(kan Sangtong / Shutterstock.com)

De Thaise regering heeft vannacht hard opgetreden tegen de massale protesten in Bangkok. Nadat de regering een nooddecreet uitvaardigde en de politie enkele aanvoerders van de protestbeweging had opgepakt, verwijderde de politie anti-regeringsbetogers die in de nacht een kamp hadden opgeslagen buiten het kantoor van de premier. Bij de schermutselingen raakte 15 personen gewond onder wie vier agenten.

Prayut laat weten niet van plan zijn af te treden zoals de betogers eisen. Opvallen waren zijn uitspraken die voortkomen uit boeddhistische leringen over onzekerheid. “Onderschat niet de onzekerheid van het leven. Mensen kunnen elk ogenblik sterven door ziekte of wat dan ook. Daag de dood niet uit, want die heeft vele helpers.”

De politie zette een waterkanon in die ook een chemisch goedje verspreidde wat op traangas leek. Na ongeveer twee uur kwam een einde aan de demonstratie.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


Rating: 4.14/5. From 7 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website