An image from a video posted online shows an officer stomping on the head of one of three teenagers who were handcuffed in Nakhon Pathom. (Captured from video posted by Yak Dang Diew Jadhai Return Part 2 Facebook)

Het gedrag van twee politieagenten in Nakhon Pathom wordt onderzocht nadat een video op social media verscheen waarop te zien is hoe een van hen twee geboeide tieners schopt, met zijn schoen op hun hoofd stampt en met een riem slaat.

De politie-autoriteiten in de provincie, grenzend aan Bangkok, gaven opdracht tot overplaatsing van de agenten naar inactieve posten in afwachting van de uitkomst van een onderzoek. Het incident vond plaats op 30 april, maar kwam pas aan het licht toen de video vrijdag opdook op sociale media.

Pol generaal-majoor Chomchawin Prathananon, hoofd van de politie van Nakhon Pathom, en politiechef van het district Sam Phran, kolonel Songwut Charoenwithayadet, betuigden zaterdag hun spijt over het incident.

De video van het incident werd gepost op de populaire Facebook-pagina Yak Dang Chat Diew Jadhai Return Part 3. Het incident vond plaats op 30 april voor de Pruksa Ville 44 woonwijk op Boromratchonnanee Road in Sam Phran.

Bron: Bangkok Post

3 reacties op “Thaise politie onder vuur vanwege mishandeling tieners in Nakhon Pathom”

 1. teun zegt op

  film meerdere keren bekeken. Volstrekt onnodig geweld. Deze “agent” zou onmiddelijk ontslagen moeten worden. Het is een sadistisch figuur en een machtswellusteling.

 2. Johnny BG zegt op

  Dit is natuurlijk niet goed te praten in de huidige NL tijdgeest maar vaak gaat hier wel een ander verhaal aan vooraf.
  Wijkagenten kennen ontspoorde tieners maar al te goed en willen hen behoeden van de afgrond en dan kunnen klappen helpen en zeker als die figuren een pistool bij zich dragen. In het verleden werkte het in NL ook zo dat je klappen van de politie agent kreeg om daar wijzer van te worden. Tijden veranderen en met de zachte aanpak zit er niets anders op om ettertjes dan maar gelijk vast te zetten en dan mag de familie 20.000 baht als borg betalen en dan gaat het richting strafproces.
  Ieder z’n meug maar jammer genoeg zien we wel zit soort verhalen maar niet het verhaal van een ettertje die nooit heeft willen luisteren. Of toch, dan gaat het over slechte omstandigheden in de bak waar een bewuste keuze is voor gemaakt.

 3. Jacques zegt op

  Ik neem aan dat dit soort gedrag ook niet in de Thaise politieopleiding wordt verkondigd en dat discipline en een juiste geweldsaanwending een belangrijk gegeven dient te zijn voor betrokkene. Dat in dit incident de emotie hoog heeft opgespeeld, is zeker zichtbaar gezien dit gedrag in aangewend geweld. Rest nog de vraag wat staat er in de Thaise geweldsaanwending instructies. In overmacht situaties is de mate van geweld begrijpelijk en dan is de term, elke kracht en elke drang waaraan men geen weerstand kan of behoeft te bieden te billijken. De mens is immers niet onfeilbaar. Dit gedrag zo aanschouwend is zeer afkeurend waardig en lijkt niet op overmacht te wijzen, maar eerder weloverwogen handelen. Terecht dat er overplaatsing plaatsvindt naar een inactieve post en nader onderzoek wordt ingesteld, waarbij ik ontslag zeker niet zal willen uitsluiten. Iemand die geboeid is en op de grond ligt, daar is geen gevaar meer van te duchten, dus daar blijf je alleen mee bezig in het kader van de voorgeleiding als politietaak en afhandeling van eventuele verwondingen. Gezien de recente reactie van de politiegeneraal, waarbij hij spijt betuigt, wordt duidelijk blijk gegeven van het buiten zijn boekje gaan van het aanwenden van geweld door betrokkene. Daar hoort een gepast antwoord op te volgen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website