De Thaise regering heeft de lockdown-maatregelen vanaf dinsdag met twee weken verlengd en zestien provincies toegevoegd aan de donkerrode zone met maximale beperkingen. Dat heeft ook verregaande economische gevolgen omdat de donkerrode zone meer dan 40 procent van de bevolking beslaat en goed is voor driekwart van het bruto binnenlands product.

De CCSA evalueert de situatie op 18 augustus opnieuw om te beoordelen of een verdere verlenging nodig is, maar dat is wel de verwachting. “Het is zeer waarschijnlijk dat de verlenging tot 31 augustus zal duren”, zegt CCSA-woordvoerder Apisamai.

Gezondheidsexperts zijn het erover eens dat het hoge aantal infecties de komende twee maanden zal doorstijgen als niets wordt ondernomen.

De avondklok en lockdown zijn sinds 12 juli van kracht in Bangkok, de buurprovincies Nonthaburi, Samut Prakan, Samut Sakhon, Pathum Thani en Nakhon Pathom en vier zuidelijke provincies. Chonburi, Chachoengsao en Ayutthaya werden daar op 20 juli aan toegevoegd.

De zestien provincies die nu ook donkerrood kleuren, zijn: Ang Thong, Nakhon Nayok, Nakhon Ratchasima, Kanchanaburi, Lop Buri, Phetchabun, Phetchaburi, Prachuap Khiri Khan, Prachin Buri, Ratchaburi, Rayong, Samut Songkhram, Saraburi, Sing Buri, Suphan Buri en Tak. In deze provincies is het aantal besmettingen aanzienlijk toegenomen.

Het is voor de export van belang dat fabrieken en de industrie blijven functioneren nu het toerime is ingestort. De export is thans de belangrijkste motor van de economie.

Prayut wil ook Russische vaccins

Sputnik V vaccine (A.METELKIN / Shutterstock.com)

Premier Prayut heeft gisteren tijdens een CCSA vergadering gezegd dat de regering besloten heeft Sputnik V vaccins uit Rusland te importeren. De fabrikant is gevraagd de vereiste documenten naar Thailand te sturen. Het vaccin gaat gebruikt worden om eerstelijns gezondheidswerkers te vaccineren

Prayut heeft verder alle overheidsdiensten opgeroepen de bevolking te informeren over de Delta variant om zo de angst voor het virus enigszins te temperen.

Bron: Bangkok Post

2 reacties op “Thaise regering verlengt lockdown-maatregelen met twee weken”

  1. Coolsmoe zegt op

    Dat nu hun economie maar volledig instort. Wie niet luisteren wil, moet maar voelen.

    Luisteren = oudjes en zwakkeren opsluiten en voor de rest het virus laten waaien. Na een paar weken is er herd immunity. Zie maar naar India met eigenlijk niet veel doden in vergelijking met het aantal inwoners.

    Maar uw economie opofferen om sterfgevallen wat uit te stellen is gewoon zinloos.

  2. Johnny BG zegt op

    Het hulpbudget is/gaat verlengd worden tot eind augustus dus over 2 weken gaan we zien dat een gedeelte van de economie nog meer klappen krijgt. En wat zegt de regering? Je kan leningen krijgen tegen goede voorwaarden. Die voorwaarden betreffen de rente maar was het niet zo dat een lening ook nog terug betaald moet worden? Een regering die actief mensen de schulden induwt kan natuurlijk niet serieus genomen worden maar geduldig zien we uit wat er gaat gebeuren.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website