(Giovanni Cancemi / Shutterstock.com)

Thaise particuliere ziekenhuizen mogen tien miljoen extra doses Covid-19 vaccin kopen, boven het aantal wat de regering inkoopt. Zo helpen de klinieken mee om groepsimmuniteit te bereiken, nu het aantal infecties omhoog gaat. CCSA-woordvoerder Taweesilp zegt dat premier Prayut dit besluit heeft goedgekeurd.

Het besluit volgt op de kritiek dat de regering het monopolie heeft op de import van vaccins en zo voorkomt dat particuliere bedrijven vaccins kunnen kopen en verkopen. De tien miljoen doses zijn voldoende voor de vaccinatie van vijf miljoen personen. De regering koopt 70 miljoen doses, voldoende om 35 miljoen personen te vaccineren. Om groepsimmuniteit te realiseren dienen minstens veertig miljoen mensen gevaccineerd te worden.

Vertegenwoordigers van particuliere ziekenhuizen en de Private Hospital Assocation, hebben bevestigd dat ze in staat zijn die tien miljoen doses te kopen. De vergadering onder leiding van de premier werd verder bijgewoond door topambtenaren van het ministerie van Volksgezondheid, en vertegenwoordigers van de FDA, GPO en het National Vaccine Institute.

Prayut heeft CCSA adviseur Piyasakol benoemd tot hoofd van een commissie voor de aanschaf van vaccins voor prive-ziekenhuizen. De privé-klinieken gaan andere vaccins inkopen dan de regering. Zo ontstaat er meer keuze voor patiënten en wellicht is dit gunstig om zo de verspreiding van het virus tegen tegaan.

De premier heeft ook toegestemd dat de particuliere ziekenhuizen een groter deel krijgen van het al door het ministerie van Volksgezondheid aangeschafte vaccins, omdat de vraag toeneemt door het stijgend aantal patiënten dat in particuliere ziekenhuizen wordt behandeld.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


Rating: 3.80/5. From 5 votes.
Please wait...

51 reacties op “Thaise privé-klinieken mogen 10 miljoen doses Covid vaccin kopen van verschillende farmaceuten”

 1. Berrie zegt op

  Een prima initiatief, dat eigenlijk navolg verdient in alle landen in en rondom BE. Vanmorgen had mijn vrouw nog een Line-gesprek met een vriendin die pujijbaan is in Korat. Deze had foto’s gestuurd van haar vaccinatie, samen met andere (semi-)gemeentelijke collegae. Zelf had ik afgelopen week mijn huisarts gebeld om (eerder) te worden opgeroepen als iemand no show geeft die zijn/haar afspraak voor een AZ-prik laat schieten. Mijn vrouw moet nog langer wachten want te jong. Ben benieuwd hoe het loopt.

  • Cornelis zegt op

   Of dit navolging verdient in alle landen in (welke zijn dat?) en rondom België.is maar zeer de vraag. Het vloeit vooral voort uit het in gebreke blijven van de Thaise overheid. Dat men met de weinige vaccins waarover men beschikt kennelijk gemeente-ambtenaren met prioriteit prikt, lijkt me trouwens ook niet iets dat navolging verdient.

   • Berrie zegt op

    En de Westerse overheden blijven soms niet in gebreke? In alle landen van het westelijk halfrond op het VK na lopen de vaccinatie-programma’s nog stroever dan een geoliede machine waar zand in is gegooid? Dat in Thailand de gemeentelijke overheid ervoor kiest haar ambtenaren te prikken is hun keus, evenzo dat de landelijke overheid bepaalt dat aldaar wonende Farang hun vaccin aan kunnen schaffen in een privé-kliniek. Gaan er veel profijt van trekken. Klopt ook niet, zeker? Alhier is het de keus is te stoppen met AZ om daarmee bepaalde kwetsbare groepen ondanks belofte te duperen? Ook lekker. Langer wachten op een vaccin is gevaarlijker dan ingeënt zijn.

    • Louis1958 zegt op

     Wat een kortzichtige redenering. Al de vaccins die verdeeld worden onder de de corrupte ambtenaren zijn vaccins die niet ter beschikking komen van de arme bevolking.

     Wat voor voorrecht heeft een ambtenaar t.o.v. iemand anders? Zijn dit kwetsbare personen? Laat me niet lachen. Al degenen die een postje verkregen hebben bij de Thaise overheid hebben hun job afgekocht (dit is hier uitgebreid aan bod gekomen in een eerder topic). Nu gaan ze nogmaals langs de ‘gratis kassa’ passeren omdat dit hen zogezegd goed uitkomt. Schandalig noem ik dat.

     Wij, Farangs zullen, als we van dit voorrecht willen genieten, dubbel en dik betalen voor ons vaccin in de privé hospitalen. Wel, dit doet me nogmaals besluiten om mijn vaccin te weigeren. Laat de groepsimmuniteit maar komen, daar zal ik wel gratis van profiteren.

     • ron zegt op

      Altijd grappig om dit in perspectief te plaatsen :Wanneer je auto kapot is aarzel je niet en betaal je meteen maar voor je gezondheid ga je ineens bedenken dat het geld kost …

 2. Co zegt op

  Prive clinics die vaccins mogen inkopen en die duur willen verkopen aan de farang nou daar pas ik voor, ik wacht wel op de groepsimmuniteit.

 3. Hans van. mourik zegt op

  Hier wordt ik blij van.
  Staat sinds 01- 03 in het Changmai Ram Hospitaal genoteerd voor de Pheizer of Modena.
  Ze verwachten het in Juni.
  Kosten ? zelf betalen.
  Hans van mourik

  • KhunTak zegt op

   Dat zelf betalen kan kloppen, mar er zijn verzekeraars die het vergoeden.
   Zelf heb ik in december 2020 van mijn verzekeraar een bericht gehad dat zij het vaccin volledig vergoeden.
   Ik ben alleen inpatient vezekert. Dus is het de moeite waard om nog eens navraag te doen??!

   • Peter zegt op

    Khun Tak, welke verzekeraar heeft u die het vacin vergoed . Ik ben ook outpatient verzekerd bij Cigma….. maar na informatie bij AA brooker kreeg ik te horen dat het vacin niet betaald zal worden.

    • KhunTak zegt op

     Hallo Peter,
     ze heten nu Passportcard int. health insurance.
     Werken samen met Allianz.
     Daarvoor heten ze David Shield.
     Ik kreeg van Passportcard int.health insurance een bericht dat men het vaccin vergoed.
     Ik heb deze verzekering een aantal jaren geleden afgesloten bij AA insurance.

 4. wim zegt op

  Prima initiatief. Zou in NL ook zo geregeld moeten worden. Ik betaal graag een paart tientjes om daarmee niet langer op Hugo en Jaap’s (media)circus te hoeven wachten. De traagheid van het NL geprik is een beschamende vertoning.
  Hetzelfde hier in TH; ben best bereid er voor te betalen, mits redelijk.
  Met name ook het aanbieden van keuze is plezierig.

 5. De+laender zegt op

  Wat zal de prijs zijn in een privé hospitaal

  • PEER zegt op

   Beste De,
   Om daar achter te komen is, wanneer de vaccins op voorraad zijn, de hospitaals even te bellen/mailen!
   Dán krijg je info uit eerste hand!!!!

   • Peter zegt op

    Beste Peer, ik heb afgelopen vrijdag het Bankok Pattaya en het navy Sirikit hospitaal gebeld om een injectie te krijgen, maar ze konden mij helemaal geen informztie hierovef geven. Ook wilden beide ziekenhuizen mij niet op een wachtlijst zetten ze wachten op orders van het governement. Mijn partner is 82 en ik ben 84 dus wij zouden bij de eerste gevacineerde groep moeten horen……. niets dus bekend.

  • Cornelis zegt op

   Enige tijd geleden schreef hier een lezer over dat hem bij navraag in een privé-ziekenhuis hier in Chiang Rai een prijs van 10.000 baht werd genoemd.

  • chris zegt op

   Een paar maanden geleden adverteerde een ziekenhuis dat vaccins wilde inkopen: 3000 tot 4000 baht per prik en je hebt er 2 nodig.Toentertijd werd Prayut kwaad en verbood het.

 6. Ronald zegt op

  Is zeker een goed initiatief.
  Ik zit in het zelfde schuitje en zal denk ik Juni of zo aan de beurt zijn maar mijn vrouw is 17 jaar jonger en dat is inderdaad ongemakkelijk qau planning mocht de grenzen halverwege of eind dit jaar weer open gaan.
  Wat ik me ook afvraag hoe dat het zit met mensen die Corona hebben gehad (gelukkig ik nog niet en wil dat zo houden)
  Nederland wil deze groep mensen maar een prik geven omdat ze al anti cellen hebben maar kan je daar mee in Thailand of elders mee binnen komen en hoe zit het met Johnson & Johnson want dat is sowieso maar een prik
  Groetjes Ronald

 7. Kees zegt op

  Hoe kom ik te weten in welk privé ziekenhuis het Moderna vaccin zal worden aangeboden. De Nederlandse nefrologen adviseren dit vaccin aan mensen die een niertransplantatie hebben ondergaan.

 8. Hans van Mourik zegt op

  Aanvullend op mijn vorige bericht.
  Dokter Rattya heeft geschat voor de Pheizer of Modena tussen de 5000 en 10000 bath.
  Wat voor mij of vele anderen ,belangrijk is.
  Dat wij dan rustig en zonder moeilijk gedoe, naar Nederland en terug kunnen gaan.
  Zoals ik gelezen heb in de Bangkok post, kunnen mensen die hier binnen komen en gevacicinerd zijn vanaf-1) 01-07-2021 in Bangkok en als enigste provincie Phuket zonder Quarante binnen komen.
  2) Op 01-10-2021 indien het goed gaat, komen er dan nog 5 provincies in aanmerking zonder quarantenne.
  3) indien het goed gaat op 01-01- 2022 de andere provincies.
  Punt 2 en 3 zijn voorstellen, maar nog niet goed gekeurd.
  De kans lijkt mij dus groot, dat de mensen die in Nederland zijn, hier op zijn vroegst, dit jaar hier terug kunnen komen, en ik dat ik heen en weer kan gaan.
  Hans van Mourik

  • Stan zegt op

   De prijzen die regeringen in de EU betalen voor Pfizer en Moderna zijn €12 en €15.
   Als de prijs in een kliniek tussen de 5000 (€133) en 10000 baht (€266) wordt moet je er zeker wel flink wat service bij krijgen?!

 9. chris zegt op

  Ik heb er maar 1 woord voor: schandalig.
  De regering heeft bezworen dat de prikken voor iedereen gratis zouden zijn en dat geldt ook voor buitenlanders. Prayut werd zelfs kwaad toen een prive-ziekenhuis adverteerde met prik-afspraken in juni 2021.
  Nu is het roer om. Dat het langzaam gaat, mag waar zijn maar is geen reden om rijken (want daar gaat het hier om) eerder te vaccineren dan de rest van de bevolking.
  De geruchten over de winsten van de ziekenhuizen (3000 tot 4000 Baht voor een prik die niet meer kost dan 15 Euro = ongeveer 500 Baht; winst circa 2000 Baht per prik maal 10 miljoen) en de corruptie zullen dan ook niet van de lucht zijn. En de buitenlanders die zich in een prive-ziekenhuis laten prikken werken daar min of meer bewust aan mee. Bah, bah, bah.

  • Tino Kuis zegt op

   Je moet proberen het te begrijpen, chris. Ja, de rijken worden dan het eerst gevaccineerd. Zij kunnen vervolgens weer veel geld gaan uitgeven aan vakanties, massagesalons, clubs etc. Dat is goed voor de economie en daar kunnen de arme mensen dan van meeprofiteren. Een win-win situatie. (sarcasme).

  • Berrie zegt op

   Waarom zou je rijke mensen die gemakkelijk één of meerdere prikken kunnen betalen de kosten ervan niet zelf laten voldoen? Wat is daar mis mee. Ook buitenlanders/gepensioneerden/farang. Stel je bent met z’n 2en, je hebt 2 injecties nodig, is 2x4Kb. Wie kan zich tbv zijn/haar gezondheid geen 8duizend baht veroorloven, daar waar men het soms heeft over honderden tot enkele duizenden euro’s premie voor ziektekostenverzekeringen in Thailand? Dat in NL/BE vacci8ns gratis zijn wil toch niet zeggen dat dit ook maar in TH moet zijn? Dat Prayuth het een zegt en het ander doet is niet vreemd toch? Hoe dan ook: vaccins zijn nog steeds schaars wen dienen eerst ter beschikking te komen van de Thaise bevolking.

 10. John Chiang Rai zegt op

  Blijkbaar kiest Thailand voor een vorm dat particuliere ziekenhuizen,die deze vaccinatie naast de andere kostenloze mogelijkheden in de Staatsziekenhuizen,ook sneller tegen een betaling gaat verrichten.
  Dat dit meteen weer gezien wordt van sommigen als een geweldig idee,dat vergeefs zijn voorbeeld in Nederland/Europa zoekt,kan ik niet helemaal volgen.
  Ik vindt het in een tijd waar het wereldwijd nog steeds hapert aan een hoeveelheid aan beschikbare vaccins en de verdeling hiervan,behoorlijk egoistisch om mij alleen om het feit dat ik het geld heb voor te dringen.
  Voordringen terwijl anderen die het niet betalen kunnen qua leeftijd of gezondheid veel nodiger hebben, en hier misschien voor sterven moeten.
  Daarom vindt ik het systeem/volgorde in Europa,waar eerst na leeftijd,risico,of voorbelastende ziektes gekeken wordt,stukken beter.
  Maar goed er zullen velen die geld hebben,ook hier een soort ellebogen tactik gebruiken,en het verder geen reet interesseren hoe het zijn medemens hier verder meegaat.
  Velen gaan aan het feit voorbij,dat je een pandemie die ons globaal betreft,alleen maar met een echte solidariteit bestrijden kunt,en daar hoort voor mijn gevoel voordringen op anderen die het nodiger hebben zeker niet bij.

 11. Ralph van Rijk zegt op

  In Nederland is menigeen de restricties van de corona ook wel een beetje zat en de regering kan voor velen geen goed meer doen Afweging van gezondheid of economie.
  Ben blij dat de vaccinaties (hetzij traag ) nu volgens de regels bezig zijn en dat iedereen zich aan de volgorde houdt van prioriteit.
  Zo te horen aan de reacties is dit anders in Thailand waar de regering beschuldigt wordt van voorrang van vaccinatie en buitenlanders zich zo snel mogelijk (tegen betaling)willen laten vaccineren wat voor het grootste deel van de bevolking niet mogelijk is.
  Hopelijk koopt deze regering voldoende medicijnen in en gaat met snel over met vlot vaccineren van iedereen.
  Goede gezondheid iedereen.

 12. Harry Romijn zegt op

  Thaise pragmatisme tov “Westers” rechtvaardigheidsbeginsel, waarbij de laatste nanogram aan rechtvaardigheid boven moet komen.. Echter; de wereld/het leven IS niet rechtvaardig.
  Hierdoor zullen een 5 miljoen wachtenden uit de staats vaccinate-wachtrij verdwijnen, zo goed als allen met een goede portemonnee wegens fors vermogen / hoger inkomen, die simpel rekenen: wat kost mij 10 dagen ziek zijn ?
  Bovendien 10 mln minder vaccinaties op te brengen door de Thaise Grote Gemeenschappelijke Pot, ook wel de Thaise schatkist genaamd, gevuld met belastingcenten.
  IK kan er alleen maar een win-win-win situatie in zien.

  • wim zegt op

   Precies Harry. Degenen die zelf kopen maken een plaats vrij voor degenen die niet kunnen kopen.

   De NL priegelaanpak om het zoooooooo rechtvaardig te maken heeft geleid tot een onuitvoerbaar programma waardoor per saldo minder mensen beschermd zijn. Penny wise – pound foolish.
   De maatschappij is een stuk beter beschermd door zoveel mogelijk mensen zo snel mogelijk te prikken.
   De aanpak had moeten zijn ‘zo snel mogelijk, en binnen de snelheid eis zo goed mogelijk prioriteren, tenzij ten koste van uitvoeringssnelheid’. In plaats daarvan zijn eindeloze subgroepjes gemaakt waardoor een detailplanning nodig is geworden die de snelheid uit de aanpak heeft gehaald. Daarbovenop komt dan nog dat de uitvoering niet is uitbesteed aan logistieke specialisten (defensie, KLM, haven Rotterdam) maar ‘zelf’ wordt gedaan door academische RIVM ambtenaartjes.
   Het resultaat van deze flop zien we in de ziekenhuizen.

   Dus ik moet geen praat horen over ‘die rijken’ en ‘privileges’. Op dit moment moet ieder initiatief dat meer vaart brengt in het vaccineren omarmd worden. Ook als het commercieel is.
   Als ik door voor mijn vaccin te betalen een plek vrijmaak voor iemand die dat niet kan dan heb ik daar een prima gevoel bij.
   En als ik op dit moment in NL zou zijn zou ik even naar Belgrado vliegen om daar een prikje naar keuze te halen. Daar heeft men de zaak prima op orde.

   • janbeute zegt op

    Wat schrijft u heer Wim, degene die zelf kopen maken plaats vrij voor degene die niet kunnen kopen.
    Wat een onzin.
    Het totale aanwezige aantal vaccins dat een land kan verkrijgen bepaalt het totale aantal mensen dat gevaccineerd kunnen worden.
    Simpel rekensommetje lijkt mij.
    Waar u aan denkt is gewoon goedpraten van voordringen bij een prive kliniek.
    Dat de aanpak landelijk zowel in Nederland als in Thailand sneller en vele malen beter moet ben ik wel met u eens

    Jan Beute.

    • wim zegt op

     Wel even het nieuws goed lezen Jan. Door op commerciële basis te gaan worden er nu 10 mio extra vaccins naar Thailand gehaald. Mensen die uit de 10 mio kopen maken dus plaats voor anderen uit de pool die vanuit de overheid gaat.
     Hetzelfde geldt ook voor mensen uit NL die even naar Israel, Dubai, Bahrein of Belgrado vliegen voor de prikjes. Die mensen hoeven niet meer door het RIVM bediend te worden waardoor anderen eerder aan de beurt zijn.

     • Ludo zegt op

      Verkeerd Wim. Het is algemeen geweten dat de farmaceutische industrie niet kan volgen met de productie van de vaccins. De vraag is vele malen groter dan het aanbod.

      Wees er maar zeker van dat die 10 miljoen extra vaccins duurder zullen aangekocht worden dan de vaccins die gratis aangeboden worden door de regering. Dit zijn vaccins die dus niet kunnen terecht komen in de gratis pool van de overheid waardoor de termijn waarbij de gewone Thaise bevolking hun vaccin zal krijgen nog eens extra verlengd wordt.

      Je mag het draaien en keren zoals je wil, de rijken in Thailand (waaronder al de Farangs die dit initiatief goedkeuren) zullen er dus zorg voor dragen dat de “normale Thai” een pak later aan de beurt zal komen.

      • wim zegt op

       Je schrijft ‘Wees er maar zeker van dat die 10 miljoen extra vaccins duurder zullen aangekocht worden dan de vaccins die gratis aangeboden worden door de regering. Dit zijn vaccins die dus niet kunnen terecht komen in de gratis pool van de overheid’.

       Dat klopt exact. Die 10 miljoen komen inderdaad niet in de pool want die zijn namelijk niet besteld door de Thaise overheid. Door die 10 miljoen gaat het totaal van 70 naar 80 miljoen.
       Ik begrijp dus je probleem niet, tenzij je denkt dat 70 beter is dan 80.

 13. janbeute zegt op

  Goed nieuws voor de private hospitals, kunnen ze hun winst weer verder zien groeien en niet te vergeten de uitkering dividend aan de aandeelhouders.
  De gewone Thaise Jan modaal zal op zijn beurt moeten wachten of misschien te vroeg sterven als hij getroffen wordt door de Covid.
  Maar ja wie zal dat een zorg zijn, als ikke maar gered ben.
  Net als bij de ondergang van de Titanic wie mochten er in de reddings boten.
  Maar een ding is zeker de man met de sabel komt ook eens bij jouw langs en DAN ????

  Jan Beute.

  • FrankyR zegt op

   Geachte Jan Beute,

   Covid is slechts in 2% van alle infecties een gevaar voor de gezondheid.

   En als die Jan Modaal jonger dan 50 jaar is zonder onderliggende problemen (dat wel), zal die persoon zich hooguit wat grieperig voelen.

   En dat vermeende egoïsme?

   Wat we nu wellicht aan het doen zijn, is dat we door sommige coronamaatregelen van grote groepen mensen belangrijke levensjaren aan het afpakken zijn. Daar staat slechts een beperkt aantal gewonnen levensjaren voor sommige coronapatiënten tegenover.

   Dan is de som heel simpel voor mij…

   Mvg,

   Franky

 14. William zegt op

  Mag het alleen maar toejuichen.
  Het ziekenhuis systeem is hier anders drie levels dus drie andere benaderingen.
  Waar je trouwens als inwoner van dit land bij alle drie mag aankloppen.
  Ook de beter bedeelde Thai kan hier op reageren door een vaccin te kopen denk zelfs de grootste helft.
  Kwestie van kosten baten analyse.
  Hoop dat men daadwerkelijk die veertig miljoen mensen gevaccineerd hebben einde jaar.
  En juist ja dat mijn prikje daar bij zat.

 15. Michel zegt op

  De mensen hierboven die beweren dat dit een goed initiatief is, wel beste mensen dit is het niet!

  Eerdere berichten van de Thaise overheid beloofden een GRATIS vaccin voor iedereen. Nu zullen de hospitalen exuberante prijzen aanrekenen aan diegenen die het zich kunnen veroorloven. De anderen zullen nog maanden mogen wachten.

  Ik was toch niet van plan om me te laten inenten dus het zal mij een zorg wezen.

  Wat mij wel dermate stoort is dat alle vaccins, opgekocht door de rijke privéhospitalen, vaccins zijn die niet gratis kunnen verdeeld worden onder de bevolking. Nogmaals het duidelijke bewijs dat deze regering enkel maar op uit is op geld.

 16. FrankyR zegt op

  Ik vind het een prima alternatief.

  Sowieso begrijp ik niet waarom sommigen het hebben over risico’s voor diegenen die het niet zouden kunnen betalen?

  Vaak zijn ze (veel) jonger, en dus zal Covid lang niet zo’n bedreiging zijn voor hen als voor de gemiddelde 67-jarige. Wat is er dan op tegen betaling voor snellere vaccinatie? Het schept inderdaad ruimte voor het vaccinatie-programma van de overheid.

  Het enige wat voor mij belangrijk is, is groepsimmuniteit EN eigen keuze van merk vaccin.

  Ik weiger dat rotzooi van AZ en heb liever Janssen, Moderna of Sinovac.

  En daar wil ik best voor betalen.

  • Ludo zegt op

   Franky, dat jij dit een prima alternatief vindt is uw volste recht. Laat me toe onderstaande redenering te ventileren.

   Een vaccin in een privé hospitaal zal wel vlug een 10000THB gaan kosten.
   Voor de modale Thai is dit een gemiddeld maandloon. Dit zal hen dus niet in staat stellen om van een vervroegde vaccinatie te kunnen genieten.

   Wij, de rijke Farang voelen ons blijkbaar belangrijk genoeg want wij kunnen ons die 10000 THB veroorloven. Wel dan moeten we ook het spel eerlijk spelen. De Thai moet een volledig maandloon ophoesten als ze van dit voorrecht willen genieten, wel dan moet een Farang dan ook maar hun gemiddeld loon betalen voor hun vaccin. Dat ze maar 2000 euro aanrekenen voor uw vaccin. Benieuwd hoelang uw gretigheid zal aanhouden.

   Het Europese systeem, de oudjes eerst, de zieken eerst is gerechtvaardigd. Als de rest is puur geldgewin. Wil je een VIP behandeling wel dan moet je dan maar de volle pot betalen.

   • William zegt op

    De meeste minder positieven schrijvers in dit onderwerp vergeten een ding.
    Zeer vermoedelijk zal het leeuwendeel van die 10 miljoen vaccins opgesoupeerd worden door rijke Thailanders.
    Die kiezen ook net als een beperkt gedeelte van de buitenlanders voor de betaalde en snellere actie om diverse redenen.
    Of leeft men hier nog steeds met het idee dat ze allemaal geen geld meer hebben in de derde week.
    Zou helemaal niet vreemd opkijken als het niet bij die 10 miljoen blijft.

    • Michel zegt op

     Je hebt daar een punt William. Dit onderstreept nogmaals het feit dat het hier enkel om het geld gaat.

     Kan je me eens uitleggen wat het verschil is moest men die 10 miljoen vaccins gratis uitdelen aan de bevolking die het zich niet kan permitteren?

     Mijn conclusie: het brengt een pak geld op dat grotendeels weer naar de rijkere elite zal terugvloeien. Ik wil daar niet voor betalen.

     In de meeste landen zijn er zelfs serieuze sancties voorzien voor wie, op welke manier dan ook, de normale volgorde van vaccinatie wil misbruiken. Hier kan je dit misbruik gewoon legaal kopen.

  • Hans Bos zegt op

   https://www.telegraaf.nl/nieuws/2129225671/china-geeft-toe-ons-vaccin-sinovac-werkt-maar-matig

   • Kris zegt op

    Eerst was hun vaccin voor 100% werkzaam.
    Nu maar voor minder dan 50%.
    En met de oprukkende mutaties binnenkort maar voor 20%?

    Zo zie je maar hé.
    Je eigen immuniteit is misschien wel de beste bescherming.
    Zouden we niet beter de natuur zijn werk laten gaan?

 17. KhunTak zegt op

  Misschien is het wijsheid om eerst eens rustig af te wachten en daarna te reageren op de prijsafspraken over de verschillende vaccins.
  Er zijn sowieso al 5 verschillende vaccins.
  Er is nog geen absolute zekerheid wat een vaccin zal gaan kosten.

 18. William zegt op

  @Michel

  Bij gratis uitdelen moet je als overheid een keuze gaan maken.
  Zie Europa en in het bijzonder Nederland droefenis hoewel goed bedoelt mag je van uit gaan.
  Het betaald krijgen van een vaccin zal de Thaise economie sneller in het zadel helpen met diverse voorbeelden.
  Zal hieronder een link plaatsen met verwachte prijs door een gezondheids- groep.
  Ik ben er van overtuigd dat betaald prikken zal helpen om het sneller te laten gaan.
  Daarnaast zijn rijkere buitenlanders en fabrieken toeristensector sneller weer op het gewone padje.
  Maar och wie ben ik.

  Boon Vanasin, chairman of Thai hospital chain Thonburi Healthcare Group

  https://royalcoastreview.com/2021/03/commercialising-covid-vaccinations-better-than-free-but-delayed-doses-from-the-government/

 19. Hans Bos zegt op

  There is no such thing as a free lunch. Ook al rekent de overheid niets voor een vaccinatie, de kosten worden toch uit de schatkist betaald. En dus door de bevolking via belastingen.

 20. Johnny BG zegt op

  De Thaise overheid heeft er nooit een geheim van gemaakt dat eind 2022 slechts 70% van de bevolking gevaccineerd zou zijn. Niets is gratis en geld hebben is een middel om dingen te versnellen, iets wat niet vreemd is in dit land. Gelijkheid is er niet en zal er ook niet snel komen net zoals de hogere prijzen in NL voor “eerlijk” geproduceerd voedsel want dat wordt door de consument niet geaccepteerd. Zo heeft ieder land wel iets en wordt er lekker aangeklooid ter dagelijks vermaak van een ieder.

 21. Ruud NK zegt op

  Gisteren heb ik iemand gesproken die zijn 1e prik in een prive ziekenhuis had ontvangen. Kosten 3.600 baht. Dat is een stuk minder dan de 10.000 baht die hier boven wordt verondersteld. Maar 100 euro is toch wel een hoop geld.

  • Henri zegt op

   Binnen enkele weken zijn 2de prik aan 3600 Baht dat is dan een totaal van 7200 Baht.
   Dat is al een stuk dichter bij de 10000.

   De dokter:
   “Als u een ander merk wilt meneer dan zal dit wat duurder zijn, u zegt maar wat u verkiest. Dan zetten we u op de lijst. U wordt verwittigd als het vaccin voorradig is.”

  • William zegt op

   De richtprijzen die ik hoor en lees zijn ongeveer 2000 A 2500 Baht per inenting.
   De link van Thonburi Healthcare Group hierboven geeft dat ook aan.
   3600 baht in een privé ziekenhuis NU is uit ‘de vrachtwagen gevallen’
   Die centen gaan zo het kontzakje in of het is grootspraak.

 22. Bert zegt op

  Laat de fabrikanten eerst maar eens de verplichtingen na komen van lopende contracten.
  US. Eu, VK etc hebben miljarden doses ingekocht, die de fabrikanten niet kunnen leveren.
  Zouden ze dan nu wel kunnen leveren aan particulieren ziekenhuizen ?

 23. T zegt op

  Oftewel de arme Thai krijgt goedkopere vaccins uit China,Rusland en misschien astra zenica gratis.
  En de rijkere gaan voor de degelijkere Pfizer en Moderna naar een kliniek voor 3000 bth ofzo daar zal het een beetje op neer komen.

 24. Hans van Mourik zegt op

  Ruud NK
  Bij welk privé ziekenhuis en van welke arts, heeft hij de eerste prik gekregen.
  Ik heb de naam van ziekenhuis en de naam van de arts gegeven, die mij genoteerd heeft.
  Misschien zijn er mensen die ook belang hebben.
  Hans van Mourik


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website