Pavel V.Khon / Shutterstock.com

Vice-premier Somkid laat weten dat de restricties voor buitenlandse bezoekers mogelijk pas in het derde of vierde kwartaal worden verzacht.

Dat is de eerste stap om het stilgevallen toerisme weer op gang te brengen. De regering verwacht ook dat het binnenlands toerisme aantrekt wanneer de volgende (derde) fase van de lockdown afschaling ingaat. Thailand blijft alert voor een mogelijke tweede golf aan besmettingen. Dat is ook de reden dat alleen toeristen uit landen welkom zijn die de Covid-19 uitbraak hebben bedwongen en dat zou dan nog alleen gelden voor buitenlandse reizigers dei komen uit steden en provincies die virusvrij zijn.

Vice-premier Wissanu, suggereert zelfs dat de noodtoestand wellicht met een maand wordt verlengd. Dit zou de regering de mogelijkheid geven om snel in te grijpen als de besmettingen weer oplaaien. De Communicable Diseases Control Act (CDCA) die geldt als de noodtoestand wordt opgeheven, biedt te weinig juridische mogelijkheden om het virus te bestrijden, aldus Wissanu

Thans zorgt de noodtoestand ervoor dat uit het buitenland teruggekeerde Thai onmiddellijk in quarantaine worden geplaats in marinebasis Sattahip. ‘Ik kan me niet voorstellen dat die procedure onder de CDCA doorgaat,’ zegt Wissanu. “Het is mogelijk de noodtoestand te verlengen. Het is ook mogelijk hem te verlengen en andere maatregelen op grond van de noodtoestand te schrappen, zoals de avondklok en het verbod op openbare bijeenkomsten.”

De oppositie is tegen het verlengen van de noodtoestand.

Bron: Bangkok Post

36 reacties op “Thaise regering: ‘Restricties buitenlandse toeristen mogelijk pas in derde of vierde kwartaal verzacht’”

 1. Eric zegt op

  Te weinig macht en de noodtoestand wordt verlengd
  Zo blijf je de mensen onderdrukken met een smoes.
  Bang dat hongerige Thais de straten nemen.

 2. Bert zegt op

  Ik wil zo ontzettend graag terug naar mijn gezin. Elke dag wacht ik op hoopgevend nieuws. Vooralsnog tevergeefs…

  • Guy zegt op

   Je bent niet de enige die graag zoals een normaal gezin wil samenleven met zijn gezinsleven en familie

   Corona-maatregelen hebben de wereld verandert en het verleden komt nooit meer terug dus ook niet het Thailand van voorheen.
   Of Thailand de westerse toeristen al dan niet nog graag ziet komen kan mijns inziens daarbij in het midden worden gelaten.

   Waar ik wel dieper begon over na te denken is de behandeling van gemengde huwelijken en de kinderen uit die gezinnen in Thailand.

   Persoonlijk was ik en ben ik de mening toegedaan dat die gezinnen zich beter moeten verenigen en in zeer nauwe samenwerking hun regeringen via stille diplomatie een beter statuut ( visa-regeling en dus ook in- en uitreizen als gezinslid, beheer van de toekomst der kinderen,werkgelegenheid om de goede opvoeding van die kinderen te verzekeren en te bewerkstelligen en nog zoveel meer..) zouden kunnen onderhandelen en bekomen.

   Ik ga in alle geval actiever op zoek naar informatie desbetreffende en heb al contacten gelegd – Elkeen die ook zin daarin heeft is welkom. Via de site is er wel een mogelijkheid om onderling verder contact te leggen meen ik.

   In afwachting blijven we natuurlijk hopen op een spoedige versoepeling van Corona-maatregelen wereldwijd in bijzonder tussen Europa en Thailand.

   • Nico zegt op

    Welk statuut je ook hebt: je komt Thailand niet binnen vertrekkend uit een land waar nog Corona heerst. En dat zijn er veel: heel Noord- en Zuid-Amerika is nog besmet, de meeste landen van Europa, Afrika begint pas, India, Pakistan, Aziatisch Rusland:- kortom: waar hebben we het over?
    Let wel: 50% van de mensen in Nederland wil helemaal nog niet op vakantie, de rest twijfelt of blijft in eigen land. Enkele tientallen willen terug naar hun gezinnen in Thailand. Dan is afwachten het devies en stille diplomatie gaat dat niet versnellen. Trouwens er zijn al ettelijke clubs bezig voor de overzeese Nederlander. Zie: https://www.thailandblog.nl/expats-en-pensionado/onderzoek-naar-de-dienstverlening-van-de-nederlandse-overheid/. Nog een club erbij maakt het enkel verwarrend

   • Mike A zegt op

    Natuurlijk komt het verleden terug, dit overdreven griep virusje is straks passe of gewoon onderdeel van het dagelijks leven zoals andere ziektes. We gaan echt niet met z’n allen binnen zitten tot sint juttemus om de minime kans op overlijden te vermijden.

    De straat oversteken in Thailand is n.b. gevaarlijker dan dit virusje. De gekte gaat vanzelf weer weg en alles komt op zijn pootjes terecht. Iets te vroeg voor het einde van de wereld… relax

 3. Louvada zegt op

  Ik kan hier een en ander toch niet volgen. Volgens de informatie die wordt doorgegeven zijn er quasi aantal inwoners een laag niveau van besmettingen ? En toch staat men klaar om in te grijpen moesten de besmettingen terug oplaaien ??? Het is ook mogelijk de noodtoestand (!) te verlengen en andere maatregelen op grond van de noodtoestand te schrappen, over mogelijkheden gesproken een ding staat dus wel vast er bestaat dus een noodtoestand ? Hoewel ze de Europese toeristen broodnodig hebben lijken ze dus nog niet welkom? Als dat spellende nog lang duurt zullen de Europese toerist kunnen vergeten.

  • geert zegt op

   Ze hebben de Europese toeristen niet broodnodig, waar haal je dat?
   De Europese toeristen zijn niet meer zo erg welkom als voorheen, het is erg duidelijk dat Thailand zich meer richt op Aziatische toeristen en met name de Chinezen.
   Het is al geruime tijd duidelijk dat ze juist af willen van de westerse toeristen, hiervoor verwijs ik naar de berichten die op sociale media voorbij komen, de recente uitspraken van enkele ministers van de huidige regering etc…

   Gegroet,

   • Robbert zegt op

    Natuurlijk willen ze niet van de toeristen af. Het volk zeker niet en de mensen die van het toerisme afhankelijk zijn al helemaal niet. De corrupte regering wil idd meer Chinese toeristen. Niet omdat ze gek zijn op Chinese toeristen maar om de banden met de Chinese regering goed te houden. China wil veel investeren in Thailand. Het zijn vieze politieke spelletjes die deze regering speelt waar de bevolking onder lijd. Erg jammer.

   • Ger-Korat zegt op

    Toerist of niet, je kunt Westerse buitenlanders toch niet permanent verbieden om naar Thailand te gaan. Had in een eerder reactie al wat aantallen genoemd waar het om gaat : VS en een aantal andere Europese landen zo´n 5,8 miljoen bezoekers in 2019. Dit belang is groter dan Japan of Zuid Korea en Inda samen. Hoezo denk je dat ze deze miljoenen bezoekers niet willen, andere landen open de champagnekurken las ik in een andere reactie en dat zal de waarheid worden. Als je zo miljarden USD en Euro’s van tafel schuift dan ben je niet goed wijs. En komt er nog een keer bij dat je praat over het Verenigd Europa en daarbij kun je 1 of meer landen niet uitsluiten want dan krijg je een blok van 30 Europese landen over je heen. Mochten ze Denemarken wel toegang geven; prima dan schrijf ik mij morgen als EU burger in Denemarken in en binnen korte tijd ben ik in Thailand als bewoner van Denemarken. En je krijgt bij uitsluitingen nog de tegenkant want waar een Westerling niet welkom is en de Thai dan ook niet welkom, niet welkom als toerist maar ook niet welkom als student (denk aan de vele studenten naar de VS of UK of Nederland) en niet welkom als arbeider. Zoals anderen ook al melden zijn er meer bestemmingen zoals Vietnam, Maleisië, Cambodia of de Phillipijnen en misschien krijgt Myanmar ook wel een boost in het toerisme want veel cultuur, goedkoop en nog relatief ongerept. Zelf ben ik mij al het oriënteren voor een volgend bezoek aan Japan en Vietnam; keus genoeg en de Thai smile zie je straks wel in de andere landen terug bij de lokale middenstand.

   • Mike A zegt op

    Waarom komt dit thema steeds terug, “ze” willen helemaal niet af van westerse toeristen, alleen zijn een berg chinezen een stuk makkelijker naar thailand te krijgen dan de gemiddelde middenklasse westerse toerist waarvoor thailand eigenlijk gewoon niet geschikt is.

    Als Nederland zich zou richten op duitse toeristen, betekend dit toch ook niet dat “we” van de Fransen afwillen ? Relax.

    Het is overigens andersom, wie behalve de single pensionado’s en de backpackers, wil er nog naar thailand ? De stranden zijn zozo of vervuild, de service is waardeloos en het verkeer is krankzinnig. Voor een strand vakantie zijn er tig betere oorden.

    (overigens, ik woon hier maar kan wel degelijk de beperkingen van thailand zien als een toeristische bestemming, naar mijn mening ergens onderaan de wenslijst van middenklasse europa)

   • chris zegt op

    Het is niet zozeer ‘zich richten op” maar kijken wat er in de afgelopen decennia is gebeurd?
    1. De economische crises in Europa heeft het aantal toeristen naar Azie verminderd;
    2. Meer Chinezen profiteren van de economische groei in hun land en hebben het geld om naar het buitenland te reizen. Dat geldt ook voor India;
    3. De logistiek om Chinese toeristen naar andere landen te vervoeren is in orde met tientallen luchtvaartmaatschappijen en duizenden vliegtuigen;
    4. Er is een groei in het aantal hotels (ook zonder de benodigde vergunningen) in Aziatische landen om aan de toeristen stroom het hoofd te bieden;
    5. Thailand is om meerdere redenen populair bij de Chinezen (en Indiers).
    6. Als je de aantallen toeristische overnachtingen van Chinezen, Japanners, Koreanen en Indiers bij elkaar optelt (en de overnachtingen van buurlanden niet meetelt omdat het niet echt om toeristen gaat) gaat het in 2019 om 16,6 miljoen arrivals van de in totaal 25 miljoen.
    7. Tussen 2015 en 2020 zijn de groeicijfers tourism arrivals: China 38%, Japan 30%, Korea 37% en India 92 %. Totale groei: 32%

    • janbeute zegt op

     Wat zijn groei cijfers in procenten waard Chris.
     Als er in 2018 een eskimo naar Thailand kwam en een jaar later twee dan heeft het eskimo toerisme naar Thailand een groei van 100 procent veroorzaakt.
     Is het niet de grote van de aantallen die belangrijker zijn dan de groei cijfers.
     Of zie ik dat verkeert.

     Jan Beute.

  • Paul Vercammen zegt op

   Europese toeristen nodig??? +/-800.000 Aziatische toeristen +/-11 miljoen. Doe maar een keuze. grtjs

 4. Bob jomtien zegt op

  3de kwartaal is nog maar 21 dagen te gaan……

 5. mat zegt op

  Komt er wel een eind aan de noodtoestand??? nu is Prayut alleen de baas over het hele land, en dat bevalt hem wel schijnbaar,
  Er is in Thailand nu 14 dagen geen besmetting geweest, en dat is schijnbaar niet lang genoeg, de regering wil een besmettingsvrije periode van 28 dagen, dus nog 14 dagen blijft alles dicht, er zijn schijnbaar nog niet genoeg bar eigenaars naar de kloten, er moeten er nog meer sneuvelen.
  Ze hebben nog steeds de illusie dat ze een ander soort toeristen aan kunnen trekken, van een hoger segment.
  Met de huidige reputatie van Pattaya in de wereld, de reputatie van de Thaise politie, die ook internationaal bekend is, kunnen ze dat natuurlijk wel vergeten, maar ja, hoe slim zijn ze???

  • Jasper zegt op

   Slimmer dan jij denkt. De elite wil niet alleen de blanke buitenlanders buitenhouden, ze zien ook wat er in Cambodia gebeurt als je chinezen ongebreideld toegang geeft: dan wordt je de facto een Chinese provincie.
   En vezet is dan zinloos: kijk maar naar Hong-Kong.

   Thailand is voor de Thai, en dat willen ze zo houden. Ook als is het meerendeel van de Thasie elite van oorspronkelijk chinese kom-af, en gaat het slecht met de armen.

  • chris zegt op

   In veel landen worden de restricties, die gewoon doorlopen na de corona crisis, aangegrepen om rechten van mensen te beknotten. Niet alleen in Thailand waar die maatregelen volgens mij volstrekte onzin zijn (zeker met de nieuwste wetenschappelijke inzichten over verspreiding van het virus) maar ook in Nederland waar premier Rutte (van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie) een wet wil invoeren die zelfs in strijd is of lijkt met de Grondwet en voorbijgaat aan democratische besluitvorming op gemeente-niveau.
   Het volk (overal) wordt geknecht, arm gemaakt (terwijl de bedrijven veel financiele steun krijgen) en grotelijks besodemieterd. Het is mij een raadsel waarom de meeste politieke partijen dit allemaal laten gebeuren en slechts wat opmerkingen in de marge maken.

 6. endorfun zegt op

  Een keuze die de economie zeker niet zal aanzwengelen, eerder nog meer afremmen. Toeristen die op voorhand plannen, kijken dan naar andere landen om te gaan bezoeken.

  • Nico zegt op

   Nee hoor, dat is niet het geval. In Nederland bij voorbeeld gaat de helft dit jaar niet op vakantie. Een ander deel blijft een Europa. Volgens jaar zien zij verder. Zo goed als elk land krijgt economisch enorme klappen. Nederland had nog een paar “diepe” zakken, in Thailand wordt het lastiger. Thailand doet er goed aan de boel dicht te houden. Vooralsnog is het land corona-vrij. Waarom het gevaar lopen en risico staat nemen om vanuit de VS en/of het VK en/of de EU het virus binnen te halen. Dat roepen dat Thailand dringend aan toerisme toe is wordt vooral door persoonlijke motieven ingegeven. Wie Thailand een beetje kent weet dat naar dat soort geluiden niet wordt geluisterd. Overigens mag Thailand van mij stoppen met massa-toerisme.

   • Erik zegt op

    Jouw ondertoon ruikt nogal sterk naar egoisme . Zo van : Ik zit momenteel goed dus mag het zo blijven . Families die momenteel gescheiden zijn door deze toestand of mensen die een zaak hebben in Thailand en er niet naar toe kunnen, enz.. Aan jouw koude kleren komt het precies niet.
    Over persoonlijk motief gesproken !

   • geert zegt op

    Van jou mag het massa toerisme misschien stoppen maar de Thai hebben de toeristen HEEL HARD nodig.
    Laat nu dat precies het heikel punt zijn, enerzijds willen ze liever geen westerse toeristen meer maar anderzijds hebben ze het geld wat de toeristen spenderen hard nodig.

    Gegroet,

 7. albert zegt op

  ach ja als je de berichten in chronologische volgorde hebt gelezen ( en dan niet die op alleen op Thailand Blog ) en dan ook alle acties ja dan is het niet meer te volgen

  • JM zegt op

   58 doden in heel Thailand met covid?
   Heel gevaarlijk!

 8. Kees janssen zegt op

  Het blijft onduidelijk wat de komende tijd mogelijk is.
  Het lijkt er op dat de minder soepel veranderd.
  Qua economie zal het zeker consequenties hebben die bijna onherstelbaar zijn.
  Toerisme vanuit Europa/Nederland zal zowiezo lastig zijn daar men in 72

 9. Jan S zegt op

  Ik kan het niet begrijpen wat ze met de tweede golf bedoelen. De eerste is er namelijk nooit geweest !

 10. EvN zegt op

  Het lijkt er niet op dat we op korte termijn naar Thailand kunnen.
  Vandaag is mijn vlucht met Etihad (Düsseldorf – Abu Dhabi – Bangkok) geannuleerd.
  De vlucht was gepland op 11 juli.
  Dit kan natuurlijk ook aan het beleid liggen van de VAE, maar het is niet erg hoopgevend.

 11. Willy Van Maercke zegt op

  Ik kan best begrijpen dat premier Somkid en premier Wissanu voorzichtig willen zijn ! Niet zozeer vanwege de besmettingen en doden in hun eigen land, maar wat eventueel vanuit Europa kan overgebracht worden !
  En ook voor ons allemaal is dit noodzakelijk.

  Ik begrijp dat velen onder ons (en laat mij een van de personen zijn) terug naar Thailand willen gaan om te genieten van dit prachtige land, maar laat ons dit ook doen op een verantwoorde manier.

  Laat ons gewoon de bevolking trachten te helpen want tenslotte zijn zij het grootse slachtoffer van corona, niet de toeristen ! Bij de Thai bevolking zijn er velen die moeten leven volgens het principe van “carpe diem” …. pluk de dag ! Maar voor hen valt er weinig te plukken !

  • geert zegt op

   “Laat ons gewoon de bevolking trachten te helpen…”

   Hoe dan? Financieel helpen ? Geld overmaken?
   In dit geval ben ik het niet eens met je.
   De meeste landen zijn zwaar getroffen door de pandemie. Vergeet daarbij niet dat ook in de westerse landen veel mensen de eindjes niet meer aan elkaar kunnen knopen.
   Het zijn niet de toeristen die de Thaise bevolking MOETEN helpen. In de eerste plaats is dit de verantwoordelijkheid van de Thaise regering.

   Gegroet,

 12. l.lagemaat zegt op

  Het kan zijn dat men eerst Thaise mensen uit het buitenland terug laat komen.
  Van het aantal Thaise mensen uit Pakistan waren er 38 met het corona virus besmet en
  werden onmiddelijk opgenomen.

 13. chris zegt op

  Net te horen gekregen dat mijn vlucht met air france is gecanceld op 4 augustus.

 14. Luka zegt op

  een jaar is ingedeeld in 4 kwartalen. Het derde kwartaal begint op 1 juli. Dus kunnen de maatregelen verzacht worden vanaf 1 juli. Dat valt toch mee? Of lees ik verkeerd? OK, er staat ook misschien het 4de kwartaal en dat begint op 1 oktober, dat valt mij tegen als de maatregelen maar verzacht worden op 1 oktober.

  • geert zegt op

   Luka, ik zou niet veel hoop koesteren voor dit jaar.
   Als ze maatregelen versoepelen vanaf derde of vierde kwartaal dan zal dat in eerste instantie zijn voor landen als China, Zuid-Korea en Japan.
   Voor Europese landen ziet het er niet goed uit, deze zullen als laatste in de rij staan om terug binnen te komen. Persoonlijk denk ik dat het pas kan vanaf volgend jaar.

   Vandaag in de Bangkok Post :
   “He expects international travel to resume in October or when so-called travel bubbles between Thailand and low-risk countries have been successfully put in place.
   Mr Thanapol said China will be the first country that can reconnect with Thai tourism after managing the outbreak effectively by being the first country to implement a lockdown policy, followed by Japan.”

   Bronvermelding : Bangkok Post : https://www.bangkokpost.com/business/1932156/travel-agents-hopeful-of-domestic-tourism?view_comment=1

   Gegroet,

 15. Marco zegt op

  Ik ben bang dat dit een opzetje van de Thaise overheid is om in de toekomst de teugels nog strakker aan te trekken.
  Ik wilde in de toekomst graag permanent in Thailand gaan wonen maar denk dat ik hier vanaf zie wegens een onbetrouwbare en discriminerende overheid.
  Ik hoef geen 100% zekerheid van een overheid betreffende verblijfsmogelijkheden maar je moet toch je toekomst een beetje kunnen plannen.
  Verder voorzie ik ook problemen onder de bevolking al met al denk ik dat Thailand even geen fijn land is om te verblijven de huidige regering maakt meer kapot dan dat ze goed doet.

  • Jacq zegt op

   Thailand is geen land waar je onbezorgd kunt gaan wonen. Mits je natuurlijk loaded bent of met weing middelen kunt rondkomen.
   Zelf heb ik de stap genomen in 2004. De tijd was toen anders maar men zag tov jaren daarvoor dat thailand een enorme transformatie doormaakten. Destijds kon je bv op en neer hoppen om een stempeltje aan de grens te halen, baht stond toen rond de 50 en alles was redelijk goedkoop tov nederland. Ook de dames van weleer waren geen app mopjes zoals nu het geval is. De smart phones hebben een hoop kapot gemaakt.
   Althans qwa sfeer voor de farang dan.
   Rond 2008 ben ik teruggegaan naar nederland ik had het wel gezien vooral de temperatuur, drukte, het geemmer met je visa, eten en nog talloze dingen stonden me tegen.
   Ik ben nog wel jaarlijks teruggekeert maar jaar na jaar vond ik het steeds meer tegenvallen. De sfeer en de prijs vooral. Waarom ik nog regelmatig terugkeer komt misschien omdat ik ook mooie jaren heb beleefd en als ik daar loop herriner ik me daar vaak aan. Omdat ik vaak alleen reis vind ik het ook fijn om in een vertrouwde omgeving te zijn.
   Of ik ooit nog de stap zal maken? Ik denk het niet het zal hooguit een paar maanden zijn maar zeker niet meer voorgoed.
   Ik begin steeds meer van nederland te houden alles is fijn geregeld geen poppenkast zoals in Thailand.

 16. Cornelis zegt op

  Je bedoelt ‘tenzij’, i.p.v. ‘mits’? Anders begrijp ik je stellingname niet…..

  • Cornelis zegt op

   Bovenstaande in reactie op Jacq.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website