Shan_shan / Shutterstock.com

De Thaise regering wil nog eens 35 miljoen doses Covid-19 vaccins kopen. Generaal Prayut zei niet waar de extra doses vandaan zouden komen, maar benadrukte dat de regering er zeker van moest zijn dat ze veilig waren, geen bijwerkingen hadden en in overeenstemming waren met de normen van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA).

De eerste bestelling van 2 miljoen doses zal de komende drie maanden uit China komen, waarbij de regering prioriteit geeft aan wie ze moet krijgen, zei generaal Prayut.

Het tekende onlangs ook een deal met AstraZeneca voor 26 miljoen doses en het recht om dat Covid-19 vaccin in Thailand te produceren, met levering, naar verwachting, in mei. Dat vaccin zal worden geproduceerd door Siam Bioscience uit Thailand met de formule en technologie ontwikkeld door AstraZeneca en de Universiteit van Oxford.

Het ministerie van Volksgezondheid zegt dat de eerste batch afkomstig zal zijn van het Chinese biofarmaceutische bedrijf Sinovac Biotech, met een initiële 200.000 doses die eind volgende maand zullen arriveren. De tweede batch van 800.000 doses zal eind maart naar Thailand worden verzonden en de laatste batch van een miljoen doses zal eind april arriveren.

Gezondheidszorgpersoneel en gezondheidsvrijwilligers in het dorp krijgen als eerste het vaccin aangeboden.

Bron: Bangkok Post

6 reacties op “Thaise regering koopt nog eens 35 miljoen Covid-19 vaccins”

 1. ruud zegt op

  Vaccins uit China… Ik wacht nog even denk ik.
  Op zich geen probleem, want ik zou voorlopig waarschijnlijk toch niet aan de beurt zijn.

  Misschien, dat we over een paar maanden zelf kunnen kiezen voor een bepaald vaccin.

 2. jerry zegt op

  Bedankt China maar nee bedankt. Je hebt het afgelopen jaar al genoeg wereldwijde schade aangericht

  • janbeute zegt op

   Kan zijn ,maar ze waren ook de eerste en tot nu toe de enige die het virus wisten terug te brengen.
   In Wuhan was het zelfs grootfeest met nieuwjaar.
   In de meeste andere landen waaronder ook ons kikkerlandje is het nog steeds kommer en kwel.
   Om over Grootbritanie en de VS nog maar te zwijgen.
   Ik denk dat de Chinezen in vele dingen ons in het westen inmiddels allang voorbij zijn gestreeft.

   JanBeute.

   • Ger-Korat zegt op

    Ze waren niet de eerste maar dat was denk ik Taiwan welke op 31 december 2019 reeds de grenzen met China sloot nadat er geruchten waren over een besmettelijke longontsteking en daarbij het feit dat China berucht en structureel alle veiligheidseisen en internationale betrekkingen aan zijn dictatoriale laars lapt en Taiwan is daar altijd alert op geweest. En kijk naar IJsland of Vietnam of Nieuw Zeeland en nog wat meer landen welke het eerder onder controle hadden, zelfs afgelopen december in wijken van Beijing dook het virus weer op.
    Komt nog een keertje bij kijken dat China goed is in het afsluiten en opsluiten en insluiten van personen, bevolkingsgroepen en slachtoffers van het regime. Goed voorbeeld het afgelopen jaar de massale opsluiting van Oeigoeren, de aanval op de Indiase grenswachten, het voortdurend intimideren en onderdrukken van kleine landen zoals in de internationale water met 6 buurlanden. En wat corona aangaat eerst het massaal ontkennen en bagatelliseren en daarna het opsluiten en monddood maken en bedreigen van eigen burgers, burgerjournalisten en medici welke het waagden de mond open te doen of verslag ervan deden. Als maatregel ook bijvoorbeeld het posten van een politieambtenaar bij elke flatgebouw zodat ja inderdaad niemand de regels overtreed op straffe van gevangenisstraf.
    En wat het vaccin betref welke China ontwikkelt heeft meldde Brazilie dat het slechts 50% effectief is en daarbij heeft de Chinese dictatuur 100 miljoen Westerse doses voor zichzelf gekocht want ja men vertrouwt hun eigen vaccin niet eens.
    Er is geen 1 land bevriend met China, hooguit zijn er diverse landen financieel afhankelijk (gemaakt) en dienen verplicht naar de Chinese pijpen te dansen. Ook nu vandaag weer in het nieuws dat de dictatuur een onafhankelijk onderzoek door de WHO met vertegenwoordigers van diverse landen niet toelaat om de oorzaak van de corona te onderzoeken, het zoveelste voorbeeld van tegenwerking in plaats van samenwerking in de strijd tegen corona.
    Kortom China is het Westen niet vooruitgestreefd, met heeft gewoon een ander insteek en dat is onderdrukking, beperking van vrijheden, niet samenwerken met andere landen maar juist voortdurend conflicten oproepend. Wees blij dat je in een blog zoals hier je mening kan verkondigen, de Chinese burgers zijn zich voortdurend bewust dat alles wat met openbaart tegen hen gebruikt kan worden. Vrijheden zoals wij Westerlingen hebben hebben de burgers in China niet. Wij kunnen tenminste nog ervoor kiezen om naar Thailand te reizen, de Chinese burgers krijgen geen toestemming. Ik weet dan ook niet wat je verstaat onder voorbij streven, maar als ik kijk naar China is het alleen maar negatief voorbij streven, je mag het de Chinezen kwalijk nemen dat ze niet eerder actie ondernamen zodat miljarden mensen geen last hadden gehad van dit virus. China is uiteindelijk het land geweest welke de verspreiding uit de hand heeft laten lopen.
    Nee ik ben geen fan van China net zoals ik tegen elke dictatoriaal en/of onderdrukkend bewind ben, van mij krijgt dan ook niemand een opgestoken duimpje als het over het ophemelen van China gaat.

   • Eric zegt op

    “maar ze waren ook de eerste en tot nu toe de enige die het virus wisten terug te brengen”.

    Ik denk dat ieder compliment aan China ongepast is, dus ook het feit dat ze het virus hebben weten terug te dringen. China is niet te vertrouwen wat betreft de “informatievoorziening” m.b.t. Covid-19.

    Inwoners van Europa en Amerika valt m.i. niets te verwijten. Fijn voor de Chinezen (die ik niets kwalijk neem, alle blaam ligt bij de CCP) dat ze aan het feesten zijn maar in werkelijk alle aspecten van het leven is China minderwaardig in vergelijking met bijvoorbeeld Europa.

    Mensenrechten waar ze lak aan hebben, de omgang met minderheden (vb Oeigoeren), HongKong (!), de omgang met dieren.

    China is een gevaar, iedereen moet dit toch gaan inzien zo onderhand.
    https://spectator.clingendael.org/nl/publicatie/de-nieuwe-chinese-marine-strategie-zo-wijd-de-wereld-strekt

    “Ik denk dat de Chinezen in vele dingen ons in het westen inmiddels allang voorbij zijn gestreeft”.

    Door de corona pandemie zal China eerder de economische grootmacht van de wereld worden (als ze dat al niet zijn inmiddels, daarover zijn de meningen verdeeld). Dit hebben we aan onszelf te wijten door – bijvoorbeeld – de volledige productie van goederen in China te laten plaatsvinden.

    China had moeten voorkomen dat het virus vrij rond kon gaan over de hele wereld: zij hadden de grenzen moeten sluiten: begin december 2019 (of eerder) was Covid-19 al bekend. China valt heel veel te verwijten en dat vaccin houden ze maar lekker zelf, wij richten ons op het Westen. Gelukkig.

 3. jan Willem zegt op

  Volgens mij zijn dat veels te weinig vaccins.
  Thailand heeft een bevolking van 70 miljoen mensen. Het vaccin moet 2 X worden gegeven om 95% effectief te zijn.
  Dit betekent dat 140 miljoen vaccins nodig zijn. Ze kopen 35 miljoen.

  Jan Willem


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website