkbaar maar weinig die snappen dat de noodtoestand die is afgeroepen helemaal niet slecht is. in tegendeel.

  je hebt in thailand te maken met een hoofdzakelijk niet of laag opgeleide bevolking die a) erg eenvoudig te beinvloeden is en b) hierdoor vrij ongedisciplineerd is in denken en doen. tel daar dan nog eens bij dat er onder de achtergebleven westerlingen erg veel volk zit dat hier is voor goedkoop leven en goedkoop bier en zich bovendien slim en boven de thaise wetten voelt.

  de regering wikt en weegt, staat sommige versoepelingen toe, andere zaken blijven nog verboden en komen in een volgende fase aan de beurt.

  de noodtoestand stelt een regering in staat vandaag bvb de shoppings malls open te stellen, maar als het een zooitje wordt die morgen weer te sluiten.

  in dit land is dat gewoon essentieel. kwestie van handelen naar de aard van het beestje.
  dat er geklaagd wordt is logisch en ondermijdelijk. lees er de kranten maar op na. klagen is de globale bezigheid geworden en niet langer het voorrecht van de nederlanders.

  gewoon aanpassen aan het land waarvoor je hebt gekozen om je te vestigen en het beste er van maken zolang het duurt.

  ik werk hier in thailand, ben in contact met erg veel mensen en kan jullie verzekeren dat de klagers een absolute minderheid zijn of in de bevolkingsgroepen zitten die door thaksin & co verteld worden hoe zij het gedaan zouden hebben (achteraf is het allemaal makkelijk…) en klagers een zakcentje geven.

  ik zie de ellende elke dag om me heen, sta midden in de realiteit maar ik zeg: de regering doet het zo slecht nog niet.

  het niet overhaasten tijdens het laagseizoen, waarin veel mensen uit de sectoren die van toeristen afhankelijk zijn sowieso naar hun hometown gaan getuigt zelfs van slimmigheid die ik eender welke thaise regering voor deze crisis niet zou hebben toegedicht.

  • chris zegt op

   beste Hans,
   Al deze maatregelen (als ze nodig waren want daar verschillen de meningen over) kon en kan de regering ook nemen zonder de noodtoetand af te kondigen maar gewoon door noodwetgeving die vervolgens door het parlement wordt goedgekeurd. Dat is in Thailand niet gebeurd. Maar ook in Nederland zijjn maatregelen genomen zonder wettelijke basis en die in de ogen van sommige juristen in strijd zijn met de grondwet, zoals bv. het recht op vereniging.
   Nu kun je daar laconiek over doen maar wie weet komt een volgende regering, in een volgende crisis, wel met maatregelen die jij echt niet leuk vindt. En dan ga je die ook zomaar accepteren ?

  • endorfun zegt op

   De avondklok en samenscholingsverbod waren voldoende geweest.

 11. Hans zegt op

  hier kondigen ze de noodtoestand af, de grens tussen belgie en nederland wordt met containers gebarricadeerd. ieder land, ieder volk behoeft een andere aanpak. de noodtoestand heeft als voordeel dat er onmiddellijk kan worden gehandeld en dat is wenselijk in een land als dit.

  ik zeg niet dat ik het allemaal goed vind, maar ik zeg wel dat, daar waar ik bij het uitbreken van de crisis m’n hart vasthield, ik nu vind dat het allemaal zo slecht niet is gedaan.

  vergelijk nooit thailand met nederland. nederland is alijd het braafste jongetje in de klas met een zeer riante spaarpot. dat stelt het land, en de bevolking, in staat anders met zo’n crisis om te gaan dan hier het geval is.

  ik maak me absoluut geen ilusies over mijn welkom zijn hier.
  thailand behoort aan de thai en ik (net als iedere niet-Thai) moet dankbaar zijn dat ze me toelaten, daar komt het ongeveer op neer.

  dat ik meer doe voor de economie hier dan de meeste Thai is leuk voor de statistieken, maar daar houdt het er wel mee op. dat boeit de Thai voor geen meter.

  als er hier maatregelen genomen zouden worden die mij absoluut niet aanstaan is de kans klein dat ik er over zal klagen. ik kan die maatregelen aanvaarden of ik kan verkassen (als ze mij en andere niet Thai nog niet hebben buitengegooid tenminste).

  mijn keuze om hier te komen wonen en werken was een zeer bewuste, en ik wist van te voren dat het niet zou zijn als vanwaar ik oorspronkelijk kom of waar ik in de loop der jaren heb gewoond en gewerkt.

  ik ben hier in Thailand tevreden. ik geef toe, het is lang niet altijd eenvoudig, en ook zonder COVID-19 werd ik al dagelijk geconfroteerd met zaken die ik normaal niet acceptabel vind. aangezien ik hier te gast ben heb ik daar mee leren omgaan.

 12. Marc965 zegt op

  @ Hans
  Het gaat hier over de regering en hun al dan niet terechte verlenging v/d noodtoestand en niet over de buitenlanders die hier hun mening over hebben en geven, de aangegeven meningen hier die worden trouwens gedeeld door “heeel” veel Thais.
  Ik zou het op prijs stellen dat u hier niet op de man gaat spelen met uw uitspraak van…..

  (( tel daar dan nog eens bij dat er onder de achtergebleven westerlingen erg veel volk zit dat hier is voor goedkoop leven en goedkoop bier en zich bovendien slim en boven de thaise wetten voelt )).

  En voor goedkope alcohol (bier etc) moet je zeker niet in Thailand zijn en al helemaal niet voor de goedkoop in het algemeen, die tijd is al lang voorbij.
  Als je geen geld het moet je hier niet meer zijn en ik kan het weten ik kom in Thailand al van in 1977.

  Anders moet je zelf maar terug gaan en iets ‘opbouwen’ om er later te kunnen van genieten waar je het naar jou zin gaat hebben.

  • Hans zegt op

   u komt hier al van 1977, in heb hier mijn eigen bedrijf.
   vermoedelijlk dus twee personen met een mening.

   net als ieder ander heb ik mij mening en die heb ik gegeven.
   er is geen verzoek bij het er mee eens te zijn.

   waar gemakshalve weer aan voorbij wordt gegaan, ook door u, is dat voor het beinvloeden van de niet- en laagopgeleiden in dit land niet veel nodig is. de juiste stridkreten en een zakcentje op het juiste moment, veel meer vergt dat niet.

   populisme bedrijven noemen ze dat, en dat heeft in een land als dit, met extreem veel laag opgeleide mensen veel gewillige oren…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website