Garnalenmarkt in Samut Sakhon (somboonsa / Shutterstock.com)

Het dreigement van een totale lockdown in Thailand is nog niet van tafel. CCSA woordvoerder Taweesilp waarschuwde gisteren: “Houd je aan de maatregelen en onze richtlijnen of er komt een nationale lockdown tot maart. Als er geen behoorlijke samenwerking van de bevolking is en de situatie uit de hand loopt, wordt deze ultieme maatregel genomen.”

Thailand is ingedeeld in zones met bijbehorende maatregelen, als men zich niet aan de maatregelen gaat houden dan kan het land op slot gaan. De strenge maatregelen volgen na de uitbraak van COVID-19 besmettingen in Samut Sakhon op een garnalenmarkt.

Inmiddels is bekend gemaakt dat de testmethode op het virus wordt gewijzigd in de vingerprik die binnen dertig minuten aantoont of iemand besmet is en bovendien goedkoper is. De huidige methode met een wattenstaafje in de neus, is duurder en neemt te veel tijd in beslag. De overheid wil snelle resultaten wil zien en alle risicogroepen, zowel Thai als migranten in de provincie laten testen. Tevens meldde hij dat het aantal bedden in het in alle haast opgezette veldhospitaal wordt uitgebreid van 30 naar 100. Er worden nu negentien patiënten met milde symptomen verpleegd, patiënten met ernstiger symptomen gaan naar een ziekenhuis.

Het veldhospitaal is geplaatst bij de Central Shrimp Market in Samut Sakhon. Bewoners zijn daar niet blij mee, ze zijn bang voor besmettingen. Ruim honderd bewoners uit drie dorpen protesteerden donderdag tegen het veldhospitaal en probeerden legervoertuigen tegen te houden die materieel aanvoerden.

Premier Prayut vroeg de bevolking om te stoppen met de kritiek op migranten die in het veldhospitaal worden verpleegd. Hij zei dat migranten belangrijk zijn voor de ontwikkeling van het land. Gisteren riep CCSA woordvoerder Taweesilp ook al op om de arbeiders uit Myanmar niet de schuld te geven van de uitbraak.

Bron: Bangkok Post

Rating: 4.00/5. From 8 votes.
Please wait...

43 reacties op “Thaise regering komt met waarschuwing voor lockdown”

 1. Johnny BG zegt op

  Chris kent de verhalen op hoger niveau, maar het verhaal dat er een lockdown kan komen tot maart zal niemand met een beetje invloed accepteren.
  Ooit was er een opzetje om de grote spelers in de markt een oplossing voor het probleem aan te laten dragen maar ik vrees dat er geen definitie is wie dan te beschermen.
  Veel hoog bejaarden met overgewicht zijn er niet en dan zou je het bij de bron moeten aanpakken en dat zijn juist de immigranten werkzaam op de markt en juist dat is heel slecht aan de bevolking te verkopen.
  Dat is mijn gevoel maar ik ben benieuwd wat de artsen op dit blog ervan denken.

  • chris zegt op

   Er zijn veel bejaarden met hoge bloeddruk en suikerziekte, zonder overgewicht. Met name door een ongezonde levenstijl: verkeerd eten en drinken en weinig bewegen/sporten.
   Immigranten zijn natuurlijk het probleem niet. Het probleem is dat velen illegaal zijn en zeer waarschijnlijk niet vrijwillig.Er zijn tientallen Thaise ondernemers die daar maar wat graag gebruik van maken en hen slecht betalen en slecht huisvesten naast degenen die de grensoverschrijding faciliteren. Boetes worden eigenlijk nooit uitgedeeld laat staan dat men systematisch deze vorm van human trafficking bestrijdt. Men opent nu een heksenjacht, vindt ongetwijfeld een stuk of wat corrupte ambtenaren en vervolgens gaat men voor de zomer van 2021 over tot de orde van de dag, of tot de dag van een nieuw probleem.
   De regering heeft nu aangeboden dat de illegalen legaal kunnen worden als de werkgevers beloven alle kosten van mogelijke corona-besmettingen op zich nemen. Krommer kan haast niet, want als je legaal bent moet er social security worden betaald en ben je DUS per definitie verzekerd tegen ziektekosten, ook Covid.

  • Maarten Vasbinder zegt op

   Vooruit dan maar.

   Het beleid van ten aanzien van Covid-19 in de wereld is onnavolgbaar, omdat bijna geen enkele regering in deze wereld ook maar enig idee heeft van logica. Als het aantal sterfgevallen daalt, komt er een strenge lockdown, NL.
   Aantoonbaar werkende geneesmiddelen, zoals HCQ en Ivermectine zijn verboden in vele landen, terwijl een vaccin dat tot nu toe voor minder dan 1% effectief is en niet voor 95% binnenkort verplicht wordt gesteld. De effectiviteit kan pas bepaald worden als bij vele tienduizenden ingeënten met placebo, of het vaccin de werking bekend is. Nu is dat gebeurd bij enkele honderden (Pfizer vaccin). Uit een groep van 40.000. Dat noemen we statistisch gemanipuleer. U kunt dan allemaal nazoeken. Bovendien is het vaccin onvoldoende getest.
   Er zijn momenteel een vijftal vaccins op de markt. Pfizer en Moderna (RNA) het Russische Sputnik en een Chinees vaccin en Oxford.
   Het russische vaccin lijkt het minst risikant te zijn. Het is op traditionle wijze gemaakt.
   Het inenten van de hele wereldbevolking voor een ziekte, die het predikaat ernstig niet eens verdient is absurd en ongetwijfeld ingegeven door geldelijk gewin, iets anders, of beiden.
   Daarbij komt dat SARS-Cov2 zo’n 30-40 mutanten per dag produceert. Normaal voor onder andere coronavirussen. Zoals ik al zei, is gebleken dat het virus helemaal niet zo gevaarlijk is als beweerd werd.
   Sommigen zullen ongetwijfeld tragische gebeurtenissen kennen, maar dat is geen maatstaf. n=1 noemen we dat.
   Wat Thailand betreft, zal de regering niet aarzelen een lockdown in te stellen, als dat politiek goed uitkomt. Als bewijs zullen er dan enkele schrikbeelden worden vertoond, die we ook al uit China en Italië kennen. De meesten daarvan zijn simpelweg in scène gezet, om angst te zaaien en dat is goed gelukt, zoals we kunnen waarnemen.
   SARS-Cov2 is geen killer virus, maar maar wel een vervelend virus. Net als de griep overigens, waarvan bijvoorbeeld de A-griep veel gevaarlijker is.
   Ik verzoek u een eventuele discussie te voeren over feiten en niet over Indianen verhalen. Op de laatste zal ik niet reageren. Alles wat ik hier gesteld heb, kunt u zelf controleren op internet, onder andere op de websites van het WHO en RIVM. Wat er in de dagelijkse pers wordt verteld, berust op overheidspropaganda, die wordt ingezet om u bang te houden.

   Inmiddels wordt sociaal contact verboden en wordt de wereldeconomie de nek om gedraaid, hetgeen tientallen, zo niet honderden miljoenen doden ten gevolge zal hebben.
   Slechts enkeleln verdienen daar miljarden aan.

   Voor het overige wens ik u een gezegend en gezond 2021, waarin Covid weer gewoon griep heet.

   • Tony zegt op

    Beste Maarten Vasbinder, ik waardeer uw med. adviezen op dit blog ten zeerste!!!!! Ik heb naar aanleiding van uw bovenstaande, in mijn ogen, zeer ware relaas, een korte vraag, U kent het verhaal van collega dr. Rob Elens uit Meijel, zeer waarschijnlijk ook? Kunt u dat voor voor mij beamen? Bij voorbaat dank?!! Ook U een gelukkig en gezond 2021 toegewenst!! m.vr.gr. Tony.

    • Maarten Vasbinder zegt op

     Rob Elens blijkt groot gelijk te hebben. HCQ plus Zink plus een antibioticum werken. Dat is voldoende aangetoond en was al bekend van de vorige SARS epidemie. Helaas is de kuur in vele landen nog verboden, omdat het vaccin er door gedrukt moest worden en omdat GILEAD van zijn voorraad Remdesivir af moest. Remdesivir werkt overigens niet.
     Ook Ivermectine blijkt heel goed te werken, zelfs in een gevorderd stadium van de ziekte.
     Mensen die dit al langer steunen, waaronder ik, worden nog steeds uitgemaakt voor complotdenker.
     In Nederland is Covid uit handen van de huisarts getrokken met waarschijnlijk honderden doden ten gevolge.
     We moeten maar geloven, dat het allemaal toeval is, dat er miljarden worden uitgegeven aan een duur, in potentie gevaarlijk, overbodig vaccin voor een ziekte, veroorzaakt door een snel muterend virus, terwijl goedkope zeer effectieve geneesmiddelen in de kast moeten blijven liggen. Daarbij wordt er nog een test gebruikt die daarvoor niet geschikt is en vooral vals positieven detecteert. Het aantal zieken loopt dan ook niet in de pas met het aantal positieven, hoewel er inderdaad wat meer zieken zijn momenteel, maar dat zien we elk najaar. Bij zoveel toeval zou je haast gaan denken aan zwendel.

   • Tino Kuis zegt op

    Goed, Maarten, laat ik het alleen even over het inenten hebben, en al die vaccins die er al zijn of eraan komen.

    Ik maak me ook wat zorgen over de effectiviteit en de bijwerkingen en wel omdat het vaccin wel erg snel is ontwikkeld. Ik laat me inenten maar zal niet verbaasd zijn als na een zekere tijd blijkt dat het (veel) minder effectief is dan eerst gedacht. Dat het ontwikkeld is alleen voor geldelijk gewin (of iets ander?) en niet om medische redenen ben ik niet met je eens. Ik houd niet van complottheorieën.

    Ik denk aan het mazelenvaccin, aanbevolen voor alle kinderen op 9 maanden en 9 jaar, in de BMR-vaccinatie, samen met bof en rode hond.

    In de jaren rond 1900 stierven er 1.000-1.500 kinderen aan mazelen. Toen de mazelen-vaccinatie werd ingevoerd in 1976 waren dat er in de jaren daarvoor slechts zo’n 2-5 sterfgevallen aan mazelen per jaar. En toch kwam er een vaccinatieprogramma. Begrijp jij waarom? Afgezet tegen het covid-19 virus?

   • Marco zegt op

    @ Maarten u beweert dus dat de overvolle mortuariums en de lijkkisten op straat in Italie overheidspropaganda was.
    Tevens de beelden van overvolle IC afdelingen zijn in scene gezet volgens u.
    Sorry dat ik het zeg maar ik heb een beetje moeite uw denkwijze te volgen.

    • Maarten Vasbinder zegt op

     Tino,

     Ik ben absoluut niet tegen vaccins, maar wel tegen in mijn ogen absoluut overbodige en in dit geval niet geteste vaccins. Ook het mazelen vaccin lijkt me overbodig gezien de mortaliteit. Misschien zou je het alleen kunnen doen bij meisjes. Je weet wel waarom.
     Ons immuunsysteem is buitengewoon effectief. Daar weten we steeds meer van.
     Toen jij en ik studeerden, was er bijna niets over bekend. Daarna heb ik in het lab bijgeleerd
     Dat jij niet gelooft, dat sommigen heel veel geld aan verdienen aan vaccins en medicijnen en daarbij bereid zijn over lijken te gaan maar het desondanks, is op zijn minst naïef. De mens als deuger. Laat me niet lachen. de geschiedenis leert ons heel andere dingen. Dat je daarbij hen, die een andere mening hebben, framed als complotdenker, geeft te denken. Topwetenschappers, Cochrane etc. allemaal complotdenkers dus.
     Ga eens buiten je doosje kijken. Daar ben je slim genoeg voor. Dan kun je kaf van het koren proberen te scheiden

    • Maarten Vasbinder zegt op

     Marco,

     Mijn bewering is niet uit de lucht gegrepen. Overvolle ic’s zie je bij elke forse griepepidemie. alleen komt het dan niet op de tv.
     De beelden van lijkkisten op straat in Italië zijn uit 2013, toen een schip met immigranten voor de kust was gezonken.
     https://www.reuters.com/article/uk-factcheck-italy-coffins-idUSKBN21F0XL
     Ik begrijp, dat u dat moeilijk kunt volgen.

     • Marco zegt op

      Beste Maarten nou er is dus een andere foto gebruikt maar dat er geen plaats meer was in de mortuariums en de doden in kerken en andere gebouwen werden bewaard is ook gelogen?
      Waaraan zijn deze mensen dan gestorven heeft er een andere ramp plaatsgevonden in Italie die het nieuws niet heeft gehaald?
      Ik ga ervan uit dat niet alles wat je op internet vind ook waar is anders was ik namelijk zelf al miljonair geweest
      Ik ben het met je eens dat er een boel mis is in deze wereld en de rijkdom niet eerlijk is verdeeld.
      Maar om nou te stellen dat de Coronapandemie een griepje is en door onze regeringsleiders wordt gebruikt om ons te onderdrukken vind ik een beetje te ver gaan

     • Tino Kuis zegt op

      Ik heb het volgende citaat even gecheckt, Maarten. Dat mag toch?

      ‘Mijn bewering is niet uit de lucht gegrepen. Overvolle ic’s zie je bij elke forse griepepidemie. alleen komt het dan niet op de tv.’

      1 Ik weet niet of die overvolle ic’s in 2018 op de tv kwamen maar de kranten stonden er vol mee

      2 Nu zijn er 20% meer ic bedden en de krapte is groter dan in 2018.

      3 In 2018 werden er zo’n 350 mensen beademd, nu zijn dat er veel meer

      4 Meestal duren griepepidemieën 3 -4 maanden. Begin december/ januari en in maart/april was het voorbij. Deze epidemie duurt al veel langer en het ziet er naar uit dat het nog een paar maanden gaar duren. Overal is het medisch personeel uitgeput. De ic’s liggen veel langer overvol. Mee eens?

      Er zijn niet te ontkennen beelden van militaire voertuigen in Bergamo, Italie, die laten zien hoe lijkkisten naar elders werden vervoerd omdat de capaciteit van begrafenisondernemers daar ver werd overschreden.

      • Dat is appels met peren vergelijken Tino, in 2018 waren de oudjes gevaccineerd tegen influenza. Al werkte dat toen minder goed dan normaal. Als dat niet was gebeurt waren er misschien wel meer doden gevallen dan nu. Jij weet net zo goed als ik dat gewone influenza ook dodelijk is voor ouderen met onderliggend lijden.

   • Tino Kuis zegt op

    Maarten,

    Ik heb even deze bewering gecheckt:

    ‘Inmiddels wordt sociaal contact verboden en wordt de wereldeconomie de nek om gedraaid, hetgeen tientallen, zo niet honderden miljoenen doden ten gevolge zal hebben.’

    Tijdens de Grote Depressie 1929-1939 in de verenigde Staten toen de economie met 30(!!) procent kromp daalde de sterfte zelfs iets.

    https://www.researchgate.net/publication/26871254_Life_and_death_during_the_Great_Depression#:~:text=In%20contrast%2C%20the%20recessions%20of,less%20than%202%25%20of%20deaths.

    Ook tijdens de economische crisis in Thailand 1996-7 toen de economie met 7.6% kromp was er geen piek in de sterfte.

    Ik denk dus dat jouw bewering van ‘tientallen zo niet honderden miljoenen doden’ op niets stoelt. Het is een aanname. De bewijzen weerspreken het.

    • Tino Kuis zegt op

     Even een aanvulling na wat meer gelezen te hebben. Over het algemeen neemt de sterfte niet toe in een economische recessie maar er zijn wat uitzonderingen.
     De totale sterfte per jaar wereldwijd ligt tussen de 50 en 60 miljoen. Dat de economische gevolgen van de corona maatregelen tientallen laat staan honderden miljoenen meer doden opleverde is zeer onwaarschijnlijk. Zaai alsjeblieft geen paniek

     • Maarten Vasbinder zegt op

      We zullen zien Tino. Ik kan me overigens nauwelijks voorstellen, dat mensen in het westen in paniek raken door massale sterfte in ontwikkelingslanden.
      Dat is nog nooit gebeurd. Erg genoeg overigens.

    • Maarten Vasbinder zegt op

     Beste Tino.

     Misschien heb je over het hoofd gezien dat de wereldwijde voedselketen verbroken is. Transport ligt voor een groot deel stil.
     Daarvan zijn nu al de gevolgen te zien in Afrika, althans als ik de verhalen mag geloven van een bevriende diplomaat aldaar.
     Het westen zal zich nog wel even redden. Daar heb je gelijk in.
     Daar maak ik me ook niet zoveel zorgen over. Immers ruimte genoeg om miljoenen hongerenden op te vangen, vooral als we met biologische landbouw gaan beginnen en de boeren wegjagen.
     Hier iets daarover uit “onbetrouwbare” bron. https://www.worldbank.org/en/topic/agriculture/brief/food-security-and-covid-19
     Een uitgbreid programma van hulp, waarvan de ervaring leert, dat het grootste deel in de grottste zakken zal verdwijnen.
     Hier nog iets van oxfam. https://www.oxfam.org/en/world-brink-hunger-pandemic-coronavirus-threatens-push-millions-starvation

     De rest kun je zelf wel zoeken.
     Misschien zal het allemaal zo’n vaart niet lopen, maar gezien de planning, de wereldbevolking snel te reduceren, om een paradijs voor de “rijken” te creëren, zou het me niet verbazen als het wel zo’n vaart gaat lopen.
     Overigens zal ik nooit zeggen, dat jij iets niet mag zeggen. Het verbaast me, dat jij meent, dat wel te kunnen doen. Iets met ideologie en indoctrinatie? Ik dacht dat je daar al overheen gegroeid was.

     Ik wens je een voorspoedig en gezond 2021.

     groet,

     Je vriend Maarten

     • Maarten Vasbinder zegt op

      The Great Reset en building Back Better. Agenda 20-30-50 U kunt het zelf lezen en er het uwe van denken. Misschien zijn het wel filantropen, die het beste met ons voorhebben.

     • Erik zegt op

      Maarten, een paradijs voor de rijken kan alleen bestaan als er armen zijn die de vuile was doen, de vuilnis buiten dragen en stenen metselen voor het huis van de rijken, etc. Zonder armen vaart geen enkele samenleving wel.

      Kijk maar naar Thaise werknemers die bepaalde arbeid niet aannemen en er gastarbeiders uit buurlanden voor laten komen. En haalde Nederland ook niet gastarbeiders voor zwaar werk in de mijnen en de staalovens?

      Als er al een ‘planning’ is, jouw woord hierboven, dan is het die van moedertje natuur die af en toe een vilein virus laat ontsnappen uit plant of dier om wat opruiming te houden onder de veel te snel groeiende mensheid die meer eten nodig heeft dan er geproduceerd kan worden. Gelukkig sterven er dan ook ‘rijken’…

      Nee, ik geloof niet in een door mensen gefabriceerd complot.

     • Tino Kuis zegt op

      Dat staat in de voorspellende psychologische thriller ‘Koorts’ van Deon Meyer (2018). Daarin wordt 95% van de wereldbevolking welbewust uitgeroeid met een zelf ontwikkeld virusje.

   • Frank zegt op

    Beste Maarten,
    Kun jij aangeven waar ik wetenschappelijke informatie kan vinden waarin staat dat de geneesmiddelen HCQ en Ivermectine aantoonbaar werken tegen Covid?

    Mvrgr, Frank

    • Maarten Vasbinder zegt op

     Dag Frank,

     Hier een studie over HCQ: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7534595/
     Je kunt meer vinden op Pubmed. De vroegere studies zijn meestal negatief vanwege een verkeerde opzet.
     Een overzicht over Ivermectine vind je hier:
     https://covid19criticalcare.com/wp-content/uploads/2020/11/FLCCC-Ivermectin-in-the-prophylaxis-and-treatment-of-COVID-19.pdf
     Veelbelovend is de combinatie HCQ/Ivermectine
     Veel artikelen vind je op Google Scholar
     Nu nog ontkennen dat deze twee middelen werkzaam zijn, is op zijn minst heel dom. Dat geldt dus ook voor de meeste regeringen in de EU.

  • Tino Kuis zegt op

   Beste Johnny,

   Als iemand mij verteld dat het schattige nieuwe virusje niet erger is dan een ‘voorjaarsgriepje’ dan kan ik daar iets over zeggen.

   Hier gaat het over epidemiologie en virologie en ik zeg je dat de meeste artsen, inclusief ondergetekende, daar betrekkelijk weinig verstand van hebben. Ik laat het over aan echte deskundigen op dat gebied.

   • Maarten Vasbinder zegt op

    Tino,

    De echte deskundigen kun je vinden onder de immunologen. Daar heb ik onder onder andere veel mee te maken gehad met mijn prion-onderzoek. Terwijl virologen, waaronder Gajdusek, de hele prion-hypothese absurde onzin vonden, dachten immunologen dat het heel goed mogelijk was. Dat bleek later dan ook. Prusiner kreeg to grote woede van Gajdusek et al. een Nobelprijs

    Van virologen heb ik helaas geen hoge pet op en van epidemiologen ook niet sinds hun verkeerde voorspellingen ten aanzien van Covid. Als ik zou vertellen wat ik sommigen van hen heb meegemaakt, zullen je de haren ten berge rijzen.
    Het lijkt er erg op dat ze een prachtig verdienmodel hebben gevonden. Angst!

    Dat Covid geen voorjaarsgriepje is, ben ik helemaal met je eens, maar om het te vergelijken met Ebola, het werd aanvankelijk in de zelfde klasse geplaatst door de WHO, lijkt op op een bewuste poging tot misleiding, om die angst te veroorzaken

    • Johnny BG zegt op

     Ik vind het fijn dat de artsen hun mening hebben gegeven en het laat wel zien in wat voor wereld we leven.

    • Tino Kuis zegt op

     Beste Maarten,

     Je weet heel goed dat je voorspellingen van artsen, en dat geldt ook voor epidemiologen en virologen, altijd met een grote korrel zout moet nemen. Dat hoort bij het vak. Soms moet het om een beleid uit te stippelen maar zeg dan ‘zeer waarschijnlijk, waarschijnlijk, mogelijk, misschien’. En dan zitten we er nog vaak naast. Even als artsen onder elkaar: hoe vaak zat jij er naast? Biecht op. Ik hield de voorspelling meestal voor me maar zat er regelmatig naast, soms veel.

     Ik neem het die epidemiologen en virologen dus niet kwalijk. Ze hadden wel iets minder zeker van hun zaak moeten zijn, minder stellig. Het punt is dat politici en andere niet- medici zekerheid en stelligheid eisten. Daar zijn ze ingetrapt. Ze hadden voorzichtiger moeten zijn in hun voorspellingen.

     En, eh, Maarten, hoe vaak heb ik artsen niet tegen hun patiënten horen zeggen: ‘als u zich niet beter aan uw dieet houdt dan gaat uw gezondheid nog verder achteruit.’ De patiënt gaat met angst naar huis.

     Ik heb de laatste dagen nagedacht over het nut en gevaar van angst en paniek. Laat ik het voorzichtig zeggen. Paniek en angst zijn soms nuttig, vaak niet en soms heel schadelijk. Dat moet je dus uitzoeken. Angst voor hiv/aids? Soms heel nuttig voor een bepaald beleid.

     • Maarten Vasbinder zegt op

      Tino

      Biechten doe ik niet. Natuurlijk heb ik fouten gemaakt.
      Ik bedreig patiënten nooit en heb dat ook nooit gedaan. Artsen die dat doen, horen voor de tuchtraad te komen. Je moet er niet van uitgaan overigens, dat alle artsen hetzelfde zijn.
      Dat lijk je wel te doen en daarbij neem je jezelf als maatstaf.
      Virologen en epidemiologen doen vergaande beweringen vanuit een zeer beperkte kennis.
      Daardoor is dit maal de hele maatschappij ontwricht. Druk vanuit de politiek is vervelend. Natuurlijk kan het hun baantje kosten als ze die druk weerstaan. Dat kan een probleem zijn. Hypotheek, schoolgaande kinderen enz. lopen dan gevaar. Vandaar dat we zien dat juist gepensioneerde artsen en wetenschappers zich verzetten tegen de maatregelen. Die hebben niets meer te vrezen.

 2. chris zegt op

  Ik heb me laten vertellen (dus kan een gerucht zijn) dat binnen enkele weken Prayut komt met een Thaitalige cover van een bekende Frank Sinatra song: “Fly me to the moon”.

  https://www.bangkokpost.com/thailand/general/2041383/anek-sticks-to-plan-for-thailands-moonshot

  • Maarten Vasbinder zegt op

   Zoiets misschien?
   https://www.youtube.com/watch?v=sK0nYSz_Gus

 3. jani careni zegt op

  Het R-nummer is een manier om het coronavirus of het verspreidingsvermogen van een ziekte te beoordelen.

  R is het aantal mensen waaraan één besmette persoon gemiddeld een virus doorgeeft.

  Mazelen hebben een R-nummer van 15 in populaties zonder immuniteit.

  Dat betekent dat gemiddeld één persoon mazelen verspreidt naar vijftien anderen.

  Coronavirus – officieel bekend als Sars-CoV-2 zou een reproductiegetal van ongeveer 3 hebben als er geen actie werd ondernomen om verspreiding te stoppen,en ik ben geen dokter alleen een zeer oude wetenschapper,dus geen paniek zaaien.

  Paniek is een slecht raadgever.In Engelenad R nummer is tussen 1.1-1.2 in Thailand 0.5 dus niet te ver denken.

 4. haki zegt op

  Ondanks paar honderd besmettingen dreigt men al met totale lock down en weer wordt de maand maart genoemd, net als paar weken terug toen er “even” bericht (één keer op NPO1/WNL en volgens een blogger ook even gemeld op website Bangkok Post) was dat per 31 maart men het toerisme weer toelaat voor zover men een vaccinatie bewijs kan tonen. Toeval of niet? Thaise ambassade heeft desgevraagd, hierop nog niet geantwoord. Toch waag ik te hopen dat men komend toeristen seizoen de grenzen weer open wil hebben voor het toerisme (en andere Thailand liefhebbers).

  • Jan S zegt op

   In plaats van besmettingen gebruik ik liever het woord, positief getest.
   Dat zegt mij trouwens niet zoveel. Het aantal doden staat nog steeds op 60 en het aantal inwoners op
   70,000,000.

  • Ger-Korat zegt op

   Zolang de gehele Thaise bevolking niet is gevaccineerd kan een gevaccineerde uit het buitenland de Thais besmetten. Vaccinaties zeggen tot nu toe nog niets over de kans op een ander te besmetten, alleen de kans om er niet zelf ziek van te worden. Val dan de ambassade dan niet lastig met vragen hierover als de wetenschap het nog niet eens weet. Wel kun je bij jezelf te rade gaan dat pas als de gehele Thaise bevolking is gevaccineerd dat dan de meesten niet ziek van corona zullen worden. In Nederland willen velen zich niet laten vaccineren en dat zal in Thailand niet anders zijn. Men is traag met het opkopen van een vaccin (slechts voor 13 miljoen mensen, en voor de grote meerderheid heeft men nog niets. Vergeet dan ook 2021 en een vaccinatiebewijs uit Nederland/België heb je dan niets aan, naast het feit dat een vaccin pas rond de 90% werkt en dat betekent in een vol vliegtuig naar Thailand met 300 mensen heb je dan 30 mensen waarbij het vaccin niet werkt, het enige wat helpt zijn meerdere PCR-testen om corona buiten de Thaise deur te houden.
   Vergeet ook vaccins uit Rusland (slechts 20 getest gevallen) en China welke zijn testresultaten niet openbaar maakt en dus onbetrouwbaar is en daardoor diverse landen het Chinese vaccin niet gebruiken ondanks de levering. Wat China betreft las ik dat ze 100 miljoen dosis van Pfizer hebben besteld (voor hun elite ?) en dan weet je ook dat het Chinese coronavaccin onbetrouwbaar is. Komt nog een keer bij dan de wereldwijde produktiecapaciteit beperkt is en dat betekent voor Thailand dat men denk ik pas voor 2022 meer vaccins kan verkrijgen. Geheel 2021 is een verloren jaar voor het Thaise toerisme mag je dan wel van uitgaan met hetgeen ik hiervoor heb geschreven.

   • Eric zegt op

    “Geheel 2021 is een verloren jaar voor het Thaise toerisme mag je dan wel van uitgaan met hetgeen ik hiervoor heb geschreven”.

    Ik wil nooit teveel doemdenken maar ik ben het volledig met je eens.

    Mensen die in NL wonen mogen al blij zijn als het eind 2021 enigszins weer is zoals het hoort: het OUDE normaal dus. We zijn met 17.3 miljoen inwoners, zodra dat Oxford vaccin er is kan het snel(ler) gaan (ongeacht wat ik van de noodzaak van een vaccin vind voor de hele bevolking).

    Maar ik zie dit in Azie niet snel gebeuren: aankoop vaccins, logistiek, inenten.. Het meerendeel van 70.000.000 Thaii en (bijv.) 107.000.000 Filipinos inenten met een vaccin waar de hele wereld op aast? Qua productiecapaciteit kan dit niet eens. Nee, 2021 wordt voor het toerisme wederom een zeer zwaar jaar. Veel geld uitgeven aan ASQ-hotels, de quarantaine zelf, testen en de administratieve rompslomp om de beleidsbepalers vervolgens over “lockdowns” te horen spreken… zucht… Laten we eerlijk wezen: het laatste wat de toerist wil horen is het woord lockdown. Ik kan nu naar Thailand maar de onzekerheid weerhoud mij.

   • HarryN zegt op

    Nogmaals meerdere PCR testen gaat niets helpen. U zou daarvoor eens de colleges van Prof. Pierre Capel moeten opzoeken op het internet. een PCR test does not distinguish between viable virus and non-infectious RNA. (bron Engelse Nat. health service)
    Zoek ook eens Peter Borger op die heeft met een groot aantal wetenschappers ong. 10 fouten gevonden in de PCR test. en hebben een rapport geschreven en aan de European surveillance verzonden.
    Voor reaguurder Haki het volgende . De PCR test kan niets diagnosteren dus ook geen besmettingen. Praat dan over positieve test.
    In Thailand hebben we nu ong 1800 positieve gevallen dat is 0.0026 % van de bevolking er is nog geen enkel overlijden gemeld en de meeste zullen geen of milde klachten hebben. Verder zult u niets over deze huidige gevallen meer horen in de nieuws media simpelweg omdat het niet spectaculair genoeg is. Er valt niemand op straat neer!!!
    Dat is mijn mening.

 5. Yan zegt op

  Testen en lock-downs, allemaal goed en wel…maar hoever staat de Thaise regering met het organiseren van vaccinatie?

  • Tony Maassen zegt op

   Beste Yan, hopelijk gaat de Thaise Regering helemaal niets organiseren, wat betreft vaccinaties! Ben heel blij en verrast dat de zeer gewardeerde arts; de heer Maarten Vasbinder zijn mening hier ongecensureerd mag verkondigen!!!!……HCQ 200 mg – Azirtromycine 500 mg- Zink orataat 40 mg en evt. aangevuld met vitamine D. en C. , hiermee heeft huisarts dr. Rob Elens een tiental patienten in zijn praktijk in Meyel, binnen 4 a 5 dgn genezen van Covid 19 !!! Dat was al in mrt/ april!! Zeer spoedig nadat hij dat publiekelijk wou maken, werd hij subbiet gesommeerd er mee te stoppen door de Med. Inspectie ??!!!….Waren ze bang dat hij op een heel goedkope manier, de mensen van het killer-virus zou bevrijdden en dat dan het heel erg dure vaccine-gebeuren geen doorgang zou vinden?????……..zeer bedenkelijk wat mij betreft!!!! Iedereen een gelukkig en vooral gezond 2021 toegewenst!!…gr. Tony.

  • Eric zegt op

   Goede vraag waarvan het antwoord (mij) nog niet duidelijk is. Van de berichten die met name eind november in de media verschenen werd ik niet positief.

   ‘t Lijkt me dan ook naief om te denken dat 2021 heel anders zal worden dan 2020 was. Mondmaskers, social distancing, regionale “uitbraken”, lockdowns, massaal testen met hiervoor ongeschikte PCR-testen, paniekzaaien, vingerwijzen, xenofobie? Feit is dat men slechts een relatief klein deel van de bevolking in 2021 zal kunnen inenten.. deze ellende gaat de komende paar jaar dus nog wel even door.

   De angst onder de bevolking zit er goed in, mede dankzij dit soort beelden (Chinees in Wuhan valt spontaan “uit”).. filmpje start op het juiste moment:

   https://www.youtube.com/watch?v=iiSMu3Z-2tI&t=3m13s&ab_channel=SteveBannon%27sWarRoom-COAR

   Ik ben de laatste die paniek zal zaaien wat betreft dit virus, een virus dat absoluut niet het “killervirus” blijkt te zijn dat de WHO ons heeft willen doen geloven (met welke intenties dat laat ik in het midden). De maatregelen, de duur van de maatregelen en de staat van de wereld NA deze “pandemie” baren me wel zorgen. Ik hoop oprecht dat ik te somber ben.

 6. MikeH zegt op

  Het lijkt mij dat er het een en ander door elkaar gehaald wordt.
  Dat diverse regeringen, waaronder zeker ook de Thaise, de situatie misbruiken voor hun eigen doeleinden is natuurlijk duidelijk.
  “Never let a good crisis go to waste.” Dat zegt op zich niet over de ernst van het virus zelf.

  Slechte wetenschappers gebruiken statistiek op dezelfde manier als een dronkenlap een lantaarnpaal gebruikt. Namelijk te ondersteuning en niet ter verlichting. Confirmation bias is ook al niets nieuws. En ook dat zegt niets over de ernst van het virus.

  Ook ik ben lang geleden als wetenschapper, maar niet als arts opgeleid en heb dus weinig te melden over de puur medische aspecten. Wel zie ik dat er appels en peren bij elkaar worden opgeteld en de som vervolgens gedeeld wordt door bananen met als uitkomst komkommers. Niet te volgen dus.
  Verder is de aanname dat er als een dolle wordt gemanipuleerd en zaken in scene worden gezet nogal extreem.
  Het kans op succes van welke samenzwering dan ook is omgekeerd evenredig aan het aantal mensen dat ervan af weet. Een samenzwering waarbij honderden regeringsleiders, duizenden politici en tienduizenden artsen en wetenschappers zijn betrokken zal dus weinig kans van slagen hebben.

 7. Al zegt op

  HP/De Tijd – Veel mensen die mondkapjes dragen, ervaren een negatief effect op de gezondheid:

  https://www.hpdetijd.nl/2020-06-19/veel-mensen-die-mondkapjes-dragen-ervaren-een-negatief-effect-op-de-gezondheid/

  • carlo zegt op

   Volgens mij zijn die mondkapjes puur symbolisch. En dan denk ik aan het beeld van gemuilbande kudde. Die mondkapjes concentreren en absorberen het virus van de omgeving in het doek. Moest je weten hoeveel reeds gebruikte mondkapjes per accident op iemand anders mond terecht komen…
   En ook ik krijg indruk dat er enorm overdreven wordt; een gouden thema voor de pers om de mensen te blijven ‘informeren’. Een nabije kennis (68 jaar) heeft volgens zijn longfoto’s corona gehad zonder dat hij van iets afwist.

 8. Hans Pronk zegt op

  Op onze plaatselijke markt was het dragen van mondkapjes uit de mode geraakt maar vorige week zag ik weer wat mensen met die kapjes en vanochtend had meer dan 95% zo’n kapje op (ik ook trouwens). Met één bekende besmetting in heel de provincie Ubon lijkt dat wat overdreven omdat het overdag (zon!) en in de buitenlucht gebeurt alhoewel het wel druk was en de anderhalve meter-regel natuurlijk niet nageleefd werd. Zelf acht ik de kans op zo’n markt verwaarloosbaar en dat het op die vis-/garnalenmarkt fout ging zal wel komen door de slechte huisvesting van de immigranten. Hier op het platteland heb ik de afgelopen 40 jaar trouwens nog nooit iemand zijn neus zien snuiten. Virussen lijken hier vrijwel kansloos.

 9. Jozef zegt op

  Haki,

  Ik hoop dat deze informatie binnenkort bevestigt wordt, zodat we tenminste een perspectief hebben en kunnen aftellen om weer naar ons geliefd paradijs te kunnen en onze partners weer in de armen kunnen sluiten zonder de 15 daagse quarantine en zonder al de rompslomp die er momenteel bijhoort.
  Weer met bang hartje afwachten.
  Groet

 10. Jacqueline zegt op

  Ik sta verbaasd over het fijt dat er zoveel mensen met kennis in de economie , virussen, en pandamieen op Thailand blog op elkaar reageren en zijn / haar menig schrijft. Dat iemand de moeite neemt om heel internet af te struinen om maar veel andere meningen op te zoeken . Waarom kan het grootste deel van de mensen die er daadwerkelijk verstand van denken te hebben , ongelijk hebben tegen een klein deel anders denkende die ook weer denken dat zij gelijk hebben ?
  IK, ben maar een gewone huisvrouw , en MIJN mening is dat als je nu in Nederland op een operatie wacht die uitgesteld kan worden volgens de dokters , maar die voor de persoon zelf heel belangrijk is , ook uitgesteld word , dat er nu alweer coronapatienten naar andere ziekenhuizen worden verplaatst omdat hun eigen ziekenhuis en i.c bedden vol liggen .dat ik persoonlijk meerdere mensen ken die gezond waren en aan corona gestorven zijn , en dat ,nadat ze eerst een goede verzorging op de i.c hadden gekregen , de mensen maanden moeten revalideren om weer een beetje normaal leven te kunnen hebben . Mijn conclusie is , dat ik terrecht bang ben om covid 19 te krijgen .
  Vervolgens kan ik me niet indenken , dat de Russen met Americanen, de noord met de zuid Koreanen , de joden met islamisten , alle andere landen zonder of met een groot of klein conflict samen zijn gekomen om een complot te bedenken om hun eigen inwoners ” bang ” te maken of zoals sommige verzinnen de bevolking uit te dunnen , de economie te schade en uit de staatskassen geld aan de gedupeerde uit te keren . ( wel of niet genoeg , teveel of te weinig )
  Ik denk ook dat een viroloog een heel goed salaris heeft en dat alle mensen die met het ontwikkelen van een vaccinatie te maken hebben ook een behoorlijk loon ontvangen , dat de laboratoria ook een smak geld kosten in de bouw en onderhoud en dan zijn er ook nog meerdere andere kosten , dus is het volgens mij normaal dat die kosten in de vaccinprijs doorberekend worden en het bedrijf ook een behoorlijke winst maakt .
  Ik leef in Nederland , het land waarvan de regering dacht dat we elkaar zouden beschermen zodat er geen verplichte lockdown zou hoeven komen , door afstand te houden en niet met grote groepen samen te komen , NIET DUS , bijna iedereen lap hier de regels aan zijn laars en dat is de reden dat eerst de horica dicht moest , en toen dat niet voldoende werkte er een lockdown kwam . Bij b.v ikea , de Efteling en doe het zelf zaken stonden mensen te dringen om naar binnen te kunnen .
  Bij drukte ga terug , bij verschijnselen blijf thuis , ga in quarantaine bij terugkeer uit het buitenland , enzf.BIJNA niemand die terug gaat als men eenmaal in de rij staat , ik heb maar een koudje gevat daar hoef ik niet voor thuis te blijven , mijn vakantie duurde 1 week , ga echt niet 10 dagen binnen zitten ik ben voorzichtig geweest . Zo gaat het hier ,de uitzondering daar gelaten , in Nederland .

  Jacqueline 66 jaar diabeet , heb nog nooit zwaarder gewogen dan 55 kg . Ik heb o.a sacoidose vast op de longen met dagelijks onderhoud dosis prednison .rook niet maar lust wel een drankje op zijn tijd en hoop nog vele jaren terug in Thailand te mogen komen om er zoals de laatste 12 jaar , 3 maanden te overwinteren .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website