Youkonton / Shutterstock.com

Zoals verwacht verdwijnt de avondklok in Thailand. Met ingang van maandag mag iedereen zich s’nachts weer op straat begeven. Dat is vooral praktisch voor werknemers die nachtdiensten moeten draaien en marktkooplui.

Volgens de Thaise regering blijft de noodtoestand voorlopig van kracht net zoals het verbod op reizigers vanuit het buitenland, zowel over land, zee en door de lucht, omdat alle nieuwe Covid-19 patiënten uit het buitenland komen. Thailand streeft naar nul besmettingen in tegenstelling tot de meeste Europese landen die een gecontroleerde rondgang van het virus acceptabel vinden.

Gisteren is ook bekend gemaakt dat op binnenlandse vluchten in Thailand alle stoelen bezet mogen zijn. Dus de 1,5 meter regel gaat niet op voor vliegtuigen. CCSA-woordvoerder dokter Taweesilp, ziet geen probleem omdat vliegtuigen een goed ventilatiesysteem hebben en de vluchten kort zijn, ongeveer een uur. Volgens de arts moet iemand tenminste twee uur blootgesteld moet worden aan het coronavirus om besmet te kunnen worden (redactie: geen idee waar hij dat op baseert). Toch moeten alle passagiers verplicht een mondkapje dragen.

Toerisme opstarten: straks alleen toeristen uit veilige landen welkom

Minister Anutin van Volksgezondheid heeft gisteren tijdens de vergadering van de CCSA zijn idee uitgelegd hoe het toerisme kan worden opgestart. Zo wil hij afspraken met landen die het coronavirus net zo hebben aangepakt als in Thailand. Zodat Thai naar die landen kunnen reizen en bezoekers uit die landen naar Thailand. Elk land neemt dan maatregelen om vertrekkende bezoekers te controleren op het virus. Bij aankomst van buitenlanders in Thailand worden ze opnieuw gecontroleerd, ze moeten beschikken over een ziektekostenverzekering of medische reisverzekering, maar men hoeft dan niet in quarantaine.

Landen die erin geslaagd zijn de verspreiding van het virus te bedwingen, komen als eerste in aanmerking om de vluchten op te starten. De minister noemde als voorbeeld Australië, Nieuw-Zeeland, Cambodja, China, Hong Kong, Macau, Japan, Laos, Myanmar, Zuid-Korea, Vietnam en enkele landen in het Midden-Oosten.

Daarnaast wil Thailand inzetten op specifieke soorten toeristen, bijvoorbeeld toeristen die speciaal komen voor de golfsport. Die komen naar specifieke plaatsen met een golfbaan en verlaten Thailand weer vrij snel nadat ze gespeeld hebben. Deze toeristen kunnen goed gevolgd worden met een app.

Al eerder is bekend gemaakt dat zakenreizigers uit het buitenland (die uitgenodigd zijn door een Thais bedrijf) en personen die een afspraak hebben in een Thaise privé-kliniek, vanaf juli weer welkom zijn in Thailand.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

28 reacties op “Thaise regering: ‘Avondklok verdwijnt, noodtoestand blijft en toeristen nog steeds niet welkom’”

 1. Rob V. zegt op

  Afspraken met landen die het net zo hetzelfde hebben aangepakt? Gaat nog rustig worden/blijven dan want hoeveel landen hebben een avondklok, noodtoestand en verkoop van alcohol verbod opgelegd? Thailand is een uniek land.

  • Chris zegt op

   Alleen Zuid-afrika denk ik. Wordt nog leuk met zoveel zwarte toeristen. Black tourists matter.

  • Ger-Korat zegt op

   Even los van de avondklok en alcoholverbod heeft Thailand toch dezelfde maatregelen genomen als de Europese landen. Dat betekent dat dat er straks heen en weer gereisd kan worden. Als je kijkt naar Frankrijk of Spanje en België zijn deze landen zelfs een stuk strenger geweest vanwege het verplicht binnenblijven en restricties voor het buitenshuis begeven en boetes bij overtredingen, zover is Thailand niet eens gegaan. Omdat Thailand op 1 lijn zit verwacht ik dat een openstelling van wederzijdse grenzen, alleen het tijdstip kan nog wel even duren maar daarom dit bericht voor mij wel positief en de opmerking van de minister is dan een bericht welke alle kanten uitgelegd kan worden want ook in Nederland hebben wij het virus “bedwongen” want daarvoor kun je naar de cijfers en grafieken kijken welke dat laten zien.

   Dat Thailand op specifiek soort toeristen wil inzetten is wel wazig, hoe krijgen ze dan een rendabele vlucht richting Thailand. Evenzogoed zijn er de meeste genoemde landen nog steeds besmettingen zoals in Zuid-Korea (2e golf) of China ( nu weer in Beijing en ook in Wuhan en elders zal er ook wel zijn maar mag moet worden gepubliceerd). Japan test weinig en heeft tientallen miljoenen ouderen(kwetsbaar) en maar afwachten hoe zich dat in echte cijfers ontwikkelt want ja als je net als in Thailand niet test “dan is het er niet”.

 2. Hammus zegt op

  Stel je bent een Australiër en je moet je in Thailand bewegen onder geleide van een app. Je bent net een postpakketje die te volgen is via track&trace. Mij niet gezien. Ik blijf nog gewoon thuis. Ik ga ook niet naar Cambodja, niet naar Vietnam, en al helemaal niet naar de Filipijnen. Corona maakt van 2020 een verloren jaar. Niet alleen voor Thailand. Het is niet anders.

  • Chris zegt op

   Zijn vrouw kan hem ook volgen……lol

 3. Caspar zegt op

  Landen als China die het virus hebben bedongen????

  China blijft worstelen met het virus. Een hoge medische adviseur in China zegt tegen CNN dat het een ‘grote uitdaging’ is om een tweede golf aan besmettingen te voorkomen. “De meeste Chinezen zijn nog vatbaar voor Covid-19, omdat er weinig immuniteit is”, aldus Zhong Nanshan. “Het is momenteel niet beter dan in andere landen.” Bron RTL Nieuws !!

  • Yan zegt op

   Inderdaad, er is een opnieuw een felle opflakkering vastgesteld van Covid 19 in Peking waar 11 deelgemeenten weer in volledige lockdown gaan….(Bron: artikel in HLN vandaag). Ben benieuwd of de verantwoordelijke minister in Thailand nog steeds met open armen staat te zwaaien naar toeristen uit China.

  • Annie zegt op

   En vandaag op het nieuws dat er weer een nieuwe brandhaard in China is opgedoken!

 4. chris zegt op

  Volgens mij zijn er geen landen op de wereld zonder Covid-19. En die komen er ook niet. Want in elk land zijn er mensen besmet die het virus bij zich dragen maar daar niet ziek van zijn en het zeer waarschijnlijk ook niet weten. Zelfs met een vaccin, dat niet iedereen zal nemen (zeker als de prijs hoog is en je het zelf moet betalen) gaat het virus niet de wereld uit.
  De beslissingen van regeringen tot het virus onder controle is, weg is of beheersbaar is dus volstrekt onzinnig. Open de wereld en vergeet al die onzin.

  • Johnny BG zegt op

   Beheersbaar houden van wat dan ook is geen onzin want wat het ook is het gaat over geld wat opgebracht moet worden door de samenleving.
   Het is niet voor niets dat men graag voor een lager loon in overheidsdienst wilt werken want dan wordt het risico op problemen bijna nul en mensen werkzaam in zulke sectoren praten soms wel heel makkelijk.
   De andere partij die opdraait voor dat geneuzel zal er uiteraard alles aan doen om dit te voorkomen en is het nu mooi de tijd om veel kosten te maken en op die manier wordt de economie weer vooruit geholpen.
   De verguisde mensen met geld zorgen weer voor vooruitgang maar dat wordt snel vergeten door een bepaalde groep.

 5. wibar zegt op

  Ach het zoveelste staaltje volk beduvelen. Stand van zaken vandaag: China + 11 nieuwe besmettingen, S.Korea : +48.
  Ik vraag me echt af of dit soort politici nu werkelijk bij houdt wat er elders gebeurd voordat hij de info deelt van veilige landen. Enfin ze zoeken het maar uit. Mij zien ze er voorlopig niet.

  • wibar zegt op

   Oops link naar info vergeten hierbij dus alsnog : https://www.worldometers.info/coronavirus/

 6. Willem zegt op

  Te bizar voor woorden om wel Chinese toeristen binnen te laten.
  Busje,bootje en eilandje en ,buiten hun pakketreis, geen geld uitgeven.
  Mooi land en fijne bevolking maar ik kijk nu ff verder naar een ander land.

 7. Jef zegt op

  Oei, moeten we dan allemaal golfclubs kopen. ???

 8. Dvid H zegt op

  Juist vandaag op algemeen nieuws is gemeld dat er terug in China een uitbraak van virus is , weliswaar beperkt , een 50 tal , maar alles begint blijkbaar wederom opnieuw …..ditmaal in Bejing

  https://www.bbc.com/news/live/world-53033071

 9. Marijke. zegt op

  Lekker de chinezen weer binnenhalen.Nu er weer veel plaatsen afgesloten zijn in china.Er is weer een grote uitbraak.Het zou weer op een grote markt verspreid zijn.Maar goed de europianen mogen niet wat die brengen juist het virus mee toch.Ongelooflijk.

 10. Petervz zegt op

  Thailand gooit zijn eigen ruiten in. Thailand weet niet hoe dom ze bezig zijn. De Chinezen geven geen cent uit. Het land gaat kapot al ik niet meer mag komen.

  Allemaal losse kreten waar niemand wat aan heeft en de Thaise regering geen boodschap aan heeft.

  Hoe denkt de Thaise overheid?
  Thailand is erg trots op het feit dat er al 19 dagen lang geen lokale besmettingen meer zijn geconstateerd. Thailand wil dat graag zo houden. Thailand weet dat de dagelijkse besmettingen allemaal Thais zijn die de afgelopen weken zijn gerepatrieerd en in 14 dagen quarantaine zijn gezet.
  Thailand is nu bezig met het afsluiten van MOU’s met een aantal landen in de regio. Met de MOU moeten de partijen afspreken dat reizigers Covid vrij zijn. Thailand wil daarmee voorkomen dat er reizigers uit andere landen binnenkomen die onwetend besmet zijn.
  Maakt Thailand zich zorgen om de toeristen industrie en de enorme werkloosheid die daarmee gepaard gaat?
  Nou niet echt, op een paar top hotels & ziekenhuizen van belangrijke Thaise ondernemers na.
  Thailand meent dat de meeste werklozen die nu geen geld hebben voorheen ook nauwelijks consument waren. En Thailand ziet daar niet echt een probleem.
  Thailand ziet wel een probleem als deze groep en-masse gaat protesteren, en dus blijft de nood verordening gehandhaafd.

  NB: Thailand = Diegene die het nu voor het zeggen hebben.

  • chris zegt op

   Wat de overheid niet vertelt dat het zo geringe aantal besmettingen vooral te danken is aan:
   1. de hoge mate van ventilatie in huizen en openbaar vervoer, ergo te danken aan de armoede en soms slechte voorzieningen;
   2. de duizenden gezondheidsvrijwilligers die mensen met klachten begeleiden en ook preventieve adviezen geven;
   3. het robuust ziektekostenverzekeringssysteem waardoor Thais niet zo bang zijn om naar een dokter te gaan omdat de kosten zo hoog uitvallen. De 35 Baht regeling is afkomstig van de regering Thaksin en het zou natuurlijk van te gekke zijn dat de regering Prayut hem daarvoor bedankt. Het zou van politieke kwaliteit getuigen dat hij dat wel zou doen. Nu doen we het voorkomen alsof al die stringente maatregelen (van social distancing tot alcohol drogglegging) zo geholpen hebben. Niet dus.

   Ook is sprake van korte termijn denken en gebrek aan kennis. Je kunt natuurlijk wel denken dat al die arme werknemers/sloebers geen consumenten zijn maar de belangrijkste bron van belastinginkomsten is toch de BTW, niet de inkomstenbelasting. En 20 tot 30 miljoen Thais moeten toch elke dag eten en drinken en betalen ook hun huur en de elektra. De grote sommen geld die men heeft geleend nu is een nagel aan de doodskist van de Thaise economie.
   Met de genomen en nog steeds geldende maatregelen maakt men het land rijp voor een economische ‘overname’ door China. De eerste steunmaatregelen voor Thailand zijn in Bejing al afgekondigd. Dat dat niet veel goeds gaat betekenen voor een meer democratische ontwikkeling zie je in HongKong.
   Mar als de Thais hun natje en droogje hebben en wellicht zelfs in de toekomst legaal mogen gokken, dan hoor je ze niet, ben ik bang.

   • Tino Kuis zegt op

    Citaat:
    ‘Mar als de Thais hun natje en droogje hebben en wellicht zelfs in de toekomst legaal mogen gokken, dan hoor je ze niet, ben ik bang.’

    Is het elders dan anders. chris? Is het typisch Thais? Sinds 1900 hebben de Siamezen en de Thais uitbundig geprotesteerd, gedemonstreerd, relletjes en opstanden uitgelokt, en opruiende geschriften gepubliceerd. Misschien wel meer dan in het land van mist en mest. Afgelopen januari nog waren er veel bijeenkomsten van studenten, die protesteerden tegen IO, weet je nog? Nu is het wat rustiger. En natuurlijk staan politie en soldaten klaar om iedere dwarsdenker in Thailand of elders op te pakken. Ga eens de Thais-talige media op, chris, wat je daar niet allemaal hoort en leest….

    • chris zegt op

     beste Tino,
     Er is veel zin maar nog meer onzin te lezen op het internet. Laatst nog over die ene meneer die verantwoordelijk zou zijn voor de verdwijing van Wanchalearm.
     Ik snap heel goed dat Thais boos zijn maar als je twee of drie keer hetzelfde doet, moet je geen andere resultaten verwachten dan de eerste keer. Dan moet je iets anmders bedenken. En dan kan men niet omdat er een mener in Dubai of Montenegro zit die alle beter weet en die alles betaalt dus daar luister je dan naar in plaats van zelf na te denken. Deze persoonsverheerlijking komt in alle geledingen voor en belet kritsch denken.
     Heb het weekend besteed aan het lezen en horen van alle berichten op FB page van The ISAAN Record over het legeroptreden van 10 jaar geleden en het viel mij op hoe gering de zelfkritiek is en hoe de anderen het altijd gedaan hebben.

     • Tino Kuis zegt op

      Je hebt gelijk, chris! Thailandblog zit ook op het Internet. Thais reageren hun frustraties af op het Internet omdat ze hopen dat ze daar anoniem blijven. Anders verdwijnen ze…ja toch?
      Grappig dat de drie personen die je noemt allemaal in het buitenland wonen (woonden). Eentje in Cambodja, een ander in Dubai en iemand in Beieren. O ja, en ene Tino woont nu in Warnsveld.

      • chris zegt op

       Niet op het internet (ook niet om je frustraties af te reageren) waarborgt de hoogste anonimiteit. En dat afreageren lucht op, maar helpt niet; je moet het omzetten in positieve energie die verandering teweeg brengt.
       En ik weet waarover ik praat.

   • Petervz zegt op

    Verplaats je in de gedachten wereld van de huidige machtshebbers.
    De lage inkomsten groep is natuurlijk ook een consument. Alleen met zeg max 10,000.- per maand is dat consumeren beperkt en het consumeren van producten met btw nog minder. De bijdrage van deze groep is “goedkope arbeidskracht”, niet die van consument van feite alle Bedrijfstakken van de rijksten in dit land op eerste levensmiddelen na. De CPF & CPAll takken van de CP groep vaart wel bij deze crisis met riante omzetverhogingen. CPN (Central Groep) zit op miljarden toen ze misgrepen bij de Tesco overname. Deze bedrijven zijn zeer actief op zoek naar koopjes (overname failliete hotels en ander real estate).

    • chris zegt op

     beste Petervz,
     Een groot deel van deze lage inkomstengroep heeft een brommer en een deel zelfs een auto. En aangezien die nog steeds moeten worden afbetaald, naast de verzekering en ook de benzine gaat het om substantiele bedragen in de BTW. Daar durf ik wel om te wedden. En dan praat ik nog maar niet over de alcohol. Het gaat hier wel over circa 25 miljoen Thais.

  • Ger-Korat zegt op

   Maakt Thailand zich zorgen om de toeristen industrie en de enorme werkloosheid die daarmee gepaard gaat? Ik denk het juist wel, en niet alleen in het toerisme maar ook in andere bedrijfstakken in Thailand. Neem de belangrijke autoindustrie welke fors krimpt ( 50%) want de binnenlandse vraag valt weg alsmede de exportvraag. Neem de droogte welke er nu weer heerst welke slechts is voor de landbouwopbrengsten (opbrengst min 5% in het 2e kwartaal 2020 en de grote impact komt pas in de 2e helft van het jaar en 6 miljoen boeren getroffen). Neem het vakantie-eiland Phuket of Samui welke voor hun groot deel afhankelijk zijn van het toerisme. Wat je noemt een paar tophotels is verkeerd, je moet het hebben over de 34.000 hotels welke afhankelijk zijn van het toerisme en dat is niet het binnenlands toerisme. Want met een beroepsbevolking van 38 miljoen waarvan 14 miljoen geen inkomsten meer hebben want nu werkloos is er bij vele Thais de lust en mogelijkheid ontgaan om er op uit te gaan en als men al gaat zal je ze echt niet aantreffen in verlaten hotels maar zoals voorheen in gehuurde huizen of kleine resorts. Ik weet niet of iemand een sfeerverslag van Siam Paragorn of Icon Siam of Central Wold kan geven welke voorheen vele buitenlandse individuele toeristen verwelkomde, en nee groepstoers trof je daar niet aan.
   Ik denk dat men de werkelijkheid nog niet weet, pas als de cijfers over het 2de kwartaal binnenkomen ziet Thailand pas wat er zich echt afspeelt, in het 1e kwartaal had men slechts de maand maart welke slecht was en viel het 1e kwartaal nog wel mee. Pas als het 2 kwartaal bekend is met 3 volle maanden effect van het corona dan zal meer duidelijk worden, en misschien dat men dan gaat denken om het toerisme weer op te starten, in het 3 kwartaal dan.

   zie de links:
   https://www.thaienquirer.com/12888/thailands-car-production-could-be-halved-in-2020/
   https://www.thaienquirer.com/13130/thailands-gdp-contracted-by-1-8-per-cent-in-the-first-quarter-and-will-go-into-a-recession-of-at-least-5-per-cent-in-2020-nesdc-said/
   https://economics.rabobank.com/publications/2020/may/impact-covid-19-asean-recessions-and-weak-recovery/
   http://www.xinhuanet.com/english/2020-05/29/c_139096693.htm

   • Petervz zegt op

    Ik geef niet mijn persoonlijke mening maar hoe de huidige Thaise machthebbers denken. En in hun ogen zijn de meeste van de 38000 hotels niet echt belangrijk. Men wil alles bewerkstelligen om het virus buiten te houden.
    De industrie wordt in de hele wereld getroffen. Daar kunnen de huidige machthebber weinig aan veranderen. Toeristen kopen geen autos in Thailand.
    Laat je eigen visie los en probeer jezelf te plaatsen in de visie van de Thaise machtshebbers.

    • Ger-Korat zegt op

     Het is niet mijn eigen visie maar de werkelijkheid van elke dag welke ik beschrijf en dagelijks in het nieuws staat (ik lees nogal veel), daar baseer ik mij op vandaar een paar links ter info maar kan je ook 100 geven ter info en alles uitgebreid toelichten maar daar is dit blog niet voor.
     Wat jij zegt over de ´Thaise machthebbers vind ik jou mening en je schrijft alsof je weet wat ze denken, beetje raar zonder onderbouwing, verificatie of toelichting hoe je daar bij komt. Men is voorlopig nog onwetendheid wat vele zaken aangaat want er zijn nog geen actuele cijfers beschikbaar en dan kun je er ook geen beleid op bouwen.
     En over de belangrijke autoindustrie: dat betreft niet de toeristen maar betreft de binnenlandse vraag van de Thai welke auto’s aanschaffen welke halveert alsmede de export welke ook 50% terugvalt. Ik lees over de economie en alles wat daar mij samenhangt en omdat ik in Thailand woon heeft ook dit mijn belangstelling.

 11. TH.NL zegt op

  Een nogal walgelijke maatregelen van Prayut en zijn regering en voor mijn gevoel ook nog enigszins voorspelbaar.
  Een noodtoestand afkondigen in een tijd dat er in Thailand op coronagebied nagenoeg niets aan de hand is bewijst natuurlijk alleen maar dat men de Thaise bevolking onder de de duim wil houden en elke vorm protest uit elkaar wil slaan.
  Landen die men weer toe wil laten slaat ook nergens op maar met name de zogenaamde soort toeristen. Een pure vorm van discriminatie!
  Heel triest voor Thailand en dan met name de grootste groep van zijn bevolking.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website