Central Shrimp Market in tambon Mahachai – Samut Sakhon (Makhh / Shutterstock.com)

Het ministerie van Volksgezondheid heeft de opdracht gekregen om zich voor te bereiden op een lockdown in meerdere provincies of zelfs in heel Thailand als het coronavirus zich blijft verspreiden.

Taweesilp Visanuyothin, de woordvoerder van het Centre for Covid-19 Situation Administration, laat weten dat generaal Prayut wil dat er criteria worden opgesteld voor het geval meer dan één provincie, of zelfs alle provincies, moeten worden afgesloten. “Dat gebeurt nu nog niet”, benadrukte de CCSA-woordvoerder.

Er heerst bij de regering een groeiende bezorgdheid over de Covid-19 uitbraak in Samut Sakhon, die begon op de Central Shrimp Market in tambon Mahachai in het Muang-district.

In Samut Sakhon zijn meer dan 800 nieuwe besmettingen vastgesteld. Alle positief geteste  personen zijn terug te voeren op de  groothandelsmarkt voor garnalen.

Het virus heeft zich vanaf zondag verspreid naar andere provincies, waaronder Bangkok, Samut Prakan, Nakhon Pathom, Ratchaburi en Suphan Buri.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


Rating: 3.33/5. From 6 votes.
Please wait...

17 reacties op “Thaise regering: Mogelijk meer provincies in lockdown, na corona uitbraak in Samut Sakhon”

 1. Cornelis zegt op

  Nu maar duimen…….. Zit in quarantaine in Samut Prakan, een eventuele lockdown zou kunnen betekenen dat ik na m’n ‘vrijlating’ de provincie niet uit kan – of misschien in de bestemmingsprovincie opnieuw in quarantaine moet….. Kom, Cornelis, niet doemdenken!

  • Co zegt op

   Este Cornelis
   Kan je rekenen…. reken er dan maar op dat de provincie niet kan verlaten. Het virus verspreid zich als een lopend vuurtje en met de feest dagen voor de deur gaat ieder weer terug naar zijn of haar familie. Je moet er toch niet aan denken dat het virus zich over het hele land gaat verspreiden.

   • Cornelis zegt op

    Zou er ook niet van opkijken, alhoewel ik bij het einde van de quarantaine drievoudig gecertificeerd covid-vrij zal zijn. Maar héél weinig Thais kunnen dat zeggen…….

  • Caspar zegt op

   De hele wereld zucht onder Covid-19, maar in het land waar het virus ontstond, is alles weer normaal. De Chinese economie draait als vanouds en er wordt massaal gefeest.
   Is Mahachai-markt de tweede Wuhan markt aan het worden, dat staat ons hier nog wat te wachten in Thailand.
   Nu zijn het de birmesen, ze zijn zeker vergeten die illigaal de grens zijn overgestoken in het noorden waren toch Thaien??
   We wachten maar af, en voor die nog onderweg zijn naar Thailand en in Qurantaine zitten is het ook onzeker wat er gaat gebeuren.

   • Anton zegt op

    Hier mijn kommentaar/opinie.
    In deze tijd is vooral zelf zoeken naar de waarheid zeer belangrijk.
    De mensen in de politiek hebben een zeer laag geloofwaardigheid,
    verder velen mensen in de medische wereld zijn een tussen personen van
    Big Pharma naar patient.
    Voor de vele Thailand blog lezers is Dr M Vasbinder een realistische
    medicus, en slaat de spijker goed op de kop. (Mijn (Anton)) opinie.
    TOV de opinies en vragen over vaccines/vaccination Ik raad aan om zelf ook
    te lezen op de web site van Dr Joseph Mercola die een weelde van up to date
    informatie verkrijgbaar heeft.
    Dr J Mercola woont al zeer lang in Chiangmai en deelt zijn tijd in
    Thailand en andere gedeelte van het jaar in de VS.
    AUB — Begin met:
    This one is urgent and World wide… YES ook in Thailand/Australia…
    The Orchestrated Plan to Rob You of Christmas.
    Thanksgiving was canceled in many parts – what will happen with Christmas?
    Many government leaders want you to cancel your Christmas celebrations too,
    but should you? Find out how their plea is part of the ‘soft indoctrination’
    to get you used to a bleak and inhumane way of life.
    A Year Without Santa Claus? Check out this story on Mercola.
    https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2020/12/21/a-year-without-a-santa-claus.aspx?cid_medium=etaf&cid=share

    Fouten in de Nederlandse taal niet expres gedaan, want na z’n 50 plus jaren
    buiten Nederland te wonen (Ook veel jaren in Thailand) fouten komen af en toe in mijn schrijven voor.

 2. Caspar zegt op

  Hoop toch niet dat het naar de Isaan komt want ook veel abeiders komen uit de isaan en werken daar.
  Nu maar afwachten wat er verder gaat gebeuren, nou een prettige kerst in vooruit zicht voor ieder die hier in Thailand is.

 3. Hans van Mourik zegt op

  Moet op 07-01-2021 bij de Nederlandse Ambasade in Bangkok zijn,om DigiD te laten activeren.
  Volgens mij,kan ik beter wachten om een vliegticket Changmai-Bangkok te gaan bestellen.
  Had gedacht om in zuiden ,leuk een paar dagen door te brengen,ondanks ik er eigenlijkgeen zin in heb.
  Maar als het toch moet gebeuren,maakt ik er dan een paar leuke dagen van.
  Hans van Mourik

 4. Caspar zegt op

  Meer dan 800 gevallen van Covid-19 zijn nu in verband gebracht met de uitbraak van de vismarkt in de provincie Samut Sakhon. Met de grootste stijging van het aantal dagelijkse gevallen dat gisteren werd gemeld door het Centrum voor Covid-19 Situation Administration, zeggen gezondheidsfunctionarissen dat ze nu massale tests uitvoeren om het virus te beheersen.

  Sinds vanochtend zijn 723 Covid-19-gevallen gekoppeld aan de Mahachai-markt in Samut Sakhon, een provincie net ten zuidwesten van Bangkok. Gezondheidsfunctionarissen zeggen dat ze meer dan 10.000 mensen testen in het gebied, evenals in het naburige Nakhon Pathom en Samut Songkhram. Vanmiddag meldde de Bangkok Post meer dan 800 gevallen die nu zijn geregistreerd, in verband met de uitbraak van arbeidsmigranten.

  Gezondheidsfunctionarissen zeggen dat 3 mensen in Saraburi, ongeveer 100 kilometer ten noordoosten van Bangkok, ook positief zijn getest op Covid-19 na een reis vanaf de Mahachai-markt waar ze vorige week zeevruchten kochten. Andere gevallen werden gemeld in Suphan Buri, Nakhon Pathom, Ratchaburi, Bangkok en Samut Prakan. Het naburige Cambodja heeft strengere eisen gesteld aan mensen die het land binnenkomen vanuit Thailand. Andere aangrenzende landen kunnen volgen.

  BRON THE THAIGER

  Het Department of Disease Control meldt dat de meeste gevallen betrekking hebben op Birmese arbeidsmigranten die in en rond de Samut Sakhon kustvisserijmarkten werkten. Ambtenaren zeggen dat de werkkampen in de provincie zijn afgesloten, sommige omgeven met prikkeldraad.

  Somsak Paneetatyasai, de president van de Thai Shrimp Association, zegt dat de uitbraak slecht nieuws was voor de belangrijkste export van het land, tot 30% van de garnalen en zeevruchten komt van Samut Sakhon. Thailand is de derde grootste exporteur van garnalen ter wereld.

 5. Rien zegt op

  Hoeveel meer besmettingen zijn er niet in Thailand?

  Zeer weinig mensen worden getest omdat er gewoon weinig geld en mogelijkheden zijn

  Laten we niet teveel mopperen in ons Nederland

  Wel missen we de vele maanden die we al 15 jaar doorbrengen in de winter in Thailand en de vele kennissen…

 6. Rob zegt op

  Hier stonden van de week enkele commentaren van mensen die net op tijd de lockdown in Nederland ontvlucht waren en zich kennelijk al rijk rekenden.
  Ik hoop oprecht dat het voor iedereen dat het mee gaat vallen hoor, maar ik vrees met groten vrezen dat ook Thailand niet aan een grote uitbraak van het virus ontsnapt.

  En dan ben ik toch blij dat ik in Nederland ben, en ook Nederlander ben want ik denk dat de Thai niet veel steun kan verwachten van deze regering.
  Ook onze regering heeft steken laten vallen maar gelukkig zijn wij een rijk en echt democratisch land en kunnen wij onze Thaise familie financieel ondersteunen, mede dankzij de steun die onze regering aan de bedrijven geeft.

 7. Danzig zegt op

  Woonachtig zijnde in Narathiwat, op meer dan 1000 km van Samut Sakhon, ben ik vooralsnog niet bang voor een uitbraak hier. Wel kan dit de summiere toestroom van buitenlanders nog meer in gaan dammen.
  We zullen zien.

 8. John Chiang rai zegt op

  De plotselinge stijging van het aantal besmettingen, en de net zo plotselinge doorvoering van een mogelijk noodzakelijke lockdown,is een van de redenen waarom ik voorlopig van reizen af zie.
  Zolang deze pandemie heerst ,zijn plotselinge maatregelen zoals lockdown,en zelfs het plotselinge cancelen van een vlucht,nooit uitgesloten.
  Ook in Europa blijf ik liever in mijn vertrouwde omgeving en zie, zij het pandemie gebonden ,graag van vakantie’s en reizen af.
  Wat vandaag nog veilig schijnt,kan morgen plotseling weer veranderen,met alle nadelen van storneringen en het niet meer terug naar thuis kunnen komen vandien.
  Die verleden week nog naar de UK op vakantie gegaan zijn,komen mogelijk om dat veel landen hun vluchten naar de UK gestreken hebben,mogelijk helemaal niet meer thuis voor de kerstdagen.
  Veel anderen die nog wel het geluk hadden om terug te komen,hangen na de landing hevig beledigd op de verschillende Airports vast,omdat ze voor ze het thuisland betreden mogen eerst een test afwachten moeten,of vervolgens in een verplichte quarantaine moeten.
  Onbegrijpelijk beledigd zijn,omdat de meeste regeringen in Europa uitdrukkelijk waarschuwen voor eventueel reizen in deze pandemie tijd.

  • Rudolf zegt op

   Helemaal mee eens, Ik ga pas weer reizen als alles weer normaal is. Lekker doorsparen en dan langer en vaker met vakantie

 9. Eric zegt op

  Dit is niet van gisteren, ze kunnen het nu niet meer ontkennen..
  Sinds februari zijn duizenden birmezen de grens overgestoken en geen werkgever heefr ze getest
  Laat staan in quarantijne gezet.

  Door weinig te testen krijg je uiteraard een goed rapport.
  Deze regering loopt zoals met alles achter de feiten aan ,benieuwd hoe ze de vaccinaties gaan aanpakken

 10. Jacques zegt op

  Er zijn veel migrantenwerkers in Thailand en de meerderheid komt uit Myanmar. Zij zijn met name te vinden in een aantal bedrijfstakken en de groepssamenstelling rouleert met hun landgenoten. De meerderheid verblijft legaal en al voor een lange periode. Deze groep gaf tot heden geen problemen. Kennelijk is de laatste tijd, gezien de meldingen van illegalen uit Myanmar met covid-19, de besmetting door deze recent binnengekomen illegalen veroorzaakt. Zij hebben de bestaande groep geïnfecteerd. Sinds jaar en dag zijn er vele smokkelroutes en het is onmogelijk om dit te bestrijden met het aantal mensen, die hier voor kunnen worden ingezet. Het aantal personen dat wel is opgepakt aan de grens is het topje van de ijsberg.

  Ik stel mij zo voor, want dit gebeurt ook bij ons in Pattaya op de markten, dat illegalen daar te werk gesteld werden en nog worden voor een luttel bedrag en er zullen zeker geen vragen worden gesteld aan die groep. Het financiële gewin voert bij de werkgevers de boventoon met als trieste gevolg dit soort taferelen. Een ironisch bedoeld bedankje is wel op zijn plaats. Deze werkgevers zouden beter moeten weten in deze andere tijden, waarbij de pandemie nog steeds heerst. Ik mag hopen dat er ook naar deze werkgevers onderzoek wordt ingesteld en dat een passende straf wordt toegepast.

  Gezien het groot aantal bekende besmettingen in thans al vijf provincies houd ik mijn hart vast en zal ook Thailand niet langer vrijwel gevrijwaard zijn. Het perspectief namelijk de vaccinatie daar is men akelig stil over in Thailand. Ik mag hopen dat dit wel gaat komen want bij uitblijven en verdere besmetting zal voor ons hier in Thailand 2021 worden zoals 2020 in vele andere delen van de wereld. Met dank aan de medemens die het allemaal niet zo nou neemt met de pandemie.

 11. Rob zegt op

  Arbeidsmigranten die werken voor een slavenloontje hoeven niet naar een asq hotel. Reken er maar op dat heel wat hoog geplaatste functionarissen hun zakken vullen door deze regeling. Arme moge gratis binnen zolang ze werken voor een slavenloon en de rijken kunben flink dokken voor hun verplichte quarantaine.

  • ruud zegt op

   Gezien het kleine aantal mensen dat naar Thailand vliegt om in ee ASQ hotel te verblijven, neem ik aan, dat er niet veel geld beschikbaar is om zakken te vullen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website